|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| scorpionfa |
İletim - 18/05/2004 : 12:58:00 Şöyle bir geçmişe bakıldığında eski oyunların bir çoğunun sadece çocuklar için yapıldığını görüyorum. Ta ki FPS oyununun atası olan Doom ve Wolfenstien çıkana kadar. Bu oyunların çoğunda elimizde silahla yaratık, zombi falan öldürüyorduk. Ardından İnsanları öldürmeye başladık. Üstüne pek çok vahşi oyun çıktı. Oyun dünyasında sansür yavaş yavaş kalkıyor gibi. Zaten oyunlara getirilen yaş sınırlaması olayı var. Mesela Singles: Flirt Up Your Life gibi bir oyunla sansür olayı tamamen kalktı. Hatta adam öldürmek konusunda Manhunt oynamış olanlar ne derece vahşice olduğunu bilirler.
Sizce doğru mu ? Yanlış mı? |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| |KRONDOR| |
İletim - 21/05/2004 : 19:35:35 Yabancı ülkelerde zaten cinsellik veya şiddet içeren oyunlar belli bir yaşın altındakilere satılmıyor. Bu konuda kanunlar var yani. Ancak ülkemizin durumuna bakacak olursak, kopya oyunların bile önüne geçemeyen devletimiz, her köşe başında oyun satan kişilerin çocuklara bu tarz oyunlar satmasını nasıl önleyecek? Bunun için öncelikle orijinal oyun satışının yaygınlaştırılması gerekiyor. Gerekli yasalar da çıkarıldıktan sonra kimse belli bir yaş altındakilere Singles, Grand Theft Auto vb. oyunları satamaz. |
| Smeagol |
İletim - 21/05/2004 : 19:03:08 Bence sansürden ziyade, şiddet ve sex içeren oyunların reşit olmayan kişilere dağıtılmaması daha iyi olur. Kanunen 18 yaşından küçüklerin doğru ile yanlışı ayırt etmede başarılı olamadıkları için bu tür oyunlar onları kötü etkileyebilir. Ama bunu yüzünden bütün oyunları sansürleyip bizim gibi reşit insanların çiçek böcek dolu oyunlar oynamak zorunda kalması iyi bişey değil. |
| sggorgec |
İletim - 21/05/2004 : 11:15:29 Bazı gerçekleri kabul etmekte fayda var bence. İnsan öz benliğinde hep şiddet ve kötülüğü de barındırır. Bu sebeple hayatta hiçbir zaman şiddet ve adult tarzı şeyler bitmez. Bu durum çocuklar için kötü de olsa büyükler için iyi bir şey bence(adult şeyler hariç). Örnek: Sınav sonuçları açıklanmış ve zayıf almışsın. Hunharca dolu bir otobüsle evinin yolunu tutmuşsun ve burnundan soluyosun ancak aracın içi o kadar dolu ki nefes alamıyorsun. Eve gelip annenin dırdır ve bırbırlarını dinliyorsun. Sonra bilgisayarının karşısına geçip "Unreal" oynuyorsun. Ve herşeyden ruhunu sıyırıp arındırıyorsun. Sonuş mükemmel |
| Bora Poyraz |
İletim - 20/05/2004 : 16:50:54 GTA Vice City'de bile aldığımda +16 yazıyordu kabında.Fakat kimsenin dikkat ettiği yoktu.Ben bile aldıktan 1 ay sonra farkettim. Fakat adult şeylerde sansür olmalı bence Singels:First Up.. bende de var ve sansür olayının olması gerektiğini düşünüyorum.Fakat Carmegedon hatırladığım kaadarıyla Almanya'da yasaklanmıştı ama ben Zombi'leri ezerek insanların cani biri olacaklarını düşünmüyorum. |
| Rappier |
İletim - 19/05/2004 : 17:26:04 Oyun ile sansür her zaman bir arada gitmek zorunda... sansür'e şiddetide katmak mümkün. Yapılan pek çok oyun belirli yaş gruplarının üzerinde olanlara diye uyarılarla yapılıyor ve ona göre satılıyor. Ama yurdum insanının böyle kaygıları olmadığından bu tip ayrıntılara pek kulak asılmıyor... |
|
|
|