|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
Iron-Man |
İletim - 24/07/2010 : 21:36:07 Acil bir şekilde dilekçe yazmam gerekiyor, dilekçe nasıl yazılır? Dilekçe örneği, örnekleri paylaşabilir misiniz? Dilekçe nasıl yazılır, dilekçe yazarken nelere dikkat etmek gerekir, dilekçenin formatı nasıl olmalıdır, dilekçe kuralları nelerdir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. |
3 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
CrAzY_IVAN |
İletim - 24/08/2010 : 11:58:55 Benim taslağım biraz farklıydı sanki. Tarih sağ alta, yani metin altına atılıyordu. :/ |
Iron-Man |
İletim - 27/07/2010 : 10:17:24 Çok teşekkürler sayın KAZAZ. |
bkkazaz |
İletim - 24/07/2010 : 21:59:54 Sevgili dostum aslında dilekçe formatı diye bir şey var demek doğru mudur bilmiyorum. Çeşitli kurumlara hitaben yazılmış öyle dilekçeler gördüm ki, çoğuna hepimiz güleriz sanırım.
Bence şöyle yapmakta fayda var. Temiz, düzgün bir A4 kağıdına 1. Sağ üst köşeye tarih 2. Sol üst köşeye kime hitaben yazıldığı (XXXXX Genel Müdürlüğü'ne vb.) 3. Bunların altına nazik, seviyeli, gerekli bilgileri içerecek şekilde ama aynı zamanda özet olarak konu (ve talep edilen şey) 4. En alta da ismini soyadınız ve imzanız
şeklinde ana şablon oluşturulabilir. Kendinizi sadece, dilekçeyi okuyacak insanın yerine koyun. Rahatça talebinizi anlamalı ve okurken "ne terbiyesiz", "ne kültürsüz", "ne görgüsüz" dememeli.
Kolay gelsin :) |
|
|
|