|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| Generalll |
İletim - 16/05/2006 : 22:29:24 Arkadaşlar bu aralar bu konuya merak sardım...Nedir bu para psikoloji???
Aslında bu konuyu açmamdaki amaç hem bu konu hakkında konuşmak hemde sizden kitap tavsiyesi istemek (Cümleye bakın)...Başlangıç seviyesi ile ortalama bir seviyeye kadar bilgi veren, fazla karmaşık bir dili olmayan bir kitap tavsiyesi bekliyorum... |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| Dark Lord |
İletim - 02/06/2006 : 18:59:18 Bence gerçeke ama onları yapabilmek uğruna nelerden vazgeçeceksiniz ? peki bunu düşündünüz mü ? Bne de bilmiyorum açıkçası |
| CrAzY_IVAN |
İletim - 21/05/2006 : 23:28:57 Beyin gücü ile çatal bıçak kaşık gibi takımları yamultan amcaları hep görürüz ama olası değil zaten bir insanın öyle bir gücü olsa, Magneto gibi dolaşır ortalıkta :)) Ama beyin gücünün böyle şeylere imkân sağlayabileceğini bizim lisedeki fen hocamız söylemişti... |
| |KRONDOR| |
İletim - 21/05/2006 : 23:19:50 Ben şuna uğrayayım bir ara. Amuda kalkmış bir şekilde yemek yiyebildiğimi farkettim geçen gün. İlgisini çekeceğini düşünüyorum :)
Yazık o adama da. Senelerdir arıyor; ama hala bir şey bulamadı :) |
| Avaris |
İletim - 21/05/2006 : 22:04:49 "Parapsikoloji, bilinen bilimsel yasalarla açıklanamayan psişik ve fiziksel olayları"
Daha bunların "olay" olup olmadıkları, yani fiziksel dünyamızda bir gerçeklikleri olup olmadığı bile meçhuldür. İster telepati, ister telekinezi, ister durugörü (clairvoyance), ister ESP olsun, ister klasik bildiğiniz astroloji; bunların "varlıkları" (nasıl oldukları değil) bile şüphe götürmeyecek bir şekilde, tekrarlanabilir ortamlarda gösterilebilmiş değil.
SÖZDE bilimsel metodlarla bunların incelemesini yapanlar, fotoğraftan veya kamera görüntülerinden "uzaylı fiziği" çıkaranlarla aynı klasmandadır. Sahte-Bilim denen bir klasmanda yer alırlar. Olumlu sonuçlar genelde "sabunlama" veya "düzenbazlık" içerir.
Bu olgular gerçek ise ve bu gösterilir ise, bu konu öyle kenara atılmış üç-beş şarlatanın elinde oyuncak olmaktan çıkacak ve "bilimsel" tabanda zaten incelenmeye başlanacaktır.
Bu arada bir de not: Parapsikolojik yeteneklerin var olduğuna inananlar için kolay para kazanma yöntemi: http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi#The_.241_million_challenge James Randi, herhangi bir fizik ötesi yeteneği reddedilemez şekilde gösterene 1 milyon dolar ödül veriyor. Henüz gösterebilen olmamış... |
| |KRONDOR| |
İletim - 20/05/2006 : 14:06:34 Parapsikolojiyi bilim olarak ele aldığın için bu şekilde düşünmen normal. Halbuki bilim falan değildir. Belki bilim adamlarının da incelemekte olduğu bir mevzu olabilir; ancak bu, parapsikolojiyi bilim yapmaz (Zaten çoğunlukla inkar ediyorlar varlığını). Temelinde kişisel gelişimi amaçladığı için de yapmak istenen şey diye bir durum söz konusu olamaz. Kimse "kendimi geliştireyim de uçayım semaya" düşüncesiyle bu konuyla ilgilenmiyor.
Ayrıca gerçekleştirdiklerine birkaç örnek verir misin? Kaçırdığım bir şey mi var, onu öğrenmek istiyorum. |
|
|
|