|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Karakartal312 |
İletim - 29/07/2006 : 18:57:45 Ben ilk okuduğumda çok gülmüştüm. Bana ilginç geldi.Sizle de paylaşayım dedim.
* Damlaya damlaya göl olur * Taşıma suyla değirmen dönmez
* Fazla mal göz çıkarmaz * Azıcık aşım ağrısız başım
* İyi insan lafın üstüne gelir * İti an çomağı hazırla * Kervan yolda düzelir * Balık baştan kokar * Erken kalkan yola alır * Acele işe şeytan karışır
* Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır * Lafla peynir gemisi yürümez * İyilik yap denize at * Merhametten maraz doğar * Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz * İş olacağına varır
* Söz gümüşse sükut altındır * Sükut ikrardan gelir
* Düşenin dostu olmaz * Dost kara günde belli olur
* Bülbülün çektiği dili belası * Bilmemek ayıp değil sormamak ayıp
* Eğri otur doğru söyle * Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar
* Birlikten kuvvet doğar * Körler sağırlar, birbirini ağırlar
* Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir * Gün ola harman ola
* Anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al * Beş parmağın beşi birbirine benzemez |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Rappier |
İletim - 03/08/2006 : 15:22:46 Bu sözlerin hepsinin söyleniş zamanı eminimki farklıdır. İnsanın bile moraline göre söylediği sözler değişir. Bu atalarımızın yanlış olduğu anlamına gelmez. Ayrıca yukarıdaki eşleştirmelerin hepsinin mantık olarak aynı yere çıktığını söylemekte pek mümkün değil. Mesala erken kalkmakla acele gitmek arasında ben bir bağlantı göremedim. Yada tatlı dil ile peynir gemisi arasındada herhangi bir ilişki yok....
Ama şunu unutmayın ata sözleri zamanında o dönemin şartlarına göre söylenmiş sözlerdir ve hepsinin kendine göre mantıklı bir yanı vardır. |
fatih52 |
İletim - 30/07/2006 : 13:37:11 -Naptın lan doldumuşsun evi samanla. -Zamanı gelecek abi. (bkz.CMYLMZ/Bir Tat Bir Doku) :):D
Evet bu tür atasözlerini günümüze uyarlamamak gerekiyor.:) |
major |
İletim - 30/07/2006 : 13:18:01 Güzel bir çalışma. Komikte ama önceki arkadaşlarında dediği gibi bu güne uyarlamak yanlış olur :). |
sith_lord |
İletim - 30/07/2006 : 10:20:22 iyi gerçekten iyi :) |
HighVoltage |
İletim - 29/07/2006 : 23:05:42 Hepsinin anlamı farklı farklı zaten.Bunlar belli durumlara göre söylenmiş hepsini uygulamanız mümkün değil.Hele bazılarını günümüze uyarlamak hiç mümkün değil. |
|
|
|