|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Uruk-Hai |
İletim - 23/02/2006 : 16:19:15 Arkadaşlar demokrasi hakkında bir fıkra anlatacağım sizlere;
Günlerden birgün okul sırasında Ali'nin hocası Ali'ye demokrasinin tanımını araştır, çalış ve gel bize söyle demiş.Ali evin yolunu tutmuş, eve vardığı sırada akşam yemeği yenmiş ardından babasına demokrasinin tanımını sormuş, Babası da bazı termileri bilmen lazım öncelikle demiş, bunları bilmeden anlayamazsın önce öğretiyim sana yarın sabah demokrasinin tanımını okuduğun zaman hemen anlıyacaksın demiş, sonra Babası başlamış anlatmaya oğlum demiş beni Kapitalist olarak düşün evin parasından ben sorumluyum, Anneni Hükümet gibi düşün gelir ve giderlerden evin tamamından o sorumlu, Bizim hizmetçiyi de işçi sınıfı olarak gör ve son olarak kardeşini de gelecek nesil olarak gör demiş daha yaşı küçük olduğu için, Ali tamam demiş, ardından yatmaya gitmişler, Gecenin 2 sinde Ali uyanıvermiş bi takım sesler duymuş, içerileri kontrol etmeye gitmiş Anne-Babasının yatak odasına gitmiş, bakmış Annesini horul horul uyuyor, oturma odasına bakmış Babasıyla Hizmetçi konuşuyorlar bi takım işler yapıyorlar, Kardeşinin odasına gitmiş oda çok kötü kokuyormuş altına yaptığını anlamış, nese demiş yatmış tekrar, sabah kalktığında babası sormuş evet Ali şimdi söyleyebilirim sana demokrasinin tanımını, Ali gerek yok baba ben çok iyi öğrendim demiş, babası ısrar etmiş ya oğlum daha söylemedim nası öğrencen hemen, Ali gayet iyi öğrendim demiş, Babası da bunu üzerine sormuş peki o zaman söyle bakalım demiş, Ali: Kapitalistler işçi sınıfını götürürken, Hükümet uyuyor, gelecek poq içinde demiş =) |
|
|
|