AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Ankara'da ücretsiz film (anime) gösterimi - 5NİSAN

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
HASSOOO İletim - 05/04/2006 : 03:27:12
Bilkent Üniversitesi Animasyon (Anime) Kulübü'nün haftalık gösterimleri çerçevesinde bu hafta Appleseed gösterilecektir.

2131 yılında Deunan Knute, son Dünya Savaşı boyunca hayatı cephede geçmiş bir askerdir. Savaşın sonuna doğru yeniden yapılanan dünyada "Olympus" adı verilen ütopik bir şehre getirilir. Burada insanoğlu evrimin son basamağı olarak gördükleri Bioriodları yaratmışlardır; genlerinde oynanmış ve duygularının bir çoğundan arındırılmış şiddet eğilimli olmayan insanlar. Temel amaçları insanlara yardım etmek olan Bioriodlar, bir takım kimseler tarafından "geleceğin hakimi" ve "üstün ırk" olarak görülmektedir. İnsanın üstünlüğe duygularından uzaklaşarak varabileceğine olan ironik inanç sahiplerine rağmen; Bioriodları tehlike olarak gören aşırı ırkçı "ordu" darbe hazırlığındadır ve tüm Bioriodları yoketmek istemektedir. Bir çok hakları olmayan ve üreyemeyen Bioriodların hiç bir şekilde taraf olmadıkları bu mücadelede, insanoğlu; nükleer savaşın ardından barış iddiasıyla kurduğu ütopya şehri Olympus'ta yeniden kaos tohumları ekmektedir. Tüm bu süreçte Bioriodlar'a fikirlerini soran kimse yoktur.

Yönetmenliğini FMA, Naruto, Wolf's Rain gibi ünlü animelerde de görev almış olan Shinji Aramaki'nin yaptığı anime; bilim kurgu öğelerinin tümünü yansıtmasının yanında asker Deunan Knute'un geçmişini irdelemesi, erkek arkadaşı Boris ile olan ilişkisi ve bu ilişki üzerinden insanoğlunun bedensel varlığını sorgulaması ve kuşkusuz ütopyaların sadece hayallerde kalacağı, en çok gerçeğe yaklaştıkları anda dahi bizzat onu kuran insanlar tarafından bozulacağı gerçeğini ele alışı ile felsefi sorulara da fazla aşırıya kaçmadan dokunuyor. Ve kanımca "insanoğlu için en büyük tehlikenin yine insan" olduğu ve "kendi yaşamını mahveden insanın diğer yaşamları (ve animede Bioriodlar - farklı türler) üzerinde de onlara sormadan karar alma hevesleri" sonuçlarına ulaşması bakımından beğeniyi hakediyor. Özellikle "üstün ırk" saplantısı içinde Bioriodlar üzerine oyunlar oynayan yöneticilerin durumu bugün başka devletlerin halkları üzerinde onlara danışmadan karar veren siyasilere çok benziyor.

Japon yapımı animasyonun görüntüleri ise 3D ve 2D efektlerin başarılı bileşimi olarak takdiri hakediyor. Geleneksel anime çizgilerinden sapmayan yapımda, başarılı aksiyon sahneleri ve özellikle Boom Boom Satellites, Akufen, Atom, Carl Craig Vs ADULT, T. Raumschmiere gibi grupların eseri olan müzikler oldukça etkileyici. Buna karşı belki de filmin en göze batan yanı, duygusal sahnelerin yeterince canlandırılamamış olması. Yine de belirttiğimiz konu ve grafikler bu açığı kapatmaya yetiyor.

Appleseed, 5 Nisan 2006 Çarşamba günü Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs'te, FB309'da (Güzel Sanatlar Fakültesi, B Blok 3. kat sinema salonu) saat 18:00'da gösterilecektir. Katılım ücretsiz olup herkes davetlidir.

Filmden görüntüler:
http://www.cafecreme.nu/film/bilder/appleseed.jpg
http://joypop.srv3.pmachinehosting.com/images/uploads/appleseed.jpg
http://www.abc.net.au/atthemovies/img/2005/ep59/appleseed_01_320x180.jpg
http://www.animint.com/blog/image/2005/0509appleseed.jpg

İyi seyirler...
3   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
|KRONDOR| İletim - 06/04/2006 : 22:48:36
E afiyet olsun o zaman :)
HASSOOO İletim - 06/04/2006 : 19:50:54
Bir türlü gösteremedik :D Bu sefer oldu ama, her gösterimde değil de teknik sorunlar nedeniyle başka animeler göstermiştik öncekilerde. Appleseed'i gösterebildik sonunda XD
|KRONDOR| İletim - 05/04/2006 : 22:49:25
Her gösterimde Appleseed mi gösteriliyor yav? Başka film yok muymuş? :)

Her ne kadar az zamana çok şey sıkıştırmaya çalıştıkları için bazı sahneler yetersiz kalsa da, ben de öneririm filmi. İzleme imkanı olanlar kaçırmasın.

0.03 Snitz Forums 2000