AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FPS - TPS - Aksiyon - Macera - Dövüş Oyunları
 Macera Oyunları Genel
 En sevdiğiniz macera oyunları?

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
|KRONDOR| İletim - 22/02/2004 : 04:15:22
Forumu biraz hareketlendirmemiz gerekiyor. Sanırım bu konu birçoğunuzun ilgisini çeker. Özellikle macera oyunlarında ustalaşmış üstadlarımızı bekliyoruz bu konuya

Bizimkiler (sırayla değil):
Indiana Jones and the Last Crusade: Bu oyun oynadığımız ilk macera oyunuydu. Başlangıç için zor bir oyun olsa da, her çözdüğümüz bulmaca bizi oyuna daha da bağladığı için uzun süre başından kalkamamıştık. Ta ki kurukafalarla belli bir melodiyi çalmaya çalıştığımız bulmacaya kadar. Uzun bir süre sonra bunu çözmeyi başardık ancak ondan sonra aksiyon sahneleri başladığı için oyundan biraz soğuduğumuzu itiraf etmeliyim. Ancak daha sonra bize tam uyan bir oyun keşfettik;

Day of the Tentacle: Bizim macera oyunlarında aradığımız özellikler, sevimli grafikler, 2D ve point & click tarzı oynanış ve minimum aksiyondur. Tüm beklentilerimizi bu oyun karşılıyordu. Indiana Jones'dan tanıdığımız Lucas Arts, kalitesini göstermişti yine. Stand-upçıları kıskandıracak kadar kaliteli espriler ve oyunun mantığı ile düşününce çok da zor olmayan bulmacaları ile bu klasik oyun, bizi kendine bağlamıştı. Hatırladığım kadarıyla da, Day of the Tentacle, bitirdiğimiz ilk macera oyunu oldu.

Sanitarium: Konusu ile bizi bayağı etkilemiş bir oyundur Sanitarium. Deliler hastanesinde başlayan konumuz gittikçe derinleşiyor ve çoğu sahnesiyle insanı etkiliyor, ayrıca daha önce hiçbir oyundan tatmadığımız bir duyguyu tattırıyordu; hüzün. Özellikle evde dolaşan hayaletlerle ilgili olan bölümler, birçok kişiyi olduğu gibi bizi de etkilemeyi başarmıştı. Arada bir çıkan aksiyon sahneleri dışında, tamamen mantıklı bulmacalar üzerine kurulu olması da, Sanitarium'u sevmemizdeki onlarca etkenden sadece bir tanesiydi...

Daha sayacak bir sürü oyun var ancak gecenin (!) bu saatinde (, , (bu kim bilmiyorum )) düzgün cümleler kuramadığımın bilincinde olarak diğer oyunlarının sadece isimlerini yazıyorum:

Monkey Island 1-2-3, Little Big Adventure 2, Broken Sword 1-2 (3'ü daha oynayamadık), Syberia, Full Throttle, DiscWorld 1-2, Grim Fandango, Sam & Max Hit the Road, Simon the Sorcerer 1-2 ve son olarak, son zamanlarda çıkan ve 3D furyasına kapılmayarak, 2D macera oyunlarının döneminin hala bitmediğini gösteren Tony Tough and the Night of Roasted Moths...

Tabi daha yazılacak birçok oyun var ama bu saatte daha fazlası aklıma gelmiyor
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
stone2003 İletim - 24/02/2004 : 00:36:42
*syberıa
*longest journey
*black mırror
*sanatarıum
adventure olsunda...
JAZZ İletim - 23/02/2004 : 23:09:02
Monkey island güzel...
guraktan İletim - 23/02/2004 : 02:18:06
Ben de Lost Vikingsi ekleyeyim, 2D olmasına karşın karakterlerin kendine özgü özelliklerinin olması ve bölümleri geçmek için kafa yorulması gerekmesi oyunu sevmemi sağladı.
kusadam İletim - 22/02/2004 : 11:42:42
bende tam bir indiana jones hayranıyım diyebilirim.Emperors Tomb'u bitirdim.En çok hoşuma giden bölüm Türk olduğumuzdan İstanbul oldu tabi.
oynayanlar bilir hani Arap-Türk karışık arkadaşlar "orada" "yakalayın onuu" gibi bişeyler sölüyolar ya gerçekten ilgimi çekmişti...
Rappier İletim - 22/02/2004 : 11:06:25
Macera oyunları konusuna fazlaca ilgim olmamasına rağmen birkaç macera oyununu bitirmiştim. En hoşuna giden hangisiydi derseniz aklıma 2 isim gelir. Birincisi İndiana Jones 'Fate of Atlantis', diğeri ise Sanitarium.

Monkey Island serisinide oynadım ama açıkçası beni fazlaca sarmadı. İnsan ısınmadığında karşındaki oyun dünyanın en iyi oyunu olsada pek önemi kalmıyor. Bende bu oyuna bir türlü ısınamadım bilemiyorum belkide espri anlayışıma fazlaca uyan bir oyun değildi...

Not: Sanırım Krondor'un yazısındaki örnekler içerisinde Larry yok. Onuda ben ilave edeyim. Çünkü bu oyun maceracıların gönlünde taht kuran sayılı oyunlardan...

0.05 Snitz Forums 2000