|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
omersinan |
İletim - 10/06/2006 : 09:50:54 MMORPGlerle uğraşan arkadaşlar bilirler. Hiç bitmeyen bir bot ve exploit hastalığı vardır. Son zamanlarda oynadıklarımdan örnek vermek gerekirse; Silkroad Online'da her ay 10larca kişi 1 haftalığına ban yiyor bu sebepten ve levelları geri alınıyor. Eğer bi daha olursa siliniyor hesap. Ragnarok Online'da daha ilk denemeden sonsuza kadar ban! World of Warcraft'ta bu sebepten belirli zamanlarda binlerce kişinin hesabını siliyor(bu arada bu karakterinin gitmesinin de yanında, serial'ının işe yaramaması manasına geliyor ki bu oyunu yeniden almayı gerektiriyor).
Geçenlerde bir arkadaşım bana geldi ve bot kullandığını söyledi. 1 ayda kazanamadığı parayı 1 haftada kazandığını söyledi ve ban yemediğini, bende gelirsem dünyanın hakimi olabileceğimizi söyledi.
2 gün sonra ban haberi geldi.
Şimdi;
Bot kullanmanın er geç fark edildiğini(tamam istisnalar vardır) herkes biliyor. Daha ne kasıyosun? Geçen bi vidyo seyrettim bot kullanan bi adamın başına gelenler. Şöyle anlatıım bot sana saldırana saldırmak üzere ayarlanmış. Adamın biri bunun bot kullandığını fark ediyor ve ona dalıyor. Bu sürede bot kullanan onu kesiyor ve PK(katil) oluyor. Bunun üzerine yüzlerce oyuncu üstüne akıyo. Adam ölüyo ve bot sayesinde aynı yere bi daha geliyo. Bi daha ölüyo. Bi daha geliyo. Adam en sonunda 1 lvl düşüyo (60-559) ve mütiş birkaç eşyasını da yere atıyo.
Daha ne kasıyosunuz?!??::?? |
|
|
|