AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Diğer Tartışmalar
 Kimyanın tarihi hatası!!!!

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
semihoray İletim - 17/11/2005 : 23:09:25
İnsan organizması açısından tüm zamanların en yıkıcı kimyasal bileşimlerinden biri sayılan eroinin, ilk kez bilim adamları eliyle ve gerçekte son derece iyi niyetli bir amaca hizmet etmek üzere üretildiğini biliyor muydunuz? 1897'de Almanya'daki Bayer laboratuarlarında kanser ve tüberküloz hastaları için "ağrı kesici" olarak hazırlanan "eroin hidroklor", dehşet verici yan etkileri farkedilince onu ilaç olarak reçetelere yazan hekimler tarafından derhal terkedildi. Ancak iş işten geçmiş ve "şeytanın tozu" hapsedildiği şişeden kaçıp halkın arasına karışmayı başarmıştı bir kez...

Kimya tarihinin ünlü efsanelerinden birine göre, "eroin" (Heroisch) maddesi, adını , bu maddeyi deneme amacıyla kolundan enjekte eden bir Bayer mühendisinin o anda yaşadıklarını tanımlamak için kullandığı şu mânidar cümleden almıştı:

"Kendimi bir kahraman gibi hissediyorum!" ("I feel like a hero")

Eroine ilk yasak, ABD’den geldi. İlaç üzerinde yapılan klinik deneyler sonunda ilacın bağımlılık yaptığı ve aşırı dozda kullanımının ölümlere yol açtığı tespit edildi. 1931 yılında ABD’de yayınlanan rapor ile yasaklanan eroin, bu tarihten sonra karaborsada satılmaya başlandı.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
|KRONDOR| İletim - 18/11/2005 : 22:19:47
Bıçak ekmek kesmeye de yarıyor, adam doğramaya da. Buna bakarak kötü bir buluş diyebilir miyiz? Uyuşturucu da insanlığın yararı için kullanılıyordu. Yan etkileri, daha doğrusu etkileri keşfedilince kullanımdan kaldırdılar. Bunda eleştirecek ne var ki? İnsanlar şu an kötü amaçlar için kullanıyor diye iyi niyetli kişileri suçlayamayız.
major İletim - 18/11/2005 : 21:45:37
Dediklerinde doğruluk olduğu kadar bunu çürütecek örneklerde mevcut |KRONDOR|. Fakat belirtmek isterim ki atom bombasıda nükleer araştırmalar sonucunda bulunmuştu ki nükleer araştırmaların amacı insanlığa hizmetti..mesela nükleer enerjinin yararlarını biliyoruz yani, güç kötü ellere geçtiği zaman neler olduğunuda görüyoruz.
|KRONDOR| İletim - 18/11/2005 : 20:53:58
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna derim.

Salaklık yok ortada. Bilim adamları insanlığa yardım amacıyla buldu bunları. Hatalı tespit yaptılar diye kimseyi salaklıkla suçlayamazsınız. Önemli olan hatanın düzeltilmesi.
ensar_fb İletim - 18/11/2005 : 17:21:11
aslında ben okuyamadım ama heralde salak adamlar herkes öle dediğine göre
kabil İletim - 18/11/2005 : 15:20:37
birşeyi araştırmadan kullanmanın sonuçları

0.03 Snitz Forums 2000