AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 LotR : Return of the King *Extended Edition*

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Avaris İletim - 07/12/2004 : 10:25:41
Biraz göz atma şansım oldu. Fragmanından gördüğüm kadarıyla beklediğim birkaç sahne vardı zaten. "Saruman's Voice", "Gandalf vs Witch King" ve "Mouth of Sauron". Üçü de büyük hayal kırıklığı idi. Zaten büyük beklentiler saflık olurdu ancak en azından biraz saygı umudu vardı. O da kalmadı. Sonuçta extended ed. alacak olanlar 50 dakika fazla sahne görme şansına da kavuşacaklar. Kitabın koyu fanları için 50 dakika daha fazla işkence diyebilirim. Sonuç olarak seri bütünüyle bir efsanenin ekrana yansımasından çok ancak efsanenin gölgesi olabildi gözümde. Neyse hala kitaplarım var... Sadece yazmak istedim.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Avaris İletim - 11/12/2004 : 20:16:36
Falamir->Faramir elbette. Senin zıtlığının da meşhurluğu vardır mutlaka ama filmle pek ilgili olacağını sanmam .

Saygılar efem...

Not: Hadi o füller bir şekilde geldi diyelim de bir kılıç darbesi ile derisinin altındaki tendonları nasıl kesebilirsiniz onu da çözebilmiş değilim. Deride bir çizik yapsanız mutlu olmak gerek bence. Legolas şov ve ardındaki cüce diyalogu biraz krediyi hakediyor ama.
falamir İletim - 10/12/2004 : 23:23:20
Konuya karışmak niyetinde değildim, güzel bir şekilde (her ne kadar alaka olaylardan bahsedilse de kimi zaman) eleştiriler devam ediyordu ki avaris son mesajında benden de bahsetmiş (bir harfin lafı olmaz), sağolsun, e daveti geri çeviremem tabi =)

Filme hezeyan diyemiyorum, güzel yanları elbet var ama konudan sapılması, kitabın senaryo taslağı gibi kullanılması hoş değil elbet. Ayrıca orta dünyanın dengelerini anlamak için silmarillion un da okunması gerektiğini kanaatindeyim. Filmi kitabı okumadan izleyenlerin kaçırdıkları veya sadece film için kitabı şöyle bir inceleyenlerin farkına varamadıklarından ziyade bu kitap da önemlidir film için.

Bir de şunu söylemek için de derim ki (içimde kalmasın, aylar oldu tuttum, patlıcam) o füllerin ne işi vardı son filmde, Minas Tiriht'in önünde, de kışt, mundar etti filmi benim için ki ne haz aldım ne tat, daha öncesinde de var bu tarz olaylar elbet ama o son sahne oldu yıkan, ziyanı yok (aslında var), ölmeden görürüz belki, birileri çıkıp çeker filmi yeniden, gerçi yine böyle olursa gözümüz açık gideriz ama olsun...
Avaris İletim - 10/12/2004 : 09:01:50
Hepimiz aynı kitabı okuduk (sanırım) ama aynı şeyi hatırlamıyoruz. Birinci kitap Moria madenlerinin çıkışına kadar devam eder. Lothlorien'e de girilir hatta. Kardeşliğin dağılmasından hemen önce biter.

Film ikinci kitaptan bir iki bölüm ödünç almıştır. Üçleme içinde en kitaba uygun olanı da zaten birinci filmdir.

Karakterlerin çoğu davranması gerektiği şekilde davranmıyor. Şimdi tek tek , sahne sahne bunu incelemek saatler sürer heralde. "Aaa tipi aynı Gandalf" demekle iş bitmiyor. Gandalf serinin sonuna geldikçe neredeyse eziklik abidesi olmaya başlıyor. Aragorn bir kral, bir lider formundan çok üçüncü sınıf aksiyon filmlerinden fırlamış kahraman formuna bürünüyor. Falamir'in meşhur zıtlığı zaten malumdur heralde.

Büyücülerin birbirine fireball atması neden yanlış?!?!? Çünkü bu dünyanın "TANRISI" burayı öyle kurmuş. Burası bilgisayarınızdaki FRP oyunlarından fırlamış bir mekan değil. Yazar bunları "büyücü" diye nitelemez. Gandalf ve Saruman Istari'dir, özetle tanrısal varlıklar sınıfından iki varlık (yarı tanrı da diyebilirsiniz). Sauron ile aynı vasıftadır ancak güç olarak aynı değildir. Bu varlıklar arasındaki güç dengesi nadiren bir çatışmaya döner. Bilgi ve irade boyutunda hallolur. Kitaba bakarsanız Saruman, Gandalf'ı kulesinde esir ettiğinde Gandalf mücadele etmez. Çünkü yeterince güçlü olmadığını bilir. Gandalf ve Saruman'ın son karşılaşmasında da tek "çatışma" Gandalf'ın Saruman'ın asasını kırmasıdır. Ve Saruman'ın Gandalf'a itaat etmesidir. Bu yolla Saruman'dan üstün olduğunu ispatlar. Bunun yanlışı vs yoktur. Yazar öyle istemiştir, öyle olmuştur. Ha beğenmezsiniz anlarım da "yanlış" demek veya düzeltmeye cüret etmek büyük saygısızlıktır benim gözümde. Bunu beğenmediyseniz gidin kendinize başka dünya bulun!

Para ve LotR isminin popülaritesi uğruna hikaye harcanmıştır. Olay bundan ibaret.

Daha iyisini yapana kadar öyle mi? Ne güzel mantık. Sen daha iyisini yazdın mı da kitaba dil uzatabiliyorsun?
Kitiara İletim - 10/12/2004 : 01:59:58

Bence bizim sorunumuz bu ''Masllar'ı'' hafife alan bir toplumda yaşıyoruz! Ursula K. LeGuin'in Kadınlar, Rüyalar ve Ejderhalar adlı kitabında bir bölüm vardı; ''Amerikalılar Ejderhadan Neden Korkar''. İşte tam da bu büyüklere masallar sözünün üzerine irdelenmesi gereken bir şey. O zaman bir gün Dede Korkut Hikayelerine de aynı yaftayı yapıştırabiliriz. Altı üstü masal işte canım amaann! Ben burada kabul edilecek bir gerçek göremiyorum..

Tolkien kitabında dostluğu, fedakarlığı, arkadaşlığı, savaşı, nefreti, sevgiyi, aşkı anlatırken dünya üzerinde yaşamayan ırkları ve büyücüleri kullandığı için masal yazarı olarak kabul görüyorsa toptan yakılmalı öyleyse bir çok kitap. Lotr için NTV'de yayınlanan belgeseli seyredeniniz vardır belki, orada harika bir bağlantı kurulmuştu Lotr ve Dünya SAvaşı artı Sanayi Devrimi arasında. Demek ki bazı şeylere nasıl baktığımız önemli. Görmek istediğimiz şeyi görürüz çoğu zaman. Eğer koskoca bir dil profesörünün sadece masal anlattığını söyleyen kişi onun kitabını da okudum ben diyorsa ben sadece şunu söyler şuna inanırım. Ya okuduğunu anlamamıştır ya da anladığını tam ifade edememiştir..

Ve merak ettiğim bir şey daha var; Sinemadaki Lotr'u korumaya çalışırken kitap sayfalarındaki Lotr anlamsız şekilde yeriliyor sizin tarafınızdan. Var olanı eleştirmek, yok olanı haklı çıkarmadığı gibi bunun tam tersi de geçerli yani sinemadaki Lotr kesinlikle olabilecek en iyisi değildir!

Neden ejderhalardan bu denli korkuyorsunuz.. (sakın bana lotr'da ejderha yok demeyin :) )

Saygılar..

|KRONDOR| İletim - 10/12/2004 : 01:12:10
alıntı:
Tabiiki daha iyisini siz yapabiliyorsanız o zaman işler değişir....

Konuya katılmak istemiyorum. Kitabı seneler önce okudum ve son filmi de daha izleyemedim. Bu yüzden fikirlerim yanlış olabilir. Ancak, tek söylemek istediğim, son cümlenin tamamen mantık dışı olması. Sadece şu an için de geçerli değil bu; kim, ne zaman, nerde söylerse söylesin mantıksızdır. Avaris'in yeni bir Yüzüklerin Efendisi filmi çevirme ihtimali olmadığına göre (düşünmüyorsun değil mi Avaris? :P), bir izleyici olarak istediğini söyleyebilir, istediği eleştiriyi yapabilir. Ayrıca, şöyle bir soruyu yöneltmek istiyorum: Yapılabilecek en iyi Yüzüklerin Efendisi serisi bu muydu sence? Yoksa konuya tamamen sadık kalınmış, çok daha iyi bir seri izleyebilir miydik?

0.03 Snitz Forums 2000