AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 hukuktan anlayanlara ?

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
fearless İletim - 07/03/2005 : 16:43:25
arkadaşlar ben yaşımı büyütmek istiyorum bu mümkün mü? 2. sorum ise ben yurtdışında bir kızla evlenmeyi düşünüyorum ve o bayan nasıl türk
iyede nasıl kalabilir???????
3   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Alex_De_Souza11 İletim - 26/04/2005 : 20:04:03
evet bende diğer arkadaşlara katılıyorum.eğer orada yaşıyorsan türk konsolosluğuna git ve kıy nikahı fakat aile izini olmalı.
HASSOOO İletim - 24/03/2005 : 18:33:36
evlenebilmek için 17 yaşını doldurmuş olman gerekir. 17-18 yaş arası ailenin izniyle evlenebilirsin. Evlendikten sonra artık izin mizin kalmaz, reşit olursun. 16 yaşında isen, hakimi ikna etmeniz lazım, yani evliliğin geçerli bir nedeni olması gerekir. Daha küçüksen evlenemezsin.

Bayanın Türkiye'de kalması kolay. Türk vatandaşı olması için ise 3 yıl seninle evli kalması gerekir (Türkiye'de yaşama şartı yok) Eğer bayan kendi ülke vatandaşlığından çıkarsa (hiç bir ülke vatandaşı değilse) o zaman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında belli bir sürenin geçmesine bakılmaksızın kabul edilir. Türkiye Cumhuriyeti, genelde yabancı ülke vatandaşlarına, o ülkede bizim vatandaşlarımıza uygulanan uygulamanın benzerini uygular. Yani Apis_mellifica'nın da dediği gibi hangi ülke vatandaşı olduğu çok önemli.

Yaşını dava açarak yükseltebilirsin, o konuda bir avukata başvursan daha güzel olur. Acaba geçerli bir neden isterler mi bilemiyorum. Ama dediğim gibi 17 yaşını doldurduysan rahatlıkla evlenebilirsin.

(Bu arada 3 yıl bekleme süresi zannedersem son değişikliklerle beraber 5 oldu...)
Apis_mellifica İletim - 20/03/2005 : 23:36:40
Yaşı büyültmek için mahkeme kararı gerek ama biraz zor. Kemik yaşına bakılabilir. 18 yaşından küçüksen ve evlenmek istiyorsan aile izni al. Yurtdışında evlenmek istiyorsan ve o ülkenin kanunlarına göre yaşın tutmuyor ama 18 yaşındanda büyüksen bayanın kolundan tutup bir Türk konsolosluğunda nikah kıy. Bayanın veya senin yaşın 18 den küçükse ve yurtdışında evleneceksen gene aile izni gerekli.

Yurtdışından bir bayanla evlenmek kolay. Yurtdışında konsolosluklarda yada burada evlenme dairelerine başvuruyla evlenilebilir. Evlendiğin zaman bayan rahatlıkla Türkiye de ikamet edebilir, çalşabilir. Evlenmeden öncede Türkiye vize ve oturma izni konusunda çok ama çok esnek bir ülke zaten. Bayanın hangi ülkeden olduğu baya önemli. Türkiye birçok ülke vatandaşından vize yada oturma izni talep bile etmiyor. Ama Türk vatandaşlığı için 3 yıl evli kalınmalı.

Da...
Bu işlerin ayrıntısı baya uzun. Bir avukata başvur. Yurtdışındaysan konsolusluklar sana yardımcı olavaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Daha fazla ayrıntı için Hukuk forumlarına başvurabilirsin. Birçok Hakim, Savcı ve Avukat sana oralarda daha ayrıntılı biçimde yardımcı olabilir =)

0.02 Snitz Forums 2000