AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Akıl Soruları

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Godjonshe İletim - 30/01/2009 : 14:49:37
Arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı gibi, bu konuda zeka soruları yazıp, cevaplayacağız. Şimdi... Çıkarın kağıtlarınızı! Fazla uzattım galiba :D. Direk Sorulara geçeceğim siz cevaplayacaksınız, sonra siz soracaksınız, biz cevaplayacağız...

1)Elinizde buruşuk bir 50 YTL lik var. Bu parayı düzelmesi için 500 sayfalık bir kitabın arasına koyacaksınız.
kitabın hangi bölümünü seçersiniz?
a) 249.-250. sayfalarının arasına
b)300.-301. sayfalarının arasına
c)399.-400. sayfalarının arasına

2)Kadın ile Silah arasındaki fark nedir?

Basit ama güzel bir soru.

3)Bunu Einstein sormuş:

5 - 9 - 4 - 8 - ? - 4 - 9

Soru işareti yerine hangi rakam gelmelidir?

Cevaplarınızı ve sizin sorularınızı da bekliyorum...
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
t.j. İletim - 02/02/2009 : 11:08:53
İkinizden de özür dilerim. Çünkü biraz geç oldu. Her ikinizin cevapları da doğru.
Uruk-Hai İletim - 31/01/2009 : 15:40:48
alıntı:
t.j. tarafından yazılan:

Madem kimse soru sormadı o zaman ben sorayım.
Bi' ülkenin kralı bi' suçluyu yargılamak için ona iki şans vermiş. "Kağıtlardan birinde Ölüm diğerinde ise Hayat yazıyor" demiş. Ölüm yazanı seçerse ölecek hayat yazanı seçerse yaşayacakmış. Ama suçlu ikisindede ölüm yazdığını öğrenmiş. Suçlu öyle bi'şey yapmış ki yaşamış. Suçlu ne yapmıştır?

Kagidin birini almis acmamis , sonra dönüp krala demiski ben kagidimi sectim ama acmiyorum , öteki kagittan ne cikarsa bu kagittakinin tersidir .. öteki kagitta da ölüm olduguna göre .. kral bir sey yapamamis bu durumda .. böyle mi ?
Godjonshe İletim - 31/01/2009 : 12:22:03
İso demiro açıklayayım pazar olayını. Hani "Pazar" kelimesi 5 harfli, "Pazartesi" 9 harfli ya, "Perşembe" de 8 harfli...Komik demiştim değil mi?

Umutcanuğuz seninki de gayet iyi bir soruymuş yani...

t.j. şimdi senin soruna geçeyim.Bu soruyu bir gazeteden çıkan kitapçıktan buldun değil mi? Ben de kitapçıkta yazan cevabı vereyim bari. Suçlu kağıtlardan birini seçer, alır, yok eder(yutar örneğin). Sonra krala "Yuttuğum kağıtta yazana razıyım, diğer kağıdı açın" der(diğer kağıtta yazanın zıttını yapacaklardır çünkü)(Akla bak adamdaki yaaa... Ne acayip...)Diğer kağıtta ölüm yazdığı için, yuttuğu kağıtta da ölüm yazmaktadır mantıken. Kral da bunu inkar edemez herkesin önünde.

Nasılım? Problemlere çözüm getirme yeteneğim çok yüksektir...
t.j. İletim - 31/01/2009 : 11:35:39
Madem kimse soru sormadı o zaman ben sorayım.
Bi' ülkenin kralı bi' suçluyu yargılamak için ona iki şans vermiş. "Kağıtlardan birinde Ölüm diğerinde ise Hayat yazıyor" demiş. Ölüm yazanı seçerse ölecek hayat yazanı seçerse yaşayacakmış. Ama suçlu ikisindede ölüm yazdığını öğrenmiş. Suçlu öyle bi'şey yapmış ki yaşamış. Suçlu ne yapmıştır?
umutcanuğuz İletim - 31/01/2009 : 11:24:40
Bu klasik cevabı vermeden edemeyeceğim. Hayır sorumun cevabı 1.

Başta dedik ya 1=5
ise 5=1

0.03 Snitz Forums 2000