|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
yurtxx |
İletim - 04/06/2007 : 22:50:11
Sakın ibret alma yalan dünyadan Ye iç eğlen gez toz yaşa sıradan Namusu şerefi çıkar aradan Beyefendi diye yazdır ismine Sanma soğuk sudan değer cismine
Arsız densiz olmak en büyük sanat Çalıp çalıp çırpıp beleşe dayat Berduş ol sarhoş ol çıkar vukuat İhtiyacın mı var usul dersine Dönerse de dönsün dünya tersine
Ya soysuz desinler ya at hırsızı Şeytandan önde git bırakma hızı Kararan vicdanın kurutur tuzu Tavşan kaç tazı tut kert öylesine Vallahi desinler pes böylesine
Namus abidesi sanma bikrini Şerefsizden yana kullan fikrini Ahlaksız desinler yorma zikrini Günahtır sevaptır boş ver hepsine Dünyada ne varsa tattır nefsine
Helâle yanaşma harama el at Bire aldığını bin katına sat Koyun postu giyin hainliğe yat Kulak ver tilkinin karga sesine Peyniri düşürsün vur ensesine
Kursağında haram cebinde rüşvet İkram diye gelsin önüne kısmet Eşkıya zoruyla yaptın mı servet Dul yetim şapkası senin fesine “Benden sonra tufan” geç ensesine
Alınan alınsın iş bu vaziyet Artık insan olmak değil meziyet Namussuza gelin gitmiş fazilet Ucuca eklenir gider nesline Payından pay alır misli misline
Bunca şikâyetim değil boşuna Yaralı gocunur gitmez hoşuna Sözden öte gerek yok ki kurşuna Demeyin Özay’ın acep nesine Sözü yok insanın efendisine
|
|
|
|