|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
raziel |
İletim - 18/08/2006 : 02:58:36 Öncelikle lütfen bu mesajı okuduktan sonra eğer müzikle az ilgilenen yada ölesine dinleyen biri iseniz cevap yazmayınız. Bu yazı ile sadece bir konudaki huzursuzluğumu dile getirmek istedim....
Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum... Müziğin kalitesi her gün düşüyor. Teknoloji daha iyi imkanlar sunmasına rağmen müzisyen performanslarındaki düşüş çok bariz...
Şimdi bi öncü nesil vardı... bu adamlar çok daha zayıf imkanlarla bu işleri yaptılar...
Birçoğunu saymayı unutacağım tabii...
Elvis,frank sinatra,johnny cash,roy orbison,van halen.ozzy osbourne(black sabbath). whitelions,whitesnake,pink floyd,led zepplin,Beatles,Rolling Stone,Deep Purple,Queen,Aldo Nova, Deff Leppard,skid row, quiet roit,Guns and Roses,ac/dc, ... vb. zaten bu adamların yaptıkları kesinlikle tartışılmaz... en iyi için güçlerini sonuna kadar harcayan adeta kendilerini parçalayan tiplerdi... en saygı duyduğum dönemdir...
Sonra bu dönemi devam ettirmeye çalışan blind guardian,U2,Depeche Mode,metallica,R.E.M. vb. gruplar....
Şimdilerde ise bir süre amerikan müziğinin gerilemesi ile avrupadaki grupların ön plana çıkmasından kaynaklanan bir "yara" var. Özellikle "dengesiz pop(benim tabirimle)" müziğinin rock üzerine kara bulut gibi çöküşü... acayip basit grupların rock,cazz,pop yapmaları... Süper popülist Avrupa gruplarının kontrolü ele almaları, müziğin ve sanatın arkaplana atılması benim ilerisi için daha umutsuz düşünmeme neden oluyor... Biz Türkler müziği çok severiz bir parçamızdır hatta... Ya lütfen mümkün olduğu kadar seçici olalım... Bunca yıldır müzik dinliyoruz... açıp müzik hakkında okuyalım bişiler öğrenelim.Sadece deşarj olma aracı değildir... Ruhun gıdasıdır. Bu aslında bizim en büyük açığımız... Birşeylerle uğraşıyoruz ama öğrenmiyoruz ve daha da kötüsü bunun için çaba harcamıyoruz... her işimiz karambole... Seviyemizi hergeçen gün düşürüyoruz bu tembelliğimiz tabiiki bizim karşımıza daha da düşük kapasitede fiziği ile ön plana çıkan 2 cümle arka arkaya kuramayan,sahnede ekranda kendisini kral sanan,saygısız,sonradan görme insanları çıkartıyor... Mümkün olduğunca ilgilendiğimiz şeyler hakkında bilgi sahibi olalım. Bu inanın çok şeyi değiştirecektir... Bu bizim elimizde... ve sadece bizim değil tüm dünyanın bir sorunu... |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
uckazaz |
İletim - 05/09/2006 : 21:51:47 Değişimin nedeni bence yaşam tarzlarının da değişmesi. Kalıplaşmış şeyleri ben de doğru bulmuyorum ama; kalite düşüşünü gerçekleştiren şey de bence bu kalıplar zaten. İşi para için, popülerlik için yapanlar bizim için problemdir. Müziği kendine sanat ve bir ifade tarzı olarak benimseyen kişiler zaten alternatif kalmaya çalışıyor. Başka bir deyişle müziği bir vakit geçirme, eğlence aracı olarak görenler çoğunlukta ve doğal olarak bunun ucu da popüler kültüre dayanıyor. Şu da kesin ki bu dünyanın her yerinde böyle.
Ne olursa olsun, dinlediğimiz müzikte seçici olmak bizim elimizde. Bunda müzik bilincinin etkisi olduğuna inanıyorum yani tamamen zevk ve renk meselesi değil. |
major |
İletim - 27/08/2006 : 17:30:28 Müziğin tümünü bu konu da almak imkansız. Sonuç olarak tüm türlerin gerilediğini düşünmüyorum. Ayrıca ülkeden ülkeye de değişiyor. Bu sınıflandırmalar ancak ülke/tür vs. çerçevelerde yapılmalı. |
|KRONDOR| |
İletim - 19/08/2006 : 14:43:45 Biz anlıyoruz, önemli olan da bu. Hikaye değil ki bu, özeti çıkarılsın.
Avaris, MTV'nin yayını nasıldır bilmiyorum; izlemiyorum çünkü. Benim mesajlarım daha çok Rock üzerineydi. Ayrıca ben de Rock müzikte kalite düşüşü olduğunu düşünmüyorum. Bizim tartışmamız biraz daha farklı yönlerdeydi :) |
Jonquil1 |
İletim - 19/08/2006 : 10:22:48 ya bunu kim okur bunun sen özetini yaz hereks daha ii anlar.ben bişi anlayamam bu kdr yazdıın soraa |
Avaris |
İletim - 19/08/2006 : 05:52:58 Amerika, Avrupa muhabbetine girmeyeceğim. Kendimi müzik konusunda yetkin de hissetmiyorum ama yaptığınız yorumlar sanki MTV'nin hitap ettiği kültür ve müzik üzerine gibi. Ben daha alternatif janrları dinlemeyi seviyorum ve bunlarda "kalite düşüşü" olduğuna inanmıyorum.
PS: Mesajlarınızın büyük çoğunluğunu okuyamadım. Özellikle alıntıyı. Bunu bir ön-mesaj olarak alın :). |
|
|
|