|
Yazar |
Konu  |
Godjonshe
Üye

Turkey
İleti 145 |
İletim - 30/01/2009 : 14:49:37
|
Arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı gibi, bu konuda zeka soruları yazıp, cevaplayacağız. Şimdi... Çıkarın kağıtlarınızı! Fazla uzattım galiba :D. Direk Sorulara geçeceğim siz cevaplayacaksınız, sonra siz soracaksınız, biz cevaplayacağız... 1)Elinizde buruşuk bir 50 YTL lik var. Bu parayı düzelmesi için 500 sayfalık bir kitabın arasına koyacaksınız. kitabın hangi bölümünü seçersiniz? a) 249.-250. sayfalarının arasına b)300.-301. sayfalarının arasına c)399.-400. sayfalarının arasına
2)Kadın ile Silah arasındaki fark nedir? 
Basit ama güzel bir soru.
3)Bunu Einstein sormuş:
5 - 9 - 4 - 8 - ? - 4 - 9
Soru işareti yerine hangi rakam gelmelidir?
Cevaplarınızı ve sizin sorularınızı da bekliyorum...
|
MSN Türkçesi Yaşasın Türkçe!!! |
|
iso_demiro
Üye

Turkey
İleti 912 |
İletim - 30/01/2009 : 16:55:47
|
Cevaplarım; 1-)B şıkkı diyorum 2-)Biri canlı biri cansız bir varlıktır 3-)Soru işareti yerine 0 gelmelidir diyorum
Sorum; 1-)1,1,2,3,5,8,?,21,34 Soru işareti yerine ne gelmeli?
2-)65536,256,16,? Soru işareti yerine ne gelmeli?
3-)a kare=b çarpı d ise hangisi doğrudur? a)b büyüktür d'den b)b küçüktür d'den c)b=d |
İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
|
 |
|
Godjonshe
Üye

Turkey
İleti 145 |
İletim - 30/01/2009 : 23:55:41
|
Kendi sorularımın cevapları veriyim... 1) C seçeneği. 399-400 sayfaları arasına. Çünkü paranın üstünde 399 sf, altında 1 sf kalır. 399 sayfa, diğerlerinden daha ağır tabi...
2)Doğru aslında verdiğin cevap ama bayağı bir cevabı vardı diğer cevaplarınıda ben yazayım:
Silah kadından farklıdır çünkü...
* Bir silaha susturucu takabilirsiniz!
* 44'lük bir silahı iade edebilir, iki 22 'likle değiştirebilirsiniz!
* Hem evinizde hem işyerinizde iki ayrı silah bulundurmanızın hiçbir sakıncası yoktur.
* Silahınızın birkaçgün bir başkasında kalması;bakımını birbaşkası yapması, söküp takması,yıkayıp yağlaması vs... sizi şüphe ve kıskançlık krizine sokmaz!
* Bir arkadaşınızın silahını beğendiğinizi rahatlıkla söyleyebilirsiniz, hatta onu isteyebilir , emanet alabilir ve kullandıktan sonra geri verebilirsiniz!
* Evde ikinci bir silah problem çıkarmaz. İlk silahınız ikinci bir silah almanıza aldırış etmez!
* Kurşununuz bitse bile silahınız sizinle kalır "son kuruşuda... Pardon ,son kurşunuda bitti Artık bu beni dolduramaz " diyip asla terk etmez!
* Silah dolap işgal etmez,gardropta çok yer kaplamaz.
* Silahın fonksiyonları ayın hergünü aynıdır
* Silah onu kullandıktan hemen sonra sırtınızı dönüp uyumanıza aldırmaz!
Güzel cevaplar...
3)Bunun komik bir cevabı var
Pazar = 5 Pazartesi = 9 Salı = 4 Çarşamba = 8 Perşembe = 8 Cuma = 4 Cumartesi = 9
Nasıl Einstein'in sorusu?.. 
Şimdi seninkilerin cevaplarına geçiyorum:
1) ?=13 olmalı.
2) ?=4
3) Hepsi doğru olabilir bence.
Evet arkadaşlar bol soru lütfen... |
MSN Türkçesi Yaşasın Türkçe!!! |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 31/01/2009 : 07:29:12
|
iso_demiro'nun sorular direk SBS kitaplarından fırlamış :) |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 31/01/2009 : 10:49:29
|
Ha bi de şu vardı di mi...
1=5 2=25 3=125 4=625 5=?
Bunu soran çocuğa bu eşitliğin fonksiyonel olduğunu anlatana kadar canım çıkmıştı, gene de anlamamıştı. |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
Artist
Üye

Turkey
İleti 338 |
|
Konu  |
|
|
|