AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Şahan yarattı, eller aldı

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Lenin İletim - 02/09/2008 : 16:55:14
Ankara'da bir kişi Şahan Gökbakar'ın yarattığı 'Recep İvedik' tiplemesinin pantentini aldı, ortaklık karıştı

ŞAHAN Gökbakar’ın yarattığı ve sinemaya aktardığı ‘Recep İvedik’ karakterinin adı marka oldu. Turkcell reklamlarında da kullanılan bu ismi marka yapan ise Gökbakar değil, Ankaralı bir girişimci.

Keçiören’de yaşayan uyanık girişimci Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak ‘Recep İvedik’ markasını tescil ettirdi. Yarattığı karakterin isim hakkını kaptırdığını öğrenen Gökbakar da konuyu araştıracağını ve daha sonra da avukatının tavsiyesi doğrultusunda bir yol izleyeceğini söyledi.

Alıntıdır!
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
ShiLMyrO İletim - 08/09/2008 : 02:09:35
Ben varya "Selen Market" isim hakkını alsam, Türkiyenin en zenginleri arasına girerim alacağım tazminatlarla:)) 50 bin tane Selen Market vardır herhalde.

Ayrıca isim hakkını alan kişi gibi insanlar oldukça bu ülke pek değişmez önce insanların zihniyetinin değişmesi lazım.
CRAYZZY İletim - 03/09/2008 : 14:51:05
Bunu önlemek için yapılabilecek en doğru şey film, albüm vs. çıkmadan önce isim hakkını almaktır.
scrambler İletim - 03/09/2008 : 13:35:05
Üstelik Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların yurtdışındaki isim haklarının yaklaşık tamamını gurbetçi Türkler satın almış. Dediğin gibi ' Milletin kafası bir tek böyle çakallıklara çalışıyor zaten. '. Ama işte böylelerine gerekli yemi vermemek için gerekli önlemler alınmalı. Ülkemizdeki markaların kaçı tescilli, orası şüpheli...
kobebryant İletim - 03/09/2008 : 13:22:28
Millet ne kadar uyanık yahu. Bi ara bi adam ünlülerin isim haklarını almıştı. Hatta Gülşen o yüzden albümlerde falan Gülshen diye geçiyordu. Milletin kafası bir tek böyle çakallıklara çalışıyor zaten.
scrambler İletim - 03/09/2008 : 13:19:44
Yemeyenin malını yerler, Dünya böyle işte...

0.02 Snitz Forums 2000