|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Rappier |
İletim - 14/05/2004 : 22:03:29 Filmi ilk seansta izleme fırsatı buldum ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle film abartıldığının onda biri bile değil. En azından konu olarak... Savaş sahneleri, ortamın kurgulanışı falan iyiyde ama filmde konu adına birşey bulmak pek mümkün değildi. Özellikle filmin sonunda herkesin ölmesi bana biraz garip geldi. Tamam eski tarz iyiler kazanır filmleri dönemi geçti ama sonunda herkesin öldüğü bir filmde fazla radikal gibi ..... |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
Maglor |
İletim - 14/04/2005 : 15:42:07 Bence film normaldi.. ne iyi nede kötü.. hiçbir gerçeklik payı olmaması (masal gibi) kötüydü. Yunanlıların tanrı gibi taptığı adam Achilles yok ölümsüzmüşte.. yok sadece topuğundan vurulunca ölüyormuşta ohoooo bu yunanlı tarihçiler kendi işlerine nasıl geliyorsa öyle yazmışlar zaten tarihi.. bir büyük iskender varki sormayın.. Yunanlıların 2. tanrısı gibi bişey adam gerçekte perslileri 3 kere yenip pers kralı olmuş hatta yunanlılıktan bile çıkmış kendisini bir persli gibi görmüş pers kültürüne resmen aşık olmuş.. gerçeği aslında böyledir. Ama yunanlı tarihçilerin derlediği tarihi okuyunca yerlere yatarsınız gülmekten ne kahramanlıklar yapıp bilinen dünyayı feth etmiş (tabi o zamanki haritalar roma'dan hindistana kadarmış) zaten persliler o zamanın en büyük krallığıymış iskenderde perslileri yenince kendini dünyayı feth eden adam olarak görmüş ama oranın kültürüne okadar alışmışki kısa bir süre sonrada kendini pers kralı ilan edip gebermiş.. düşünsenize yalnızca 3 savaşı kazanıp bilinen dünyayı zaten ele geçirmiş oluyorsunuz.. ve bu adama Achilles gibi tapar hale gelmişler.. vah zavallılar... |
Severus_Snape |
İletim - 15/06/2004 : 14:52:40 oha o 30 yaşındamısın
|
Rappier |
İletim - 15/06/2004 : 00:42:58 Benim hiçbir şeyden korktuğum yok, sadece yaşımın verdiği olgunlukla değiştiremeyeceğim şeyleri kabulleniyorum. Sizlerin yaşlarınızı bilemiyorum ama burada konuşulan konular benim 15-18 yaşları arasındaki düşüncelerime o kadar benziyorlarki... O zamanlarda tüm dünyayı değiştirebileceğime, gençliğim ve azmimle küçük dağları yerlebir edebileceğime inanırdım. Ama yaş ilerledi ve pek çok şeyi çok daha iyi görmeye, yapılabilecekleri ve yapılamayacakları daha iyi anlamaya başladım. Yaşınız ilerleyip şöyle 30 yaş civarlarına geldiğinizde bu dediklerimi daha iyi anlarsınız. |
Severus_Snape |
İletim - 14/06/2004 : 23:22:23 Ne yani o zaman bize sunulan kalıplar içinde mi yaşayalım bişeyi değiştiremeyeceksek yaşamanın ne anlamı varki Bence sen gerçekten özgüvenini kaybetmiş bir insan olarak bu kalıpları yıkmaktan korkuyorsun. |
Rappier |
İletim - 14/06/2004 : 21:51:25 Sende olaylara çok derinden bakıyorsun. Birşeyleri değiştiremiyorsan olayları derinden irdelemenin anlamıda olmaz. O zamanda sana sunulanla yetinmek zorunda kalırsın. Buna bilim dilinde kısır döngü denir ve bu devinimi değiştiremediğinden kafana takmak gibi bir lüksünde olmaz. Zaten öyle şeyleri kafana takarsan sonuç olarak ya kafayı sıyırırsın yada ülserden mideyi kaybedersen. Anlayacağın bu olay iki ucu pis değnekten başka birşey değildir....
|
|
|
|