AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Donanım & Elektronik Ürünler
 ekran kartı fiyat/performans önerisi

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
GoaL-KeePeR 2 İletim - 24/10/2011 : 01:31:09
arkadaşlar kısaca sorunumu anlatayım:
pc toplamak için yaklaşık 2 aydır paramı biriktiriyorum, arkadaşımın da yardımıyla ekran kartı hariç bütün parçaları kafamda oturttum bi ekran kartında karar kılamadım, sizin tavsiye edebileceğiniz f/p bakımından üstün, 200-250 tl arası(belki biraz daha fazla) ekran kartı varsa buradan yazarsanız çok makbule geçer.

düşündüğüm olay şu: 1024 768 çözünürlükte crysis 2'yi full veya bazı ayarlar orta bazıları yüksek olacak şekilde açıp iyi performans alabileceğim bi kart istiyorum. crysis 2'yi yüksek ayarda açabiliyosa zaten diğerlerini rahat rahat oynarım o konuda kafam rahat.

ileride çıkabilecek oyunları yüksek ayar oynatmaması veya dx11 olayı fazla önemli değil bu arada.

şimdiden sağolun.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
sheriat İletim - 07/11/2011 : 12:02:22
Şahsen bildiğim kadarıyla aynı model kartın markalar arasında çok büyük farklar göstermediğini düşünüyorum. Sonuçta yonga setleri aynı, sadece üreticiler frekanslarıyla oynayıp ufak hız aşırtmaları yapıyor, markadan markaya değişen diğer şeyler ise dediğin gibi kullanılan soğutma üniteleri ve kullanılan malzemenin kalitesi. Genel kanı pahalı olan daha iyidir şeklinde ama bu demek değil ki ucuz olan kötü. Powercolor, Sapphire , Asus, Xfx bunların hepsinin arasında fiyat farkı var ama hepsi da kaliteli markalar.
GoaL-KeePeR 2 İletim - 05/11/2011 : 23:10:49
saolasınız herşey için bu arada listeyi kafamda şu şekilde yeniledim : hd6850 - hd6790 - hd5770 bunlardan birini alıcam.
yalnız bi sorum daha var, ekran kartının markası kalitesini fazla etkiler mi, yani performans, ısınma, garanti süresi vb. açısından çok büyük farklar olur mu? çünkü en yüksek ve en düşük fiyatlı marka arasında azımsanmayacak fiyat farkları var genelde.
sheriat İletim - 31/10/2011 : 23:50:10
Vatan bilgisayarın indirim kampanyası başta sadece internet üzerindendi fakat daha sonra mağazalarında da yüzde 20 indirim (daha önce yüzde 25 di) yapıldığını duydum. Şu ana kadar gördüğüm en hesaplı fiyatlar vatanda, fakat sana tavsiyem elindeki listeyi alıp birçok yere götürüp fiyat alman yönünde. Bizim burada (bursa) vatan, gold, mediamarkt, elektroworld, teknolojix, gibi oem ürün satan marketler bolca ben de o yüzden üşenmeden hepsine gidip fiyat alıyorum en hesaplısı hangisiyse oradan alıyorum. Gerçi bu mağazalara illaki gitmene gerek yok internet sayfaları üzerinden de fiyatları öğrenebilirsin fakat bulunduğun yerde o ürünün stok durumunu da kontrol etmelisin.

O bilgisayarcı dediğin dükkanlarda daha ucuza bulabileceğini zannetmiyorum, çünkü o dükkanların senden hiç kar almadan satmaları durumunda bile büyük marketlerden daha ucuza vermeleri mümkün değil.
GoaL-KeePeR 2 İletim - 31/10/2011 : 22:37:24
öncelikle cevaplar için saolasınız benim aklımda zaten şu kartlar vardı (çok uzun araştırmalar yaptım) :

hd6850
hd5770
HD6750

şimdi bu 3 karttan birisini seçicem daha fazla da kafa yorucak bişey yok bu konuda, yalnız tek bi sorum kaldı bu sistemi en ucuz şekilde nasıl kapatabilirim. vatan bilgisayarın indirimlerinden yararlanmak için hangi şartları yerine getirmek gerek, kredi kartı falan lazımmı bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
kredi kartımız yok ve parayı peşin vericem büyük ihtimalle (belki bi akrabamdan kart ödünç alabiririm ama düşük ihtimal) vatan bilgisayardan mı almalıyım yoksa herhangi bi bilgisayarcıdan alırsam daha mı ucuza gelir?

cevaplar için teşekkürler, saygılar.
sheriat İletim - 30/10/2011 : 21:54:05
ceberruh önerdiğin kart gerçektende bu fiyata alınabilecek en iyi kart, fakat stokta yok aynı kartın xfx versiyonu 25 tl farkla burada :

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-685x-zcfc-hd6850-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56704#allImages

Ya o değilde millete buradan akıl veriyorum fakat ben bile daha hangi kartı alacağımı şaşırdım 6850 mi gtx 460 mı kararsızım :)

0.03 Snitz Forums 2000