|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
DharkjuNs |
İletim - 09/05/2006 : 13:16:43 Özellikle internetle tanıştıktan sonra çevremiz, alfabemizde bulunmayan harflerle doldu. Hele bir ''w'' var ki, bol bol kullanmazsanız internette bile dolaşamıyorsunuz. Artık mahalle bakkallarının bile üç ''w'' içeren internet adresi var; ama bu harfi nasıl okuyacağımızı bile bilmiyoruz. Amerikalılar gibi ''dablyu'' (çift u) mu diyeceğiz? Fransızlar gibi ''dublve'' (çift v) mi diyeceğiz? Yoksa bu pasaportsuz ve arsız harfe Türkçe bir ad mı vereceğiz? Ya ''x'' harfi? Onu ne zaman kullanıp ne zaman kullanmayacağız? Ve tabii ''q' ...? Q, hangi sese denk düşüyor dilimizde..? |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
_GaNdAlF_ |
İletim - 12/05/2006 : 20:54:03 Önemli olan vatan sevgisi diyorusun.Dilimize sahip çıkmayalımmı yani.Vatan bir bütündür. |
major |
İletim - 12/05/2006 : 19:35:12 Aslında doğru daha çok alışkanlıktan kaynaklanan bir sebepten olmalı. Var bazen hız da gerekiyor. Çünkü msn dekilerin mesaj yazacağı tutuyor 10 ayrı kişiden msj geliyor. Ben kulaklık kullanırım, müzik dinlediğimden dolayı -ki ses sonda olur- birde msn in o saçma sesi gelince (dının dının) hemen yazimde sussun şu ses diye bir hızlanma var :)...Bir de titreştirirlerse ben artık ne yapacağımı bilemiyorum :D |
Avaris |
İletim - 12/05/2006 : 18:24:37 Sistemli 10 parmak kullanıcı iseniz, sol eliniz a,s,d,f, sağ eliniz de j,k,l,i üzerinde durur. |
CrAzY_IVAN |
İletim - 12/05/2006 : 12:58:03 alıntı: major tarafından yazılan:
Ben 10parmak klavye kullanırım, o yüzden hızlı yazarım(msn de oldukça gerekiyor). Harflerin yerlerinde ki uzaklık ve yetersizlik oldukça fazla. Sol elimin parmakları hazır olarak a,w,d nin üstünde olduğu için sohbette v yerine w kullanırım.
Bir zamanlar vardı 10 parmak programım, orada parmakların duruşu a, w, d şeklinde değil yanlış hatırlamıyorsam. a, w, d daha çok FPS'ye yönelik bir alışkanlık :P Ben şu an yazarken parmaklarım klavyenin her yerinde, hiç de sorun çıkarmıyor ;) Ayrıca insaf arkadaşlar hazırcılık, tembelcilik diye kendimize kızıyoruz da, klavyedeki harfleri uzak diye tuşlamak mı zor geliyor bir de? :S |
DharkjuNs |
İletim - 12/05/2006 : 12:43:12 Evet aslında 10 parmak klavye kullanmak, klavyenin tamamına hakim olabilmek demektir dolayısıyla bu durumda klavyenin bir kısmını kullanmak olamaz. Ama Major'un anlatmak istediği, hızdan kaynaklanan bir şey değil daha çok alışkanlıktan doğan bir şey.
Hocam hakkaten MSN'de bazen hızlı yazmak gerekiyor ama. ;) |
|
|
|