AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Inception | Imdb #3/250 9.3 | Nolan-Leo A.Ş

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
NİCKYOK İletim - 27/07/2010 : 01:37:10
Tür : Bilim Kurgu / Gerilim / Dram / Gizem
Yönetmen : Christopher Nolan
Senaryo : Christopher Nolan
Süre: 148dk

Oyuncular
Leonardo DiCaprio (Cobb) , Ken Watanabe (Saito) , Joseph Gordon-Levitt (Arthur) , Marion Cotillard (Mal) , Ellen Page (Ariadne)

Konu

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği herşeye malolmuştur.

Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansız “başlangıç”ı tamamlayabilirse. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

Filmin Resmi Sitesi :
http://inceptionmovie.warnerbros.com/

Tr altyazılı Fragman : http://www.facebook.com/video/video.php?v=1314099464647&ref=mf

Yılın en çok beklenen filmine son 3 gün Puanı olağanüstü.Top250'de
77.866 oyla 3.sırada.Başrol oyuncularından Leonardo Di Caprio filmin senaryosunu ilk okuduğunda anlamamış bu arada:D
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
CrAzY_IVAN İletim - 06/08/2010 : 10:36:02
A evet güzel bir ayrıntı. Ama credits sonuna ek bir şey koyması da fena. Dan diye kapatıyor bazı sinemalar credits'i yarıda. Bazısı da "Hadi çıkın artık da kapatalım!" diye bakıyor. Öf.

Film beni hiç mi hiç sıkmadı son saniyeye kadar. Gayet yüksekte tutabiliyor heyecanı hep.

*** Spoiler ***
*** Spoiler ***

Yalnız filmin başında Saito'ya yapmaya çalıştıkla hırsızlık sırasında, Mal'ın Saito ile işbirliği yapması, ona yardım etmesi de çok ilginç. Tamam Cobb'un bilinçaltında Mal'ın yeri çok fazla da, bilinçaltındaki bir yansımanın tutup da diğer adama "yardım" etmesi, değişik. :)

*** Spoiler ***
*** Spoiler ***
NİCKYOK İletim - 06/08/2010 : 01:13:06
---------------------------SPOILER----------------------------

http://img835.imageshack.us/img835/2882/20100804102607.jpg

Rüya olmadığının kanıtlarından birisi :D

-------------------------------SPOILER-----------------------
NİCKYOK İletim - 06/08/2010 : 00:54:49
-------------------------SPOILER----------------------

Onu bilerek yapmışlardır zaten isteseydi gösterirdi düştüğünü yıllarca tartışılacak bi' film olduğu için sonu da tartışılsın istenmiş. En büyük şaşırtmaca bence filmin başında rüya içinde rüya olayını ilk anlamamız gereken yerleri çok hızlı geçmiş sanki filmden ilk 20 dk sıkılmazsak finali o kadar bizi mest eder gibi düşünülmüş.Paris'in katlanma olayı çok iyiydi ve paradoks merdivenler iyi düşünülmüş. Nolan bu filmi 10 yıldır yapmayı planlıyormuş. Film 150 dk olmasına rağmen hiç sıkmıyor zaten Hans Zimmer müzikleriyle sıkılmak mümkün değil.

------------------------SPOILER---------------------
CrAzY_IVAN İletim - 05/08/2010 : 23:42:36
**** Spoiler ****

E ayıp ama o zaman creditsi bekletmek aaa. :/

**** Spoiler ****
NİCKYOK İletim - 05/08/2010 : 23:14:34
Filmi çok beğendim 10 üzerinden 9.5 veriyorum.Yarım puanı da sonunun ucu açık bırakılmasından dolayı kestim.

--------------------------------SPOILER--------------------------------------

O topaç düştü bence - filmin sonundaki ending credits bölümünde topaçın düşme sesi geliyor - ve son sahne gerçekti. Filmin ilk yarısı sizi tatmin etmeyebilir fakat ben bu kısımları da çok beğendim.Kurgusu şahane olmuş ve aksiyon yerindeydi.Sıkılmadan izledim.Çok ses getirdi ve gelecek nesil için de bu film bir şans.Kısacası yine Nolan yapmış yapacağını.

-------------------------------SPOILER---------------------------------------

0.05 Snitz Forums 2000