AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Spor
 Futbol
 dünya kupası
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

tolga1907
Üye

Turkey
İleti 293

İletim - 30/06/2006 :  21:12:35  Bilgileri Göster  tolga1907'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
tüm skorları yazın.ben de ilk olarak arjantin-almanya maçıyla başlıyorum.maç1-1 bitti.uzatmalar 0-0.penaltılarda 4-2 almanya kazandı.

tolga1907
Üye

Turkey
İleti 293

İletim - 01/07/2006 :  11:01:33  Bilgileri Göster  tolga1907'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
biraz geç oldu ama italya3-0ukrayna.
Sayfanın En Üstüne Git

fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515

İletim - 02/07/2006 :  00:04:27  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Fransa-1
Brezilya-0

Zidan yuva yapmış orta sahada
Ammaaaan ammaaaaaaaaan
Ronaldenyo'yu sahadan silmiş
Goooordün mu amanını yandım
Amanın, amanın, amanını yandım
Zinedine Zinedine Zinedine bandım
Ronaldo mu sandın
aaaaaaaaanriyle taktım
Zinedine Zinedine Zinedine bandım.:):)
(Alıntı)
Sayfanın En Üstüne Git

Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693

İletim - 02/07/2006 :  00:15:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hocam şiir güzelmiş cidden :) bknz;(zinedine zinedine zinedine bandım ) Bende bir bilgi sunayım sizlere Dünya Kupası'nın kısa tarihçesi..

[ALINTIDIR!]

-Belçika'nın kıyı kenti Antwerp'te 1920 yılının soğuk bir kış günü toplanan Uluslararası Futbol Federasyonu kongresinde başkanlığa Fransız Avukat Jules Rimet seçildi.

-Bu isim, Futbol tarihine adını altın kelimelerle yazdıracak ve Dünya Kupası'nın doğmasına neden olacaktı...

-Rimet, futbolu inssanlar arasındaki anlaşmazlıkları çözebilecek, kitleleri kaynaştıracak bir unsur olarak değerlendiriyordu. Hayalinde de farklı kültürlerden gelen, farklı dinlere bağlı, farklı dilleri konuşan ülkeleri biraraya getirecek bir organizasyon gerçekleştirmek fikri yatıyordu.

-O güne kadar sadece kendine özel olan bu fikri, başkan seçildikten hemen sonra arkadaşlarına açıkladı. İlk olumlu cevap, Federasyon Genel Sekreteri Henry Delaunay'dan geldi. İlk adım atılmıştı ve Dünya Kupası yolunda ilk çalışmalar başlamıştı.

-Tam 8 yıl bu büyük organizasyonun gerçekleşmesi uğruna yoğun çaba içinde geçti. İşin ilginç yanı, bağlantıya geçilen hemen her ülkenin bu oluşuma sıcak bakmasıydı. Dünya Kupası'na hiçbir ülke "muhalif" değildi.

-Jules Rimet, düşüncelerinin haklılığını öğrenmenin getirdiği moralle çalışmalarına hız verdi. Ancak karşılarına kupanın nerede düzenleneceğine dair ciddi bir engel çıkmıştı.

-Güney Amerikalılar, futbolda herkesten güçlü olduklarını ileri sürerek en uygun "evsahibi" ülke konumunda bulunduklarını belirtiyorlardı. Uzun görüşmelerden sonra yapılan oylamayı Uruguay kazandı.

-Ardından tartışma sırası kupanın adına geldi. "Fikir babası" Jules Rimet, ilk kupaya da adını verdi.

-1903 yılında görücüye çıkan Dünya Kupası'nın başından pek çok olay geçti... Hırsızlar tarafından çalındı, bir köpek tarafından bulundu ve üç kez üst üste Brezilya'nın müzesini süsledi.

-72 yıllık tarihi boyunca Dünya Kupası sayısız yıldızlar da yarattı...

-Pele, Beckenbauer, Cyruff, Maradona, Fontaine, Baggio, Stabile, Andrade ve Zidan bunlardan bazıları...

-Dünya Kupası'nın adı, 1974 yılında FIFA Dünya Kupası olarak değiştirildi.

" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "

Gazi M. Kemal ATATÜRK
Sayfanın En Üstüne Git

hagi08
Üye

Turkey
İleti 1332

İletim - 06/07/2006 :  00:03:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Portekiz:0 Fransa:1...Bence bu skor benim açımdan sürpriz oldu ama bence şimdi şampiyon Fransa diyorum.

http://img201.imageshack.us/my.php?image=thebufferyu8.png
http://img299.imageshack.us/my.php?image=buffermk3.png
http://img71.imageshack.us/my.php?image=20071152177xd7.jpg

Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 06/07/2006 :  17:42:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Eğer böyle giderse şampiyon İtalya olsun.Gerçekten Zidane'yi çok severim ama italyanların hakkı bu kupa

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000