|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| Rappier |
İletim - 14/05/2004 : 21:54:24 Burada pek çok arkadaş oyunlar hakkında yorumlar yapıyor. Bu yorumları yaparken oyunların hangi özelliklerine göre değerlendiriyorsunuz ve bunu yaparkenki kriterleriniz nedir ?? |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| sggorgec |
İletim - 21/05/2004 : 11:34:56 Bence en önemli şey Atmosfer. Örnek: civizilation'un ilk oyunu. Grafikler , ses , oynanabilirlik şimdiki oyunlar yanında vasat kalır ama o atmosferi yok mu... |
| shadowwalker |
İletim - 18/05/2004 : 05:08:44 türden türe değişir bir frp/rpg oyununda grafikleri geri planda tutarken konuyu çok daha öne çıkarırım ayrıca oyun içindeki küçük ayrıntılar ve süprizleride çok önemserim.. yani ayrıntıya bakarım biraz. ama gel gör ki bir FPS/TPS ise söz konusu olan en başa grafik geçer çünkü "vur,kır parçala" şeklinde gitmek isterim, karşımdaki adamın duvarların içine geçmesini istemem; ayrıca objelerin etkileşimli oluşu parçacık efektleri vesaire oyunla ilgili yorumumu etkiler diyebilirimki FPS/TPS türünde en son baktıklağim nokta konudur ama konu iyi olursada lafım olmaz hani :) vesselam daha pek çok oyun türü var hepsindede hemen hemen farklı yaklaşımlarla oyunun değerini biçerim ama geneldede bunları her yerde söylemem çünkü benim beğenmediğim bir oyun pekala sizin için çok güzel olabilir (tam terside geçerlidir). bu arada yukarda söylenen "oyunun beni başına ne kadar bağladığına bakarım" lafınada bir miktar katılımda bulunuyorum (buda artık nasıl bir cümle olduysa :P) ancak bu tamamen kişisel yargıya ulaştırır.. ne diyodum.. neyse saatte geç olmuş ben artık yatayım uyuyayım biraz ;) |
| Rappier |
İletim - 17/05/2004 : 22:00:20 Aldığım ilk cevaplara bakılırsa genel oyunun görsel yanlarına tav oluyor gibi... Belirtmek isterimki bu düşünce (tabiiki bana göre) çok yanlış... Oyunda grafik yada sound fx'den daha önemli olgular olmalı. İlk olarak sağlam bir konu ve bunun üzerinde devam eden yardımcı öğeler, ayrıca oyun oynayanı tatmin edecek kadar uzun olmalı ve bu sağlanırken tekdüzelikten uzak olunmalıdır. Tabiiki yapay zeka oyuncuyu zorlayacak kadar iyi olmalıdırda. Grafik ve diğer görsel olaylar bana göre bir yere kadar idare edebilir ama bir oyuna kaliteli diyebilmek için kesinlikle sadece görsellik yeterli değildir... |
| UnDeRTaKeR |
İletim - 17/05/2004 : 21:00:11 1) iyi bir grafiği olmalı. 2) iyi bir müziği olmalı. 3) yapay zeka
oynanabilirlik derken neyi kastediyorsunuz? |
| Milamber |
İletim - 16/05/2004 : 14:39:46 oynanabilirlik grafikler sesler oyundaki sahneler gerçekçilik ama zevki kaçırmayacak kadar olanı iyi bir senaryo benim için çok önemlidir sonra... başka bişiyde yok |
|
|
|