|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| HighVoltage |
İletim - 12/08/2006 : 15:38:05 Beşiktaş'ın Brezilyalı Yıldız futbolcunun başvurusu kabul edilirse Marcio'nun yeni ismi Mert olacak. Yönetim, Türkiye'de 5 yılını doldurmayan yıldız konusunda 'Ülke tanıtımına katkı' statüsünden yararlanacak.Beşiktaş, çarşamba günü Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunacak Nobre konusunda müthiş bir plan yaptı.
Siyah-beyazlı kulüp, Türk vatandaşlığı başvurusunda yer alan "Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmesi gerekir" hükmünün, 2.5 yıldır ülkemizde bulunan Nobre için uygulanamaz olması nedeniyle değişik bir yol izleyecek. Yönetim, Türk vatandaşlık kanununda yer alan "Bakanlar Kurulu, ülke tanıtımına katkıda bulanacak sporcu, bilim adamı, sanatçı ve benzeri şahıslara ayrıcalık tanıyarak Türk vatandaşlığına hemen alınmasına karar verebilir" hükmünden hareket ederek, başvurusunu bu yönde yapacak. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu'nun katkılarıyla bu başvurunun Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmesine ve Nobre'nin Türk statüsüyle oynamasına mutlak gözüyle bakılıyor.
Federasyonun yeni yönetmeliğine göre de, kendi ülkelerinin milli takımında oynamamış olan yabancılara, Türk vatandaşlığı başvurusunun kabul edilmesi halinde, Türk statüsünde oynama olanağı tanınıyor. Böylece bu özelliğe sahip Nobre'ye, Türk lisansı alma yolu açılıyor. Ancak yetkililer bu başvurunun, özellikle Anadolu takımlarında oynayan, ülke takımlarında forma giymemiş diğer yabancılara da aynı statüden yararlanma şansı yaratacağını da söylüyorlar. ??? |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| Karakartal312 |
İletim - 18/08/2006 : 19:37:45 aslında yapsalar iyi olurdu ama neyse bakalım :) Türkiye'ye girdikleri tarihte yirmi iki yaşını doldurmuş veya geldikleri memlekette askerlik yapmış oldukları anlaşılan, Türkiye Cumhuriyeti uyruğuna girmiş göçmenler asker edilmezler yasasına göre askerlik yapmayacaklarmış. |
| HighVoltage |
İletim - 18/08/2006 : 19:30:38 Hadi yine iyiler, askerlikten de yırttılar :) |
| |KRONDOR| |
İletim - 18/08/2006 : 15:52:23 alıntı: umutcanuğuz tarafından yazılan:
Ayrıca şu duvarları aşmalıyız.Almanya'da bile devşirme oyuncu varsa Türkiye Cumhuriyeti'nde çok rahat olur.Hem kaçımız Türk oğlu Türk'üz ki?
Zaten Atatürk, "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek, bu konuya yıllar önce noktayı koymuştu. İnsanlarımıza bu sözün anlamı öğretilmediği için bu tür tartışmalar yaşanıyor hala. Aurelio Türk oldu mu? Oldu. Benim için yeterlidir bu. |
| umutcanuğuz |
İletim - 18/08/2006 : 11:47:46 6000 lisanslı futbolcunun içinde gerçekten ''gerçek bir sol bek'' yok.Ümit Özat bile anca anca uyduruldu oraya.Lüksemburg maçında Orhan Ak'ı gördük de n'oldu sol bekte?! Ayrıca şu duvarları aşmalıyız.Almanya'da bile devşirme oyuncu varsa Türkiye Cumhuriyeti'nde çok rahat olur.Hem kaçımız Türk oğlu Türk'üz ki? Zaten bu devşirme yöntemi Ömer Rıza için çıkarıldı amacı kaydı.Fanatik gazetesini okuyanlar görmüştür.Okumayanlar için anlatayım:Dönemin Millî Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal Ömer Rıza'dan faydalanmak istedi.Ömer Rıza'nın İngiliz ve Kıbrıs vatandaşlıkları vardı.Bu oyuncu için kanun değişti ve 5 yıllık bekleme süresi kalktı. Vatana milete hayırlı olsun. Not:Ömer Rıza sadece bir kez A2 Millî Takımı'nda oynadı. |
| |KRONDOR| |
İletim - 17/08/2006 : 23:30:48 alıntı: Karakartal312 tarafından yazılan:
Tugay milli takımı bırakalı çok oldu.
Bıraktığını biliyorum. O yüzden yazdım zaten onu.
Olay, Aurelio'nun böyle bir karar vermesi değil. Fatih Terim'in kafasındaki oyun kurgusuna kim daha uygunsa, o çağırılıyor. Aurelio yerine başka bir ön libero da bulunabilir belki; ama diğer oyuncularla uyumu, maçı okuması, tekniği gibi faktörleri de göz önüne almak gerekiyor. Aurelio Türk vatandaşı olmasaydı, bu sistem uygulanır mıydı, uygulanmaz mıydı bilemem. Ancak şu an durum ortadayken, böyle olmasaydı da şöyle olsaydı demenin bir anlamı yok.
Bana kalırsa; kız peşinde koşturan veya oynayacağı maç için iddia oynayan oyuncuların bizi temsil etmesindense, yabancı uyruklu bir oyuncunun temsil etmesi daha iyi. En azından yüzümüz kızarmaz. |
|
|
|