|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
iso_demiro |
İletim - 25/12/2007 : 17:10:18 Homo, modern insanı ve yakın atalarını içeren hominid cinsine verilen addır. Bu tür üyelerinin tarihi günümüzden 2,5 milyon yıl öncesine kadar uzanır. Homo sapiens sapiens (modern insan) dışında bütün türleri yok olmuştur. Modern insanın son akrabası olduğu düşünülen, Homo neanderthalensis olarak da adlandırılan Neandertal insanının yaklaşık 30.000 yıl öncesine kadar yaşadığı bilinmektedir. Homo floresiensis türünün ise 12.000 yıl öncesine kadar var olduğu sanılır.
Homo cinsinin kafatasları diğer primatlara görece daha geniştir. Kol ve bacakları da sürekli dik durmaya ve iki ayak üstünde yürümeye göre ayarlanmıştır. Başparmakları ve öteki parmakları, karşılıklı gelebilecek gibi gelişmişti ve nesneleri kavrama yeteneğine sahiptir. Homo cinsinin, alet kullanma ve alet yapabilme yetenekleri vardır.
Homo cinsi, primatlar takımının Hominidae familyasındandır. Homo habilis genellikle ilk homo türü kabul edilir.
Taksonomi [değiştir]Üst âlem: Eukarya Alem: Animalia Altalem: Eumetazoa Superphylum: Deuterostomia Şube: Chordata Altbölüm: Vertebrata Infraphylum: Gnathostomata Superclassis: Tetrapoda Sınıf : Mammalia Altsınıf : Theria Infraclassis: Placentalia Takım : Primates Alttakım: Haplorrhini Infraordo: Simiiformes Taxon: Catarrhini Superfamilia: Hominoidea Aile: Hominidae Altaile: Homininae Oymak: Hominini Altoymak: Hominina Cins: Homo
Türleri [değiştir]†Homo habilis †Homo rudolfensis †Homo ergaster †Homo erectus †Homo floresiensis †Homo antecessor †Homo heidelbergensis †Homo neanderthalensis †Homo rhodesiensis †Homo cepranensis †Homo georgicus Homo sapiens †Homo sapiens idaltu Homo sapiens sapiens |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
iso_demiro |
İletim - 25/12/2007 : 20:15:30 Pardon alıntı olduğunu yazaktım unutmuştum |
kcarakilic |
İletim - 25/12/2007 : 19:51:40 gerçekten direk kopyası bari sonuna alıntıdır yazsaydın iyi olurdu..birde kendinden birşeyler katsaydın hani en azından bir yorum.. |
Dodo |
İletim - 25/12/2007 : 19:20:25 Google'dan aratmak istediğin her sözcüğü aratıp sonra sonuçlarını konu açacaksan vay halimize.
Direk link: http://tr.wikipedia.org/wiki/Homo |
iso_demiro |
İletim - 25/12/2007 : 19:13:15 valla araştırma benim,yorum sizin(söz büyüğün,su küçüğün ) |
chessmaster |
İletim - 25/12/2007 : 17:45:07 günümüzdeki homolarla alakaları yokmuş yani :S |
|
|
|