|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| badboy83 |
İletim - 06/08/2007 : 09:25:41 5 Ağustos'taki büyük derbinin galibi Fenerbahçe oldu.. Rakibi Beşiktaş'ı 2-1'lik bir skorla yenen Fenerbahçe Süper Kupa'yı müzesine götürdü.85.dakikaya kadar 1-1 eşitlik ile devam eden mücadelede Kezman'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar,üzülen taraf oldu.Fakat bu yenilgide Kara Kartallar'ın o hafta içinde oynadıkları Sheriff maçının yorgunluğu da rol oynadı bana göre...
Süper Kupa'nın sahibi Beşiktaş demeyi çok isterdim ama olmadı ... |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| nurettinki |
İletim - 10/10/2007 : 22:58:41 Kezman'ın fb'ye uyum sağlayamadığı bir gerçek,şu an için yönetim ve teknik kadro onu elden çıkartamaz,klubede oturursa da müşteri bulamaz(iyi bir fiata satılmalı),belkide 1-2 gol atıp prim yapmasını bekliyorlardır.gerçektende Deivid gibi başka bir alanda görev verilmesi mümkün olmayan bir oyuncu(ya sev ya terket misali).Deivid santrafor olarak son derece kötü,bir forvet olarak(şu an için)vazgeçilmez gözüküyor, yani önceden bir çok kişi gibi ben de deivid'i eleştirip şimdi ilgiyle izliyorum. Semih ise tek başına bu takımı sırtlayamaz ancak bence o da takımın vazgeçilmezlerinden.
|
| fatih52 |
İletim - 09/10/2007 : 06:34:55 alıntı: TheBodyGuard tarafından yazılan:
Zico'nun Kezman'da ısrar etmesi bence çok doğru. Yukarıda da söylediğim gibi, Zico Deivid'i kazandığı gibi çok kısa sürede Kezman'ı da kazanacaktır. Bundan eminim.
Ee Kezman'ı kazanıcağım diye takım zarar görüyor. Buyur işte 3 gün önce ki maça bak, hiç olmadık yerde, kasıtlı bir şekilde adamın bacağına basıyor kırmızıyı görüp takımını 10 kişi bırakıyor. Zico Kezman'ı kazanmak istiyorsa çift santrafor oynatır. Kezman kendiside belirtti zaten tek oynayamadığını.
Bu gece 3 tane spor programına baktım yarım saat Kezman'ın formsuzluğunu, kayıp ettiği topları, ikili mücadelelerdeki zayıflığını vb. tartıştılar. Bunun sebebi ısrarla sürekli ilk 11'de oynatılması böyle mi kazanılcak futbolcu? Neyse ki kırmızı kart gördüde 2 hafta rahat bir şekilde kafasını toplar, dinlenir.
alıntı: Burada malesef seninle aynı fikirde değilim. Avrupa'da üne, şana-şöhrete bakılıyor. Mesela Hakan Şükür'ü ele alalım. Yaşı ilerlemiş, şu andaki performansı pek de iç açıcı olmasa bile sırf ismi karşı takım için negatif etki yaratır. Sonuçta kariyeri, kapasitesi, yetenekleri belli. Öyle maçlar varki Hakan'ı sırf isminden dolayı iki adam markaj altına alıyor. Bunun sonucunda da, Hakan'ı tutsalar bile diğer oyuncular için boş alan yaratılmış oluyor.
Devede kulak :) Al bak Fb'nin son Avrupa maçlarına Kezman'ın ünü ne işe yaramış söyle bana. alıntı: Orda da yine Türkçe'min bozukluğu ön plana çıkmış. :)) Anlatmak istediğim, eğer Semih 20-21 yaşlarında olsaydı, yedek kulübesinde oturması doğal karşılanırdı. Sonuçta daha öğreneceği çok şey olurdu, tecrübesiz olurdu, pişmesi gerekirdi v.s.
Bir futbolcunun yedek kulübesinde pişmesinin imkanı yoktur. Futbolcu oynadığı takdirde yeteneklerini geliştirir, kapasitesini arttırır. Kulübeden izlenerek tecrübe kazanılsaydı futbol yorumcuları müthiş futbolcular olurdu. Aynen HighVoltage'a katılıyorum, çok doğru saptamış. alıntı: O zaman geriye tek seçenek kalıyor. O da şu anda önündekilerden kötü durumda olmasıdır.
Yorum bile yapmıyorum, istatistikleri vermişim zaten. Okumadın mı? alıntı: Eh, o adama da yazık günah. Yaş geldi, geçiyor. Artık onunda Fenerbahçe olur veya olmaz, bir takımda oynaması gerekmiyor mu ?
Kendi tercihi. |
| HighVoltage |
İletim - 08/10/2007 : 20:40:12 Bir futbolcunun yedek kulübesinde pişmesinin imkanı yoktur. Futbolcu oynadığı takdirde yeteneklerini geliştirir, kapasitesini arttırır. Kulübeden izlenerek tecrübe kazanılsaydı futbol yorumcuları müthiş futbolcular olurdu.
Zico'nun Semih'in yerine -çok kaliteli olması şart değil, bekleneni versin yeter- bir, hatta iki tane forvet oyuncusu almadan Semih'i takımdan göndermesi veya satması mümkün değil. Zaten Fenerbahçe'nin forvet eksiği var. Kaldı ki o, Deivid ve Kezman'ın yerine vazgeçilmez bir alternatif. Tek sıkıntı değerinin bilinmemesi. Fenerbahçe'de harcandığı ise bir gerçek.
Kezman'ın bu formsuz ve güçsüz haliyle kendiliğinden düzeleceğine inanmıyorum. Önümüzdeki iki hafta üst üste goller atsa bile bu onun toparlandığı anlamına gelmez. Yoksa Kezman her an gol atabilir. Önemli olan fiziki bakımdan güçlü olması. Hani derler ya futbol biraz da akıl oyunudur. Aynen öyle futbol "biraz" akıl oyunu, gerisi fizik / güç ve yetenekten ibaret. Eğer düşündüklerini yapacak gücün, kondisyonun yoksa futbolu çok iyibilmen veya futbol dahisi olman pek işe yaramaz. İşte Kezman'ın sorunu güçsüz olması. Daha kale önünde çalım atamazken, toplara kız gibi vururken ondan Fenerin golcüsü diye söz edemeyiz. Umarım kısa sürede kendini toplayabilir. |
| TheBodyGuard |
İletim - 08/10/2007 : 19:58:09 Ama o kaliteli forvetlerin perfomansını onların oynadığı süreye istinaden çok komik bir sürede gerçekleştirmiş. Göz ardı mı edelim?
Tamam, göz ardı etmeyelim de, ne olursa olsun Kezman ile Semih'in kapasitesi bir değil. Zico'nun Kezman'da ısrar etmesi bence çok doğru. Yukarıda da söylediğim gibi, Zico Deivid'i kazandığı gibi çok kısa sürede Kezman'ı da kazanacaktır. Bundan eminim.
Ehh yani.. Nasıl Kezman'dan Fenerbahçe'yi tek başına sırtlamasını beklemiyorsak Semih'den de beklemeyelim. Futbol takım oyunu.
Burada sana katılıyorum.
Ronaldinho bile olsa formsuz birini sırf tedirgin eder diye oynamatmanın bir manası, espirisi yok. Süper Lig'de zaten tel tel dökülüyor ikili mücadelelerde hiç yok Puyol, Toure, Ferdinand, Nesta, Cordoba, Carvalho, Maldini vs. gibi oyuncuları anca tedirgin etmekle kalır, aralarında kayıp olur. Avrupa'da üne, şana-şöhrete bakılmıyor.
Burada malesef seninle aynı fikirde değilim. Avrupa'da üne, şana-şöhrete bakılıyor. Mesela Hakan Şükür'ü ele alalım. Yaşı ilerlemiş, şu andaki performansı pek de iç açıcı olmasa bile sırf ismi karşı takım için negatif etki yaratır. Sonuçta kariyeri, kapasitesi, yetenekleri belli. Öyle maçlar varki Hakan'ı sırf isminden dolayı iki adam markaj altına alıyor. Bunun sonucunda da, Hakan'ı tutsalar bile diğer oyuncular için boş alan yaratılmış oluyor.
:)) Dediğini ben de biliyorum da "artık genç de sayılmaz" ne manaya gelir...
Benim için, yaşlı, yaşı ilerlemiş futbolcu demek 30 yaşın üstündekilerdir. Genç sayılmayan futbolcu ise 23-24 yaşlarını geçmiş, orta yaşlı sayılan ( 27, 28 yaş gibi ) futbolculardır.
Yanlış. 20-25-30-35 fark etmez formdaysa düzenli olarak oynasın. Takıma katkısı yoksa düzenli olarak oynaması bir anlam teşkil etmez.
Orda da yine Türkçe'min bozukluğu ön plana çıkmış. :)) Anlatmak istediğim, eğer Semih 20-21 yaşlarında olsaydı, yedek kulübesinde oturması doğal karşılanırdı. Sonuçta daha öğreneceği çok şey olurdu, tecrübesiz olurdu, pişmesi gerekirdi v.s. Ama artık 25 yaşına gelmiş bir futbolcuyu oynatmıyorsan, ya sakat veya hazır olmaması gerekir ( Semih için böyle birşey geçerli değil ) ya teknik direktörle bir sorununun olması gerekir ( bu da geçerli değil ) O zaman geriye tek seçenek kalıyor. O da şu anda önündekilerden kötü durumda olmasıdır.
Sanırım yönetim iyi bir joker olduğunun farkında.
Eh, o adama da yazık günah. Yaş geldi, geçiyor. Artık onunda Fenerbahçe olur veya olmaz, bir takımda oynaması gerekmiyor mu ? |
| fatih52 |
İletim - 08/10/2007 : 18:49:37 alıntı: TheBodyGuard tarafından yazılan:
"Semih bence Fenerbahçe'de oynayabilecek kalitede bir golcü değil." derken önünde kendisinden daha kaliteli forvetler var anlamında demek istedim ama Türkçe'min kıtlığı nedeniyle bir yanlış anlaşılma olmuş. :))
Ama o kaliteli forvetlerin perfomansını onların oynadığı süreye istinaden çok komik bir sürede gerçekleştirmiş. Göz ardı mı edelim?
alıntı: Bana kalırsa Semih, Türkiye liginde belki Fenerbahçe'yi taşıyabilir ama Şampiyonlar Ligi'nde hele birde üst turlara çıkılırsa FB'yi sırtlayabileceğini düşünmüyorum.
Ehh yani.. Nasıl Kezman'dan Fenerbahçe'yi tek başına sırtlamasını beklemiyorsak Semih'den de beklemeyelim. Futbol takım oyunu.
alıntı: Şampiyonlar Ligi'nde defans oyuncularının karşısında her ne kadar formsuz da olsa Kezman'ın oynaması yine de defansı tedirgin eder. Sonuçta kalitesi belli, kariyeri parlak, Avrupa'da ünlü ve nerede, ne yapacağı belli olmaz.
Ronaldinho bile olsa formsuz birini sırf tedirgin eder diye oynamatmanın bir manası, espirisi yok. Süper Lig'de zaten tel tel dökülüyor ikili mücadelelerde hiç yok Puyol, Toure, Ferdinand, Nesta, Cordoba, Carvalho, Maldini vs. gibi oyuncuları anca tedirgin etmekle kalır, aralarında kayıp olur. Avrupa'da üne, şana-şöhrete bakılmıyor. alıntı: Semih'in yaşına gelince; ben zaten yaşlı demedim, "artık çok genç de sayılmaz" dedim.
:)) Dediğini ben de biliyorum da "artık genç de sayılmaz" ne manaya gelir...
alıntı: Sonuçta 25 yaşındaki bir futbolcunun artık düzenli olarak oynaması gerekir.
Yanlış. 20-25-30-35 fark etmez formdaysa düzenli olarak oynasın. Takıma katkısı yoksa düzenli olarak oynaması bir anlam teşkil etmez. alıntı: Madem oynatmayacaksın, o zaman takımda tutmanın bir alemi yok..
Sanırım yönetim iyi bir joker olduğunun farkında. |
|
|
|