AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Şu Çılgın Türkler

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
HighVoltage İletim - 13/11/2005 : 00:30:56
Merhaba arkadaşlar. Son dönemin en çok konuşulan ve rekora koşan bir kitap Şu Çılgın Türkler... Bu kitapla ilgili bir röpörtaja rastladım. Yine çok eleştirilen ve konuşulan bir isimle yapılmış. Orhan Pamuk'la. Bana biraz tuhaf geldi! Sizinle de paylaşmak istedim.
Tamamen yoruma açık bir yazı...

* Turgut Özakman´ın ´Şu Çılgın Türkler´ kitabını okudunuz mu?
- Özakman´ın kitabını eski karım almış. Ben de tatilde okudum. Bir kere çok emek verilerek toplanmış ciddi bir kitap. ´İlgi görsün´ diye toplanmış bir kitap değil. Sanat eseri olarak yargılamayacağım ama profesyonel bir romancının başka bir profesyonel yazara bakışı olarak, bütün hayatı boyunca inanarak ayrıntı toplamış. Sonra ´Metal Fırtına´ ve oradan çıkan iki kitap var. Tabii ki Turgut Özakman´ın kitabı diğerlerinden daha ciddi, emek verilmiş. Ötekilerin yalapşap olduğu anlaşılıyor. Ama bütün bu kitapların ortak özelliği, tamamını okumasam da genel okumalarımdan çıkardığım sonuç şu: O kitapların ortak noktası Türk milletini mazlum olarak göstermesidir. Turgut Özakman´ın kitabı İstanbul´un işgaliyle ilgili gerçeği yansıtıyor ama aralarda Atatürk bugünkü bir ulusalcı gibi nutuklar atıyor. Atatürk´ün böyle biri olduğunu düşünmüyorum. Daha karmaşık ve ayakları yaşadığı güne basan biri Atatürk. 2005´teki ulusalcı Avrupa karşıtı bir siyasetçi gibi konuşmaz. Özakman, 600 yıllık Türk tarihinin en kötü günlerini anlatıyor. Ötekiler ise Türk milletini mazlum göstermek için fantezi icat etmiş. Ben bunun Türk milletine bir haksızlık, yanlışlık ve ileride çok fena sonuçlar doğuracak bir yanlış bilinç olduğunu düşünüyorum. Bu insanları suçladığımı sanmayın. Romancılık budur zaten, niçin yazdığınızı bilmezsiniz. Romanlar, toplumların kendilerine, ne olduklarına bakmak için tuttukları aynalardır. Bir roman aşktan bahsedebilir, bilimkurgu olabilir, belgelere dayanan büyük bir savaşın epiği olabilir. Ama arkasında yatan, günün ruhunu yansıtan bu kitapların, Türk milletini tarihle hiç bağdaşmayacak kadar mazlum olarak gösterme isteğidir.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
comandante İletim - 03/12/2005 : 17:28:49
iş hep aynı yere çıkıyor devlet yeterince müdahale etmiyor bu olaylara.gerçi kendi evlatlarına düzenlense bu saldırılar şimdiye kadar kökünü kuruturlardı herhalde.
bizde de hata var.işte bazen meydanlara çıkıp devlete görevlerini hatırlatmak lazım.
HighVoltage İletim - 30/11/2005 : 00:28:49
bu yazıyı okuduktan sonra bir insanın, bir türk vatandaşının kin ve nefretle dolmaması mümkün değil.yıllarca bu devletin ekmeğini yiyen nankörlere yazıklar olsun.bu olaylar biraz daha büyüse, polis sokaklara dökülüp eylem yapsa, devlete hesap sorsa ne olacak.nedir yani?bu söylediklerim yaşanmamış olaylar değil.yakın geçmişimizde polisin eyleminin yine polisle bastırıldığına şahit olduk.bunun sonu nereye varır.illa bu ülkede bişeylerin değişmesi için askerin darbe yapması mı gerekli.bir elli yıl daha geriye gitmeyi göze alabilir miyiz.zaten onların isteklerinin, de bu olduğu açıkça görülüyor.amaçları yavaş yavaş parçalamak.inanın ben bu olaylara pek yabancı değilim.babamın mesleği dolayısıyla 92-94 arası bingölde benzer olaylara tanık oldum.o çocuğun yaşadıklarını bende yaşadım.yolumuzu keserek haraç istediklerini ve küfürler savurduklarını hatırlıyorum.o zamanlar polise, sivile kim olursa saldırı olurdu.yine o günlere mi dönüyoruz!?bu olayları yaşayan insanların psikolojisi kim bilir ne durumdadır?böyle bişey yaşayan birisinin devlete güveni kalırmı? devlet bunun hesabını sormalı bence.kimsenin o insanlara bu durumu yaşatmaya hakkı yok.yaa acaba bunlar kimin toprağından kimi kovuyolar? ırakta türkmenlerin yaşadığı olaylara olduğu gibi bunada kayıtsız mı kalmalıyız? polise ve ailesine bile çekinmeden saldıran insanlık dışı bu gözüdönmüş yaratıklara kim dur diyecek? bu işler ööle ılımlı islam politikasıyla falan olmuyor.bu durumda devletin otoritesini sağlaması şart.gerkirse şiddet kullanılmalıdır.
|KRONDOR| İletim - 29/11/2005 : 21:42:25
http://www.gunes.com/2005/11/23/manset/manset.html

Burada yazılanlar, bu konuya cevap niteliğinde. Bunu okumanızdan sonra tekrar konuşuruz.
HighVoltage İletim - 29/11/2005 : 16:47:19
polis ailelerine yapılan saldırılar sonucunda bakanın biri çıkıp polis ailelerinin silahlanmasına müsade edilmeli şeklinde bir konuşma yapmış.bu nekadar doğru bir tutumdur, nekadar doğru bir zihniyettir bilemiyorum.ama bildiğim tek şey var türk milleti devletine güveniyor ve devletimizin bu olaylara dur diyecek gücü vardır.polis ailelerinin silahlanması karşı silahlanmayı doğurur ve anarşi ortamı yaratmaktan başka bir işe yaramaz.
comandante İletim - 27/11/2005 : 00:16:07
çok doğru sölemişsin de bu tür davranışlara meydanlarda tavır koyacak bizler değiliz.bu durum tamamen devletin sorumluluğundadır.yaptıkları şeyler için cezayı bizler keseceksek ne anlamı kaldı devletin.herkes kendi kuralları dahilinde mi yaşasın.düşüncemden dolayı beni ancak devletim yargılar.yoksa böyle olaylar tekrarlanırsa ileri bir adım atmamış oluruz.
ayrıca piyon önemli bir taştır ama sadece bir maşadır arkasında büyük taşlar olmadan hiçbir şey yapamaz.
ermeni soykırımı veya kürt devleti vs. bunları bize karşı savunuyorlarsa
bu tamamen zamanında ab veya diğer büyük devletlere verdiğimiz tavizlerden kaynaklanmaktadır.ve bu olaylarla bizi meşgul etmeye çalışırlar ancak.bundan öteye de gitmez.zaten daha ileri giderse çıkacak sonuçların onlara da zarar vereceğini eminim bizden daha iyi biliyorlardır.

0.05 Snitz Forums 2000