AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Elektro Gitar

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Dodo İletim - 10/05/2008 : 17:17:05
Senelerdir gitar çalmak adına büyük bir hevesim vardı. Şu sıralar olaya daha ciddi bakıyorum. Sanırım 1000 - 1500 YTL arası bir bütçeyle işe başlıyacağım.

Uzun zamandır klasik, aküstik, elektro, bass, flemengo gitar arasında bir tercih yapmaya çalışıyorum. Aralarında ilk elediklerim bassla flemengo oldu. Ardından çalışırken apartmandakilere fazla rahatsızlık vereceğini düşündüğümden (anfisi manfisi dert tabi) elektrodan da vaz geçtim. Direk aküstiğe yöneldim. O zamanda gitara aküstikle başlanmaz vık vık diyenler oldu.. İlerde ne çalmak istiyorsan onunla başla diyenler oldu. Bence ikincisi daha mantıklı bir önerme. Neticede ben yarım asır klasik gitar çalsam da, aküstiğe geçerken elime penayı aldığımda sıfır olduğumu fark edeceğim.

Klasikte Antonio Sanchez'in belirlediğim bütçeyle alabileceklerim arasında en iyisi olduğunu söylediler. Araştırdım hakikaten de öyle. Tabi gidip iyi bir lufier bulup gitarı bizzat yaptırmak gibi de bir seçenek var ki bu çok daha tuzlu bi' girişim olacaktır. Klasik müzik çalmayı pek düşünmediğimden burasını kısa tutup aküstiğe geçiyorum.

Aküstik isteklerime en iyi yanıt veren gitar çeşiti. Fakat sorun şu ki, ayırdığım 1500 YTL ile şu an için en iyi klasik gitarı alabilecekken.. Aküstikte vasat üstü birşey almak mecburiyetinde kalacağım. Bu noktada sizin (üç aşağı beş yukarı) marka ve model tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yeni başladığımdan ötürü ayırdığım parayı fazla bulanlar olabilir. Ama kime sorsam eğer gerçekten hevesliysen alabileceğinin en iyisini al cevabını aldım. Şu şartlarda da en iyisi için ayırdığımı size belirttim. Gidip bir "limon kasası" almaya da konu hakkında hiçbir fikrim yokken bile pek hevesli değildim hani. :D

Yorum ve tavsiyelerini bekliyorum.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
007 JAMES BOND İletim - 13/06/2008 : 18:16:54
Ben elektro calıyorum. Bence hıc kasma, al bir tane elektro ve cok iyi birinden ders almaya basla, isi bayagı ilerleteblirsin ;)
Dodo İletim - 16/05/2008 : 18:09:36
Fender Stratocaster 400$ (Türkiye'de 2,000 YTL.)
Fender 62' American Vintage Stratocaster 1,474.95$ (4,000 - 4,500 YTL.)
Relic'i ise 4,619.99$ (Henüz Türkiye'de hiç görmedim, yukarıdakilerle karşılaştırarak hesap edin.)

Normal Strat ve 62' Strat'ı şu an alabilirim ama Relic'te içim kalır. En iyisi bir yıl daha para biriktirmek gitar için.

Relic'in normal Strat'tan ne gibi bir farklılığı olur, bilginiz var mı?
---GHOST--- İletim - 16/05/2008 : 10:44:34
Solak Strato' bulsam gözüm kapalı alırım, yılına falan bakmadan.
Eskiler hakkında pek fazla bilgim yok ama bi' kaç yabancı sitede American Vintage '62'leri 1400-1500$ arasında gördüm.
Dodo İletim - 11/05/2008 : 19:42:39
"62' Fender Stratocaster"in piyasası hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Gitarın resmi:
http://www.revelatorguitarworks.com/images/FRUSCIANTE%20FENDER%20STRATOCASTER%
Baygitar İletim - 11/05/2008 : 18:45:42
Bence elektroya geçemden en azından 4-5 ayını klasiğe ayırmalısın...Ben elektro çalıyorum.Aynen senin gibi düşünüyordum;
Ne fark edecek klasikte öğreneceğimi elektroda öğrenirim diyordum.Fakat danıştığım insanlarca klasikle başlamam gerektiğine ikna edildim...
Bahsettiğim gibide şimdi elektro çalıyorum.Evet farklı şeyler.Elektroyu ilk elime aldığımda,''hani klasik gitarı çalınca temel sağlam olacaktıda ben bangır bangır çalacaktım?Ama neden çalamıyorum adam gibi?'' gibi sorular dolaşıyordu kafamda.Ama sonradan farkettim ki parmaklarında,hızlı solo atabilmeden bir çok şeye kadar inanılmaz yararı var bence klasik gitarın, elektro çalabilme yeteneğine...
200-250 ytl civarında bir klasik gitar alıp işi orda biraz ilerletirsin.Ben 1 yıl boyunca çaldım.Ama sadece akor çalmak değil, nota çalmak önemli...Nota bilgini genişletmen lazım.İşe tablarla başlamamalısın.Ardından da ibanez çeşit bir elektroyu ve gereksinimlerini, seni 3-4 yıl idare edebilecek şekilde, 600-700 YTL'ye tamamlayabilirsin.
Ama diyorsanki ben profesyonal bir şekilde,bir grupta çalacağım o zaman tabiki paraya hiç acıma şansın yok...

0.02 Snitz Forums 2000