|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
inter_23 |
İletim - 15/07/2010 : 23:07:46 Evet arkadaşlar, tarihin dönüm noktalarından birisi olan kavimler göçüne değinmek istiyorum. Zaten çağ açıp kapatan bir olaydır..
Asya da yaşayan Türk kavmi olan Hunlar 4. yüzyılda Karadeniz'in kuzeyinden Don - volga ırmağının kıyılarına kadar geldiler. O yıllarda slav ırkından kabul edilen Gotlar orada ikamet etmekteydi.
Hun Türkleri buraya geldikten sonra Avrupa'nın yerel halkarlı olan Vizigotlar, Gotlar, Ostrogotlar, Vandalslar batıya doğru ( Orta Avrupa, Güney Avrupa ve Kuzey Avrupa ) göç etmeye başladılar.
Bu ırklar göç ettikçe yerel halkar kaçarak, yer değiştirdiler. Böylece kavimler göçü ortaya çıkmış oldu.
Bu göçün sonuçlarını ele alırsak;
Bir çağ kapanıp, yeni bir çağ açılmıştır. Roma imparatorluğu ikiye ayrılmış, Batı Roma imparatorluğu yıkılmıştır. Asyadan kayan Türkler Avrupaya yerleşerek orada ki nüfusu arttırmıştır. Şu anda ki avrupa milletlerinin temelleri atılmıştır.
Aslında bu konuyu çok detaylı bir biçimde inceleyebilirdik. Ancak yüzeysel ve önemli yerlerine dikkat çekmeye çalıştık.
Yeni yazılarımızla karşınızda olacağız.. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
inter_23 |
İletim - 20/07/2010 : 01:10:48 Ne olarak kabul etmeliyim acaba :D :D |
CrAzY_IVAN |
İletim - 19/07/2010 : 19:12:28 Silmeyin mesaj falan. Kalsın her bir şey. :P |
inter_23 |
İletim - 19/07/2010 : 17:33:36 Abooo nasıl gözümden kaçar =)
Sağ olsun pala halletmiş işi :D |
Palad1n |
İletim - 19/07/2010 : 12:23:08 Ben ikisini de halledebilirim :P |
umutcanuğuz |
İletim - 19/07/2010 : 12:02:18 alıntı: Doğu Roma imparatorluğu yıkılmıştır.
Yıkılan Batı Roma İmparatorluğu'ydu. Sanırım yazarken dikkatsizliğine geldi. Mesaj atmıştım görmemişsin sanırım. Sen düzeltince bu mesaj kendi kendini imha edicek :D |
|
|
|