AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Spor
 Futbol
 dünya kupası

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
tolga1907 İletim - 30/06/2006 : 21:12:35
tüm skorları yazın.ben de ilk olarak arjantin-almanya maçıyla başlıyorum.maç1-1 bitti.uzatmalar 0-0.penaltılarda 4-2 almanya kazandı.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
inter_23 İletim - 06/07/2006 : 17:42:43
Eğer böyle giderse şampiyon İtalya olsun.Gerçekten Zidane'yi çok severim ama italyanların hakkı bu kupa
hagi08 İletim - 06/07/2006 : 00:03:18
Portekiz:0 Fransa:1...Bence bu skor benim açımdan sürpriz oldu ama bence şimdi şampiyon Fransa diyorum.
Uruk-Hai İletim - 02/07/2006 : 00:15:07
Hocam şiir güzelmiş cidden :) bknz;(zinedine zinedine zinedine bandım ) Bende bir bilgi sunayım sizlere Dünya Kupası'nın kısa tarihçesi..

[ALINTIDIR!]

-Belçika'nın kıyı kenti Antwerp'te 1920 yılının soğuk bir kış günü toplanan Uluslararası Futbol Federasyonu kongresinde başkanlığa Fransız Avukat Jules Rimet seçildi.

-Bu isim, Futbol tarihine adını altın kelimelerle yazdıracak ve Dünya Kupası'nın doğmasına neden olacaktı...

-Rimet, futbolu inssanlar arasındaki anlaşmazlıkları çözebilecek, kitleleri kaynaştıracak bir unsur olarak değerlendiriyordu. Hayalinde de farklı kültürlerden gelen, farklı dinlere bağlı, farklı dilleri konuşan ülkeleri biraraya getirecek bir organizasyon gerçekleştirmek fikri yatıyordu.

-O güne kadar sadece kendine özel olan bu fikri, başkan seçildikten hemen sonra arkadaşlarına açıkladı. İlk olumlu cevap, Federasyon Genel Sekreteri Henry Delaunay'dan geldi. İlk adım atılmıştı ve Dünya Kupası yolunda ilk çalışmalar başlamıştı.

-Tam 8 yıl bu büyük organizasyonun gerçekleşmesi uğruna yoğun çaba içinde geçti. İşin ilginç yanı, bağlantıya geçilen hemen her ülkenin bu oluşuma sıcak bakmasıydı. Dünya Kupası'na hiçbir ülke "muhalif" değildi.

-Jules Rimet, düşüncelerinin haklılığını öğrenmenin getirdiği moralle çalışmalarına hız verdi. Ancak karşılarına kupanın nerede düzenleneceğine dair ciddi bir engel çıkmıştı.

-Güney Amerikalılar, futbolda herkesten güçlü olduklarını ileri sürerek en uygun "evsahibi" ülke konumunda bulunduklarını belirtiyorlardı. Uzun görüşmelerden sonra yapılan oylamayı Uruguay kazandı.

-Ardından tartışma sırası kupanın adına geldi. "Fikir babası" Jules Rimet, ilk kupaya da adını verdi.

-1903 yılında görücüye çıkan Dünya Kupası'nın başından pek çok olay geçti... Hırsızlar tarafından çalındı, bir köpek tarafından bulundu ve üç kez üst üste Brezilya'nın müzesini süsledi.

-72 yıllık tarihi boyunca Dünya Kupası sayısız yıldızlar da yarattı...

-Pele, Beckenbauer, Cyruff, Maradona, Fontaine, Baggio, Stabile, Andrade ve Zidan bunlardan bazıları...

-Dünya Kupası'nın adı, 1974 yılında FIFA Dünya Kupası olarak değiştirildi.

fatih52 İletim - 02/07/2006 : 00:04:27
Fransa-1
Brezilya-0

Zidan yuva yapmış orta sahada
Ammaaaan ammaaaaaaaaan
Ronaldenyo'yu sahadan silmiş
Goooordün mu amanını yandım
Amanın, amanın, amanını yandım
Zinedine Zinedine Zinedine bandım
Ronaldo mu sandın
aaaaaaaaanriyle taktım
Zinedine Zinedine Zinedine bandım.:):)