AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 LotR : Return of the King *Extended Edition*
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 07/12/2004 :  10:25:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Biraz göz atma şansım oldu. Fragmanından gördüğüm kadarıyla beklediğim birkaç sahne vardı zaten. "Saruman's Voice", "Gandalf vs Witch King" ve "Mouth of Sauron". Üçü de büyük hayal kırıklığı idi. Zaten büyük beklentiler saflık olurdu ancak en azından biraz saygı umudu vardı. O da kalmadı. Sonuçta extended ed. alacak olanlar 50 dakika fazla sahne görme şansına da kavuşacaklar. Kitabın koyu fanları için 50 dakika daha fazla işkence diyebilirim. Sonuç olarak seri bütünüyle bir efsanenin ekrana yansımasından çok ancak efsanenin gölgesi olabildi gözümde. Neyse hala kitaplarım var... Sadece yazmak istedim.

Deniz Turgut
Yazar

Kitiara
Üye

Turkey
İleti 15

İletim - 07/12/2004 :  12:01:21  Bilgileri Göster  Kitiara için bir ICQ İletisi Gönder  Kitiara'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla

Lotr serisinin her filmi benim için hüsrandı. Görselliğe lafım yok fakat kitap ile film arasında dağlar kadar fark var. Yapımcıları da suçlayacak değilim zira kitap okuma aşkına sahip olan insanların hayalgücünü yansıtabilecek bir teknolojiye sahip olduklarını düşünmüyorum.. En azından Tolkien'in kemiklerini sızlatmayacak kadar aslına sadık kalsalardı :)

Sinema seyircisini salonlara çekmek için, gerçek fantastik kurgu severlere biraz haksızlık yapıldı diyebilirim. Yanılıyor muyum.. Şimdilik tek dileğim büyük bir zevkle okuduğum diğer seri kitapların sinemaya uyarlanmaması.

Özgürlüğüne kavuşturulmuş hiçlik..
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 07/12/2004 :  12:49:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konuyu acınası hallere getirmeyelim lütfen... :) Olayı değerlendirirken herkes kendi hayal gücüne göre değerlendiriyor çünkü kitabı okurken tasfirlerin hepsi sadece sizin düşündüğünüz şekliyle doğru ve güzel... Ama filmde mekanlar ve tasfirler o işi yapan grubun hayal gücünü yansıtıyor. Ayrıca film gibi bir olgunun temel amacının ticari kaygı üzerine kurulu olduğunu düşünürsek yapılan şeyin kalitesini değerlendirirsek sanırım daha tarafsız olabiliriz....
Sayfanın En Üstüne Git

Kitiara
Üye

Turkey
İleti 15

İletim - 07/12/2004 :  14:12:17  Bilgileri Göster  Kitiara için bir ICQ İletisi Gönder  Kitiara'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla

Görselliğine lafım yok derken kendimi doğru ifade edebildim sanıyordum. O zaman bu dünyada her şey ticari kaygıyla mı yapılıyor? Kitabı yazalım, birileri gelsin belli kaygılarla çeksin, biz susalım.

Evet çekimler kaliteli, kadınlar güzel, erkekler yakışıklı, e o zaman nerde kaldı Yüzüklerin Efendisi'nin Bridget Jones'den farkı :)

Eğer yine yüzüme kükremeyeceksen ben bu konuda tarafsız olamadığımı belirtmek isterim :P

Özgürlüğüne kavuşturulmuş hiçlik..
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 07/12/2004 :  23:06:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konuyu tartışmak niyetinde değilim. Fikrimi defalarca belirtmişimdir heralde. Tarafsız değilim, tarafsız olmaya çalışmıyorum, tarafsız olmak zorunda olduğumu da sanmıyorum. Filmin görselliği ile ilgili bir derdim yok. Sonuçta elimizdeki "yazılı" bir metin olduğu için farklı %100 tasvir olmadığında farklılık olması doğaldır. Bundan rahatsızlık duymam, abuk subuk birşey çıkmadığı sürece. Örneğin filmdeki Sauron gösterimi çok da hoşuma giden birşey değildi ama bunu tartışmam. Eksikliklerden bir miktar rahatsız olsam da gerekli olanları kabul ederim. Benim derdim genelde konudaki değişiklikler.

Dediğim gibi ben tarafsız bir insan değilim. Kitabın koyu bir fanıyım ve filmi de bu gözle değerlendiriyorum. Elinizde LotR gibi bir malzeme varken "ben daha iyisini yaparım" deyip bir kenara itiyorsanız ve daha iyisini yapamıyorsanız biraz "lafı" hakedersiniz.

İlk dediğimi tekrar ediyorum. Film efsanenin yansıması bile değil, en fazla gölgesi olabildi gözümde. Ve "bir fırsat böyle harcandı, yazık oldu" sözleri duygularımı ifade eder heralde...

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 08/12/2004 :  00:29:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Öncelikle kimseye kükrediğim falan yok. Sadece eleştirinin çokta haklı olmadığını düşünüyorum. Yapılan kesinlikle mükemmel değil ama yerin dibine sokulacak kadar kötüde değil... Ben kendi adıma Balrog ile Gandalf'ın köprüdeki karşılaşmasından etkilenmemiş bir lotr fanatiği olduğunu düşünmüyorum. Bana göre oradaki tasfir kitabında ötesinde güzel ve kaliteli... Daha pekçok yerde aynı kaliteyi görmek mümkün.
Kitaba bağlı kalınmaması bir eksiklik olabilir ama daha öncede belirttiğim gibi yapılanların hepsi ticari kaygı üzerine. Amaç olayın can alıcı ve aksiyon içeren kısımlarına ağırlık verip daha fazla seyirci çekebilmek.
Ve bana kalırsa yapılan bu film tek kalmayacak. Birkaç yıl sonra daha gelişmiş bir teknoloji ile daha kaliteli FRP konulu filmler izlemeye devam edeceğiz ve belkide daha ileriki bir tarihte bir LOTR daha çekilebilir. Bu konuda kesin olarak bildiğim tek şey KARA ELF üçlemesinin çekimine başlandığıdır. Umarım o filmde konuya tam anlamıyla sadık kalırlar ve Salvatore'nin tadına doyulmaz dünyasını iyi bir şekilde betimleyebilirler...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000