|
Yazar |
Konu  |
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 15/09/2007 : 11:40:54
|
Arkadaşlar sizin oyundaki savaş taktikleriniz nelerdir?
RTW ve Barbarian İnvasion için?
Ben hunlarla oynadığımda çok büyük atlı kuvvetlerim oluyor onlarla önce karşımdakine zarar verip kaçıyorum.Sonra spearların arkasında okçular oluyor onlarla savunma yapıyorum.askerler kapışırken yandan atlılarla girip katliam yapıyorum :) Ama karşı tarafın iyi süvarileri varsa genelde çok adamım ölüyor, sizce ne yapmalıyım ? |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
|
By prince
Seçkin Üye

Turkey
İleti 546 |
İletim - 15/09/2007 : 12:28:42
|
alıntı: by ozoney tarafından yazılan:
Arkadaşlar sizin oyundaki savaş taktikleriniz nelerdir?
RTW ve Barbarian İnvasion için?
Ben hunlarla oynadığımda çok büyük atlı kuvvetlerim oluyor onlarla önce karşımdakine zarar verip kaçıyorum.Sonra spearların arkasında okçular oluyor onlarla savunma yapıyorum.askerler kapışırken yandan atlılarla girip katliam yapıyorum :) Ama karşı tarafın iyi süvarileri varsa genelde çok adamım ölüyor, sizce ne yapmalıyım ?
Barbarianı çok oynamadım o yüzden pek yardım edemicem ama genel olarak rtw ve medievalda kendi uyguladıklarımı söyleyeyim.Genelde yaya okçu pek kullanmam.(Sadece şehir savunurken kullanırım.)Atlı okçu daha güzel oluyor hem zayıf dahi olsa charge yapabiliyorlar hem de hızlılar.Yanlış hatırlamıyorsamda hunlarda atlı okçu üretilebiliyordu.Tamamen onlardan oluşan ordu yap Karşıyı önce okla sonra tüm süvarilere charge yaptır geri çek bi daha yaptır.Atlılar çok yorulurlar ama karşı taraf erir.(Tabi bu yaya ağırlıklı ordular için mükemmel bir strateji)Atlı ağırlıklı ordular için her zaman işe yaramayabilir.Senin atlılarına charge yapılıyosa onları yerlerinde tutma sende charge yaptır çünkü atlıların avantajı charge yaptığında ortaya çıkar.Bir kez charge yaptığındaysa hiç bırakmamalısın üstte söylediğim gibi sürekli geri çekip tekrar charge yapmalısın eğer onlar yaparsa ordu falan kalmaz.Özellikle medieval 2nin deus lo volt diye bir modu vardı onu yükledim ve İskoçlarla başladım İngilizlerin süvarileri benimkilerden zayıf olduğu halde benimkiler kaçıyordu sonra farkettim ki onlar sürekli geri çekip bi daha charge yapıyolar:D Zaten bildiğin üzere süvarilerin en iyi çözümü mızraklı yayalar.Atlılar atlılarlar savaşınca kim daha fazla charge yapıyor ve kimde daha fazla saldırı gücü ve zırh varsa o kazanıyor.Karşındaki vatandaşda phalanx yapamayan mızraklı varsa gene aynısını yapabilirsin.Atlıları charge yapıp geri çek.Düzenleri falan bozulduğundan moraller falan düşüyo atlı olmana rağmen pek bişi kaybetmiyorsun.Eğer phalanxsa mecburen çevirmen gerek yanlarına adam yaklaştırmıyorlar biliyorsun:D Belki bu söylediğimi zaten bilirsin ama ben genede söyleyeyim mesela normal bir light infantrye bir atlı saldırmaya başlıyorsa hemen onları adını unuttum ama loosedu galiba hemen o şekle çevir.Yani araları açılsın yaşama şansları artar ve sana zaman kazandırır.Ayrıca guard moda geçir.O zaman daha iyi defans yapıyorlar.Artı daha az ok yürüyorlar.Tek dezavantajı ise askerleri yavaşlatması. Yazıyı bi daha okudumda oyuna yeni başlayan birine anlatmışım gibi oldu:DBelkide senin bildiklerini söylemiş oldum ama en azından olayı kavrayamamış arkadaşlara bir nebzede olsa yardımcı olur görüşündeyim. |
By prince |
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 15/09/2007 : 12:51:26
|
Atlı ağırlıklı ordular için o taktik daha çok işler. Hafif süvari olduklarından savaşçı atlılara karşı daha hızlıdırlar ve onlardan kaçarken oklarla süvarileri bitirebilir. Ama kendi tipinde yani atlı okçu dolu bir orduya bunu yaparsan sadece ordun komaya girer. Atlıyı geç falanksların çevrelediği bikaç grup okçu seni feci şekilde ezer. Yunanistan,seleuced gibi ölmeyen falankslar bulunan ülkelere karşı şansın olmuyor:) Armoured hoplites yunanistanda, silver shield falanks ve çok yüksek seviyedeki armor bonuslarıyla seleuced'i az zor yenersin. Ayrıca savaşın boyutu ne olursa olsun 4 birliğini kullanma. Taze birlikler savaş sonunda o kadar çok şey değiştirir ki anlatamam (bkz: kale savunmasında sakladığım 40 kişilik generalin 600 kişiye bodoslama dalması sonucu kaçan 600 kişi ve atlılarla yapılan bir katliam xD)
Barbarian invasion oynamadım ama rtw'de hangi ülke olduğunu söylersen(barbarlar dışında[ingiltere almanya gaul vs]) sana oyun başından sonuna kadar her şeyi yazarım
Bir de charge yapınca 3e kadar katlanıyor saldırı güçleri atlıların. bi adım geri sonra karşıya çift tık bitirir. karşının sağlam bir generali 3 bölük 3 expli full kalkanlı atlılarımı komaya soktu=) Son 2 atlım kaldığında onların ele geçirdiğim towerlerı sayesinde kestim=) Sur boyu ileri-geri koşuyorum o da kovalıyor bu arada towerlar onu bitiriyor:) En iyi faction lider öldürme tekniği xD |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 15/09/2007 : 15:11:16
|
Zaten Rome'Da en avantajlı birimin atlı olduğunu bilmiyen yoktur. Ben ordumda oklu bulundurmam sadece kalede 2-3 bölük olur o kadar. Normalde ordumda 5-6 birim piyade koyarım gerisini atlı yaparım. Klasik taktik piyadeleri merkezden saldırtırken,atlılarıda sağ ve soldan daldırtır savaşı kazanırım. Fakat bu taktiği asla atlı arabalara uygulayamadım yani onları alt etmeyide doğrusu bulamadım onlarla savaştığımda 2-3 bölük atlım telef oluyor genellikle taktiği varsa verin lütfen. Yunan uzun mızraklılarınada piyadelerle oyalatırken arkadan atlılarla saldırınca pek çareleri kalmıyor. Bendende bir ipucu eğer karşınızda filler varsa okçularınızı kullanın tabi ateşli ok modunu açarak o zaman filler 5 adım yaklaşırsa 3 adım geri kaçıyor tabi bı sırada kendi askerlerinide ezerek işe yarıyor yani.Bunu nerden buldum bir belgeselde Büyük iskenderin Hint fillerini böyle alt ettiğini izlemiştim uyguladım işe yaradı yani gerçekçilik had safhada... |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
By prince
Seçkin Üye

Turkey
İleti 546 |
İletim - 15/09/2007 : 16:37:13
|
At arabalarına karşı da en iyi çözüm falanks:DBen selecuidken mısır at arabasıyla benim falanksa girdi.Atlar değer değmez öldü:DFillere uyguladığın taktiği at arabalarına uygula  Ne olduğunu anlayacaksın.At arabalarıda korkup kendi adamlarını biçiyor |
By prince |
 |
|
ShiLMyrO
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1666 |
İletim - 15/09/2007 : 16:40:48
|
Bugün 2 rakibi aldım hunlarla.Ağaçarın arasından bir çıkardım 4 bölük atlıyı yandan girdim ana baba günü oldu :) Ortada roma bana saldırıyo öbür tarafta ben frankları kovalıyorum bakmışım benim atlılar orda 2'ye 1 kalmış arkadan destek yolluyorum :) Ama en sonunda arkada Okçu atlılarımı gördüm kaçıyolardı piyadelerden.Durdular haritanın en başına aldım sonra bir bölükte öbür başa ikisi ortada buluştu ve 1370 küsür adam biçtim :) Kesinlikle hunların atlılarına diyecek yok.Hele birde 91 kişilik bir bölükleri var enfes :) Çok hafif atlılar olmasına rağmen sayıca üstünlükleri ile çok işe yarıyorlar ve kaçan adamlara 1'e 1^_^
İlgi alaka için teşekkürler.
Bu arada karşımda phalanx görünce küfür edesim geliyor, ama en zayıf yönleri savaşırken manevraları 0:) Bunu bir belgeselde gördüm ve denemek istedim gerçekten dönemiyorlar yani ortadan ve soldan iki hafif piyade ile halledebilirsiniz bir phalanxı =) |
Özgürlük! Eşitlik! Adalet! |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|