AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Age of Empires & Age of Mythology
 Age of Empires 3 ve Act of War

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Turgay Atacan İletim - 02/11/2005 : 22:30:34
Evet arkadaşlar şu an herhalde piyasaki en kaliteli strateji oyunları bu ikisi.Oyunlar hakkında neler düşünüyorsunuz?İyi veya kötü değil.Sizce daha önceki age of serilerine göre artıları,eksileri...
İsterseniz ben başlayayım;
1-Binalardan adamları tek tek veya 5'li gruplar halinde çıkarabiliyoruz.Bu bence iyi değil.Tamam hoş bi olay ama herhangi bir yeri baskına gittiğim zaman sıkıcı bir durum oluyor(Belkide eski serilere alıştığım için)
2-Yerinde kaynak toplanması hem iyi hem kötü,iyi yanı aman düşman minig kampımı tarumar edicek diye başına adam dikmeden rahatça elemanları çalıştırabiliyoruz.Kötü yanı ise 5-10 köylünün çalıştığı bir madene paladinlerle bodoslama dalmak çok zevkliydi
3-Oyunun zorluk derecesi.Şimdi burada bir kavramı açıklayalım.Oyunun zor olması ile yapay zekanın iyi olması ayrı şeyler.Düşman sizin her adamınıza karşılık 2-3 adam basar sizden daha hızlı çalışır bu oyunu zorlaştırır.Yapay zekanın iyi olması ise karşımızdaki düşmamın harbiden mantıklı hamlelerle saldırmasıdır.Örneğin AOE2'de surlarla çevili içerisi Pikeman,paladin ve champion dolu olan üssüme adam bir tek battering ram yolladı.Ağzım açık kaldı.Ama şimdi Osmanlı'da yeni çeriler aslanlar gibi Taarruz ediyorlar uzaktan tüfekle yakına gelince pala'ya geçiyolar.Ve gerçekten zevkli özellikle başlarda hani korsanlarla savaştığımız turda deniz savaşlarından ve savaş sırasında hem sahili topa tutup hemde aynı anda adam basıp tarruz etmekten çok zevk aldım
4-Gelelim kötü yanına.Herhalde Osmanlı binaları üzerinde dalgalanan Türk bayrağı hepimizi şaşırttı.Ve oyunda geçen Turkish dog muhabbeti beni sinir etti.Sinirimden skirmish açıp şöle Fransızdı,Almandı hepsini bi duman edip rahatladım.Ama her ne olursa olsun savaş alanında bayrağımı dalgalanırken görmekten büyük zevk aldım.O gazla ortada adam bırakmadım
Gelelim Act of War'a bence çok başarılı bir oyun.Grafikleride çok güzel yapay zeka fena değil.Nedense modern silahlarla yapılan savaşları konu alan stratejiler pek başarılı olamaz.Ama bu oyun bence en iyisi.
Evet arkadaşlar bunlar benim düşüncelerim sizler neler düşünüyorsunuz bu hususta

0.03 Snitz Forums 2000