AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Türkçemizi yabancı sözlerden korumak!!!

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Karakartal312 İletim - 21/04/2005 : 16:56:47
Bu bölümde Türkçemize gereken önemi vermediğimizi belirtmek ve sizin de bu konuda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.
Kullanımı giderek yaygınlaşan yabancı sözcükler için de bir özenme duygusu içine sokuluyor gençler. "Yes" , "evet" in yerini almak üzere, "O.K" , "alright" sıradanlaştı; "bye" yetmiyor "çus" la vedalaşıyorlar artık.Yine, yabancı özentisiyle olsa gerek her tümceden değil, her sözcük öbeğinden sonra "Tamam mı? diye kendilerini onaylatma gereği duyuyorlar. "Süper bir müzik, tamam mı; adam parçaya bir girdi, tamam mı; yıkılıyor her taraf tamam mı?"
İşte bu nedenlerden dolayı üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
barisozdemir İletim - 20/05/2005 : 10:05:29
bence türkçe giderek yabancılaşıyor bunların hepsinin sebebi batılılaşma özentisi türk dil kurumu bu işle yeterince ilgilenmesi gerekir diye düşünüyorum
Dodo İletim - 23/04/2005 : 20:49:07
Zaten Türkçe olmasa "ç" harfi kullanılmazdı di mi?
Artık ben de yabancı ülkelere olan merakımız ve hayranlığımızdan bıktım. Buna tarihten bir örnek vermek gerekirse Enver Paşa'nın Alman hayralığı yüzünden Osmanlı'nın I.Dünya Savaşı'na katılması sanırım yerinde olur.
HERO İletim - 23/04/2005 : 20:41:57
O kadarda farklı değilmiş.Sağdece ben hiç duymamıştım.Demin googledan arattım.1.500 sayfa geldi.
Dodo İletim - 23/04/2005 : 20:39:30
İstenç sana tanıdık gelmiyorsa arzu, arzulamak, azmetmek, dilek, irade, istek, isteme, isteme yetkisi, karar, kararlılık, kasıt, sebat, taammüt gibi sözcükler tanıdık geliyor mu? Ayrıca önemli değil hepimiz hata yapabiliriz.
HERO İletim - 23/04/2005 : 20:30:50
Bilgilendirdiğin için sağol.Ben hiç duymamıştım.Demekki sağdece sözlüklerde geçiyo.Özür dilerim.

0.03 Snitz Forums 2000