|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
scorpionfa |
İletim - 20/07/2005 : 20:06:08 Bazı oyunlarda tuhaf bir şekilde hızlanma oluyor. Özellikle eski oyunlardda yaşadığım bir sıkıntı bu. Mesela ilk Commandos oyunu. Oyunu günümüz performansında bir bilgisayarda oynamaya kalktığınızda inanılmaz hızlı bir oynanış söz konusu. Sanki oyun turbo hızda çalışıyor gibi. Pek çok eski oyunda bu problem var. Mesela Pacman(emülatör ile), oyun start tuşuna basar basmaz bir iki saniye içinde bitiyor. Street Figther Zero (emülatörsüz) Blood Rayne, bu normalde bu kadar hızlı mı yoksa aynı şey bunda da mı var? Wolfenstion, aynı şekilde eski bir sistemle oynadığımdan çok daha hızlı geliyor. Daha pek çok eski oyunda bu aşırı hızlanma ve dolayısıyla oynama güçlüğü oluşuyor. Tahminime göre eski bir sisteme göre yapılmış bir oyunun daha hızlı bir sistemde hızlanmasından oluşuyor. Ama işin ilginç tarafı bazı oyunlarda aynı şey olmuyor. Ne yapmalıyım yani? Arkaplanda binbir program çalıştırıp sistem performansını oyunu normal bir şekilde çalışacak şekilde paylaştırmalı mıyım? Ama bu imkansız, çünkü windows aktif programa önem veriyor. Bunun bir ayarı var ama denedim ve başarısız oldu. Oyunun ayarlarını maksimum seviyeye çıkartarak hız düşmesi sağlanabilir ama bu da pek bir işe yaramıyor. Abartı yüksek bir çözünürlükte fare hareket ettirmek çok güç. Donanım konusunda uzman veya bu problemin üstesinden gelebilecek arkadaşlardan yardım beklerim. Saygılar. |
3 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
thakki1 |
İletim - 21/07/2005 : 13:15:58 ava hocamında verdiği emülatörü kullanıyorum, oda problemsiz çalıştırıyor, aslında sanırım problem birazda xp kullanmamızdan kaynaklanıyor, 98 de açılan bazı oyunlar ekstra birşeyler yapmazsan xp de açılmıyor
not: VDM de oyunlar için ayar yapmanıza gerek yok, ayarları otomatik yapar |
Avaris |
İletim - 21/07/2005 : 09:35:46 Alternatif olarak bir DOS emulatörü önerebilirim. http://dosbox.sourceforge.net/ Hız konusunda hiç denemedim ama x86 emülasyonu da yaptığı için sorunu halledebileceğini düşündüm. |
thakki1 |
İletim - 21/07/2005 : 02:04:20 http://vogons.zetafleet.com/ndldownload.php?filename=VDMSound2.1.0.exe
bu ufak program sayesinde dos oyunlarını xp de sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz, yapmanız gereken, zip i açtıktan sonra artık bi dos uygulaması çalıştırırken (oyun, program farketmez) o dosyaya sağ tıklayıp "run with VDM Sound" seçeneğini tıklamanız sorunları halledecektir
|
|
|
|