AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 Savaş taktikleriniz?

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
ShiLMyrO İletim - 15/09/2007 : 11:40:54
Arkadaşlar sizin oyundaki savaş taktikleriniz nelerdir?

RTW ve Barbarian İnvasion için?

Ben hunlarla oynadığımda çok büyük atlı kuvvetlerim oluyor onlarla önce karşımdakine zarar verip kaçıyorum.Sonra spearların arkasında okçular oluyor onlarla savunma yapıyorum.askerler kapışırken yandan atlılarla girip katliam yapıyorum :) Ama karşı tarafın iyi süvarileri varsa genelde çok adamım ölüyor, sizce ne yapmalıyım ?
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Virgil İletim - 28/01/2008 : 14:59:21
özkan kardeş spartan hoplitesler 60tane falan çıkmıyomu nasıl yaptın 160tane ayrıca atla savaşan mızrakçılar sana vurup vurup kaçsa ne yapabileceksin? onları nasıl yakalıyacn
amarilloyroja İletim - 06/10/2007 : 19:45:24
ben benim total war 1 de önce okçuları gönderiyorum(tercihen atlı ve menzülü uzun olanlar) onlarla rakibi üstüme çekiyorum...sonra rakip iyice yakınıma gelince(baya yakınıma) en öndeki yayaları gönderiyorum.ve ardından rakibin tüm oksuz savaşçılarını biyerde savaşmalarına sebep olaraktan arkaya atlıları geçiriyorum arkadaki okçularına dalıyorum bi yandan da atlılara karşı avantajı olmayan ordulara gönderiyorum.. baya işe yarıyor
ShiLMyrO İletim - 04/10/2007 : 20:05:56
Ben sadece göstermelik yaptım bu dizilişi.Normalde 2 bölük değil çok daha fazla mızrak atan adam koyuyorum.Dost ateşinden ölüm neredeyse hiç olmuyor.Hattın bi yeri yarılırsa arkadan destek veriyorum.Adamlar phalanxlarla uğraşırken mızraklılara kolay hedef oluyorlar.Çünkü yığılıyorlar bir bölgeye.Ancak yapay zeka en fazla 2-3 bölük uzun menzilli silah kullanıyor campaingde.Hele ilk başladığınızda mancınıklar olmuyor.2 birim süvari ile -süvarilerin geri gelmesine gerek yok- okçuları biçtikten sonra yenmek çok zor gibi duruyo.Ayrıca ben bu savaş taktiğinide daha geliştirdim ağaçlarla kendimi koruyarak çok daha fazla adamla başka yeri savunabiliyorum.Eğer bu olay romada işe yararsa denememe rağmen yaramadı.Ballista ile okçuların yeri alınabilir.Bundan sonra Barbarlarla bir taktik geliştiricem ve sonra Roma.Şimdi bu taktiğin son aşaması kaldı bana göre:) 1 e Karşı 4 düşman deniyicem bakalım ne derece dayanabiliyorlar.Hatta bu 4 düşmandan birini okçuyla doldurabilirim.Deniyecez bakalım.
Palad1n İletim - 04/10/2007 : 16:45:45
Dezavantajı çok, çok çok, hatta daha da çok. Birincisi falanksların konum değiştirmeden o şekilde savaş başladıktan sonra daha etkili olacakları tepe vs gibi yerleri zaten dizilişten kaybediyorsun. İkinci olarak okçular çok geride düşman menzile girdiğinde sap gibi beklemeyip falankslara dalacaktır ve arkadan attığın okların yarısından fazlasının senin adamını yemesi ihtimali büyük. Bu sistemde atlı göremiyorum(3. sıradaki karıncaları okçu olarak aldım -ki atlıysa bile çok pasif) ki her orduda düşmanı yıldırmak, yormak, kaçanları kovalamak, arkadan saldırıp korkutmak, kaçmalarını sağlamak vs için atlı olmalıdır.. Hele Yunanistanla oynuyorsun, Temple of the Nike ile +3 experience'li gelecek atlılar neler neler biçer..

Pharoh's bowmen gibi aşmış okçular, her hangi bir kuşatma aleti, silahları güçlendirilmiş her hangi light cavalry archer bu sistemi oldukça yorar. Zaten akıllı bir düşman bence bu sisteme saldırmaz :) Onager vs. ile karşının moralini bozup adamlarını eksiltip önce onu o düzenden çıkarmaya zorlamak ve sonrasında mümkünse heavy infantry ile falankslara kalkanlık yapıp bi kanadı yarıp bu sistemle oynayan birini tamamen yok edebilirsin..

Neyse fazla ileri düşündüm ben :) Atlı ülkelerine(parthia,armenia) iyi gidecek bir sistem ama çok çok dezavantajı var.. Spartan Hoplites ile doldurmayıp sadece ön sıraya spartan hoplites koyman daha iyi olurdu. Arkada armoured hopliteslar daha güzeldir geçit vermez içerdeki kırılgan ünitelere girmek isteyen düşmana
ShiLMyrO İletim - 04/10/2007 : 15:36:40
Arkadaşlar oyuna yeni başlamış veya çok fazla ilerleyememiş olan arkadaşlarımız olabilirler diye düşündüm.Benimde çok fazla zamanım olmuyor sadece girip savaşıp çıkıyorum:) Bütün milletler için savaş taktikleri üretmeye milletlere en uygununu bulmaya çalışıyorum.Şimdi resmini göstereceğim dizilişi bir programdan esinlendim:) Tüm ülkelerde denedim ve en iyisi Yunanlılar diye düşünüyorum ama phalanxı olan her ülkede tercih edebilirsiniz.Benim gördüğüm diziliş Kare şeklindeydi.2 kere falan öyle denedim ama karenin çok fazla dez avantajı oluyordu köşelere yapılan saldırılarda düşmen sizi yeniyordu.Ben beşgen veya 6genin daha etkili olabileceğini fark ettim (alkııııııış bana)İçerde okçular oluyordu ama ben onları mızraklılarla değiştirdimçÖünkü defansı daha fazla ve kılıç çekince hemen ölmüyorlar.Bir tavsiye daha kesinlikle içerde taze 2-3 birlik bırakın.Ayrıca bu taktik defansı değil atağı daha fazla olan phalanxlarda işe yarıyor.Eğer karşınızda fil, çok kuvvetli okçular yoksa zafer sizindir garantiliyorum :) Eğer okçular varsa süvarilerinizle onları yok etmeniz gerekicektir.

http://img478.imageshack.us/my.php?image=jpgromewu5.jpg

0.03 Snitz Forums 2000