AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 Medieval 2 Total War Konuşalım

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
umutcanuğuz İletim - 25/07/2008 : 21:37:59
Aslında böyle genel bir konu olsaydı yenisini açmayacaktım ama; bulamadım diyebilirim. İlk sıradaki 'Medieval' konusu da ilk oyundan kalma ve 2. oyun ilkiyle dağlar kadar fark içeriyor.

Öncelikle kısıtlı görüntü kalitesinde oynayan yüzbinlerce kişiden biri olarak üzüntü duyuyor; sırf bu oyuna özel orjinal alma eyleminde bulunmak istiyorum. İnsan 'Assasin missed target' mesajındaki videoyu da görmek istiyor açıkçası.

Genel hatlarıyla özel yerlere dokunarak bu konudan bu oyunu konuşalım derim.

Benim dikkat çekmek istediğim nokta Türklerin Türk'ten çok Arap olması. Herhalde 'The Turks' yerine 'The Arabs' yazsalar hiç farketmezdik.

Bir diğer nokta ise oyunun tamamen Avrupa ve Kutsal bölgeler üzerinde dönmesi. Bakınız Afrika'da bir bölge alınca Avrupa'nın yarısı kadar toprak ele geçirmiş oluyorsunuz. Tamam o zaman şartları, çöl vs vs ama daha detaylı işlenebilir Kuzey Afrika. Sonuçta en basitinden 'Tripoli' yi biliyoruz.

------------------------

Not: Sanırım 'Medieval' konusunda inter23 vermişti, bu konuyu yeni açmışken genel ve daha göze batar bir yerde bulunmasında fayda görüp tekrar vermek istiyorum. Oyunu en başta verilen 5 devletle bitirmeden tüm devletleri açmak isterseniz yapmanız gerekenler şunlar:

1- X:/ Program Files/ Medieval Total War Kingdoms/ data/ world/ maps/ campaings/ imperial_campaings/ descr_strat metin dosyasını açın.

2-Açmadan önce sağ tıklayıp özeliklerden bakın. Eğer salt okunur bir dosya ise, salt okunur seçeneğini iptal edin.

3- Ortalarında bir yerlerde ;;;;;;;;;;;;;; diye bir bölüm başlıyor. O bölümün altına dokunmadan üstündekilerin hepsinin yerine aşağıda vericeğim metni kopyalayın.

4- Bu işlemi yapmadan önce 'descr_strat' ın bir kopyasını bir yere alırsanız oluşan bir hatadan kolayca sıyrılabilirsiniz.

;;;;;;;;;;;;; kısmın yukarısına koyulacak metin:

; Custom campaign script generated by Romans Campaign Map Editor

campaign imperial_campaign
playable
england
france
hre
spain
venice
sicily
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary

end
unlockable

end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave
end

start_date 1080 summer
end_date 1530 winter
timescale 0.50

marian_reforms_disabled
rebelling_characters_active
gladiator_uprising_disabled
night_battles_enabled
brigand_spawn_value 20
pirate_spawn_value 28

-------------------
Bu arada yukarıdaki çizgileri koymayın ben karışmasın diye koydum

Yukarıda yaptığımız işlem sayesinde Campaign sırasında tarih 'turn' olarak değil yıl olarak yazıcak.

Herkese iyi oyunlar....

Ha kısa bir öneri, hemen milliyetçi duygularınızı kabartıp Türkler ile başlamayın Moğollar canınıza okuyor.

Bu arada yukarıda belirttiğim gibi bazı bilgiler inter23 gibi arkadaşlardan aldım, ama birebir kendi elimle geçirdim; bir de bu bozuk klavyede acayip zor oluyor yaw
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
umutcanuğuz İletim - 14/10/2008 : 16:17:37
Toplam şehir(city olarak) sayın ve şehirlerindeki ticaret birimlerinin gelişmişliği ile ilgili.

Büyük ihtimalle 'agent limit reached' der. Bir tüccar ölünce yenisini çıkarırsın ya da marketleri geliştirebilirsin.
Oguzhan1989 İletim - 14/10/2008 : 11:37:00
arkadaslar ben bir kalede tuccar cikardigim zaman uzun bir sure yeniden yeni bir tuccar cikaramiyorum yada market bazaar felan gelistikcemi daha fazla tuccar cikarabilecem ve ozellikle tuccarlari altin madenlerinin yakinlarina gonderiyorum super para yapiyorlar ozellikle turklerle oynayinca karadeniz bolgesinde altin madenleri var
Palad1n İletim - 25/08/2008 : 17:34:27
Ve okçulara karşı daha az kayıp vererek ulaşmak için kullanışlı wedge form.
umutcanuğuz İletim - 25/08/2008 : 09:46:14
Konuyu şöyle bağlıyım eğer karşınızdaki düşmanın arkasından okçu var ise, okçuya atlılarla ulaşmak için onları koruyan swordsmen'a wedge ile dalın 3 sn içinde yarıyorsunuz, sonra arkadaki okçulara bodozlama dalın. Ama bir birlikle wedge halindeyken savaşmayın. Kaybedersiniz. Sadece yarmak için kullanın.

Spearman demişken, sakın ne wedge ne normal dalmayın. Wedge ile dalınca adamlar kayıp bile vermiyor.
inter_23 İletim - 25/08/2008 : 01:34:03
Müslüman devletle oynadım, demek yanlış hatırlamıyorum =)

Medieval Total War bence mükemmel bir oyun. Ne zaman ki gözlerimi kısıp bilgisayara bakmaya başlarsam o zaman bırkacam bu oyunu =)

Evet İspanyolların keşif vs. dolayı zırhlı askerleri biraz daha sağlam. Zaten direk dalarsa ki denemişsin, hemen düşer. O kalabalık savaşlarda direk generali öldürmek için mantıklı bir strateji olabilir.

Diğer seçenek ise kesinlikle kazanmak istediğin bir savaşta direk çökertmek için yapılabilecek bir stratji.

0.03 Snitz Forums 2000