AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Öğrencilik Hayatı
 Yabancı Dilde Eğitim-Önemli Lütfen Bakın

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
Turgay Atacan İletim - 26/10/2005 : 19:41:37
Tüm oyunsitesi ahalisi bu konuyu şu anda sinirden ellerim titrerken yazıyorum lütfen çeşitli imla hataları ve üslübuma laf etmeyin...
Şu anda İ.S.T.E.K Acıbadem lisesinde lise 1. sınıftayım(geçen sene hazırlıktaydım)Bugün fizik sınavımız vardı daha ilk sınav kendimce iyi çalıştığımı düşünüyordum ve iyi bir not bekliyordum çünkü çalışmıştım ama ne oldu biliyor musunuz.Sınavndan 2 alırsam halay çekeceğim çünkü sınavda hemen hiçbir soruyu anlamadan şekillere bakarak mantığımı kullanarak çözmeye çalıştım peki ya grafiksiz sorular?Boş
Sonuçta rezil bir gün ve bu halde bir tek ben değilim.Fizik,kimya,biyoloji,matematik bunlar gelecekte Fen-Matematik bölümünü seçecek(benim gibi)insanlar için hayati dersler ve olaya bakın daha sonra sorulara baktığımda sokaktan çevirdiğim bir adamın bile rahatçaçözebildiği sorular olduğunu gördüm.Lütfen bana uygulana mantığın nedenini anlatın.Mesela Biyoloji orada şekil falanda yok telaffuzu bile zor sözcüklerden imla hatası yüzünden puan kuruluyor.(Bumda kesinlikle öğretmenlerin bir suçu yok).Ki şu anda benim ve genelde diğer arkadaşlarımın ingilizce seviyeleri öğretmenlerden daha iyi.Bazen sözcüklerin ingilizce karşılıklarınu bize sordukları bile oluyor.Şimdi esas konuya gelelim hoca Türk,öğrenci Türk,Ülke Türkiye Cumhuriyeti ama ben sınıfımda dersleri dünyanın öbür ucundaki bir milletin diliyle öğrenmek zorundayım.Sonuçta bu dersi bir şeklde verip geçicez ama ezberleyerek mantığını kavrayamadan peki ileride ÖSS'de ben ne yapacağım?Bu dersleri Türkçe'de bile öğrenmek zorken başka bir dille öğrenmek zorunda kalıyoruz ha bir dil bilim ve fene çok yatkın olurda hadi dersin ama buradan herkese sesleniyorum ingilizcenin bilim dili olduğu koca bir yalandır ileride hazırlık okuyacak olanlar görecekler biyoloji ve fen'deki terimlerin hepsi direk latince'den alınma.Bir dil düşünün daha kendi fen,matematik terimlerini bulamamış ama başka bir ülkede bilim dili diye okutulabiliyor.Şimdi neden diyeceksiniz?Ben size söyliyim...
Amaç bu ülkeyi bölmek.Şimdi nasıl diye soracaksınız.Bir ülke düşünün öz dilinde bile öğrenirken zorlık çekilen dersler ingilizce öğretiliyor öğrencilerde ezberleyerek bu dersleri geçiyor peki mantık var mı?
-Hayır
Araştırma ruhu var mı?
-Hayır
İleride biz bundan yararlanabilecekmiyiz?
-HAYIR!!!
Bu bilinen bir olgudur bir millete dilini unutturusanız yaklaşık 1,5 nesil sonra o millette kopmalar başlar.Size soruyorum bizi bir arada tutan değerler nelerdir?
Bayrağımız,dilimiz,dinimiz,örfümüz,adetlerimiz.
Peki bunlar olmadan tam bağımsızlık olabilir mi?Asla
Sonuçta Türk milleti olarak ikinci Kurtuluş Savaşımızı veriyoruz ama bundan galip çıkan gene biz olacağız.BU MİLLETİ HİÇBİR KUVVET BÖLEMEDİ VE BÖLEMEYECEKTİR.EĞER BUNA KALKIŞIRLARSA KANIMIN SON DAMLASINA KADAR ONLARLA SAVAŞACAĞIM!
Bu sitedeki herkesi kardeşim olarak gördüğüm için bunları yazıyorum lütfen fikirlerinizi belirtin neler yapılabilir?Bunun siyasetle veya başka bir şeyle ilgisi yok.Damarlarında Asil Türk kanı dolaşan herkes bu meseleye gerekli hassasiyeti göstermelidir
İyi geceler...
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
Turgay Atacan İletim - 28/10/2005 : 19:19:40
Arkadaşlar sağ olun.O zaman en kısa zamanda harekete geçiyorum.Öncelikle bu günden sonra msn'imdeki herkese sinanoglu.net'in bu bölümünü okumlaraını ve daha sonra online olan herkese yollamalarını söylüyorum http://www.sinanoglu.net/fikir_meydani/forumdisplay.php?f=149
shadowwalker hocam dediğin gibi öğretmenlerle de konuşacağım.Umarım yeniden derslerimizi kendi öz dilimiz ile okumaya başlarız.
Her türlü gelişmeyi yazacağım...
DharkjuNs İletim - 28/10/2005 : 14:23:02
Ben o bakımdan hiç bir sıkıntı yaşamamıştım çünkü benim alanım zaten ingilizceydi yani ingilizceyle yatıp ingilizceyle kalkıyorduk :D !.. Ama gerçekten gerekli Özellikle günümüz koşulları açısından!..
HASSOOO İletim - 28/10/2005 : 01:42:12
İngilizce fen bilimleri, matematik vs eğitimi veremezler. MEB müfredatına aykırı olması lazım. Kanuna bağlı tabii, eğer kanunda okulların seçimine bırakılmışsa -ki sanmıyorum- o zaman bir şey yapamazsınız. Ama eğer Kanun Türkçe eğitimi zorunlu kılmışsa, ben öyle olduğunu sanıyorum, MEB'e şikayette bulunun. Müfettişler gerisini halledeceklerdir. Özellikle ders defterlerinizi de yanınızda bulundurun, 4-5 fizik defteri yeterli kanıtı oluşturacaktır.

Latince karşılıklara gelince; örneği tıp'ta binlerce latince terim vardır. Ve tıp hızla ilerleyen bir saha. Özelleşmiş dalın bile onlarca alt dalı var ve de onların da bir sürü var. Dünyada yerlerşmiş bir "tıp dili" var. Eğer Türkçe terimler üretmeye çalışırsak; doktorlarımız dış dünyadan soyutlanacaklardır.

Diğer meslek dallarında da bazı terimler vardır ki onlar adı üzerinde "terim"dir. Uluslararasıdır.

Ama değişemez mi? Pekala değişir...

Bir hukukçu olarak şunu belirteyim, hukuk dilimiz Türkiye'ye özgüdür çok şükür. O Arapça kelimeler dahi Osmanlı döneminde hukuka özel anlamlar yüklenmiş kelimeler. Yani Arapça karşılıklarıyla pek alakaları yok. Tamamen Türk hukukuna özgü kelimeler onlar... Sorun yaşanıyor mu? İşin aslı İngilizce hukuki yazıları okurken çok zorlanıyorum, hukuki terimlerini bilmiyorum çünkü. Ama bundan bana ne? Türk hukukunu Türkçe olarak öğreniyorum ve biraz daha zorlarım kendimi, İngiliz terimleri de öğrenirim. Çünkü hukuk biliminde habire yeni terim üretilmiyor tıptaki gibi. Bugün öğreneceğim 100 Almanca terim, 10 yıl sonra da 20 yıl sonra da işimi görecektir. Türk hukukunun dili Türkçedir, ve bununla gurur duyuyorum.

Kısacası, hızlı gelişen bilim dallarında bazı terimler Türkçe olmayabilir ama hukuk örneğindeki gibi diğer dallarda Türkçe dışı kelimeler kullanmak hem gereksiz hem de son derece büyük bir sorumsuzluktur.
shadowwalker İletim - 27/10/2005 : 21:54:08
Turgay Atacan bence ilk önce gidip kendi kafa yapına uygun bir hoca ile konuş. bende 2 sene kadar ingilizce fen dersi okudum ve gerçekten türkçeye döndüğümüz zaman neredeyse en baştan konuları öğrenmek gerekiyor. hocanla konuştuktan sonra güzelce bir ortak zemin ara, sonuçta fen derslerinin ingilizce okutulmasının doğru birşey olmadığını çok rahatlıkla savunabilirsin (çünkü gerçekten yanlış bir olay). olabildiğince hocalarla konuyu görüş ve bu konuda neler yapılabileceğini tartış. hocaların en azından bir kısmını yanına çekmen lazım mutlaka. bundan sonra okulun müdürü ile bir görüşme ayarlamaya çalış onunla konuyu tartış. bunu yaparken yanlız laflarına dikkat et ne çok sert konuş ne çok yumuşak. politik cevaplar kullan soru sorulursa ve cevaplamak istemediğin bir soru karşına gelirse soruyu cevaplıyormuş gibi yapıp aslında cevaplama ve soruya soruyla karşılık ver. (bu politikacıların en çok kullandığı tekniktir). bütün bunların ardından bir ilerleme kaydemediysen müdür efendiye fikirlerine katılmadığını ve normal eğitime geçilmesi için elinden geleni yapacağını belirt. (ama yumuşak dille müdürü düşmanın yapma öğrenciler için en iyi olanı istediğini belirt). bundan sonra örgütlenme geliyor. sınıf arkadaşlarından başlayarak insanları yanına çek derslerin ingilizce yerine türkçe okutulması için imza kampanyası başlat. bu imza kampanyasını başlatırken olabildiğince düzen içinde olman lazım. bütün sınıfların başkanlarını bir toplantıya davet et ve kendi sınıflarında imza toplamalarını ve sana getirmelerini iste. bu imzaların fotokopilerini çekip müdüre yolla. eğer okulun yarısından fazlasının imzasını toplarsan bunu inkar edemez. herşeye rağmen inatla eğitimin ingilizce olmasını savunuyorsa imzaların aslını M.E.B'e yolla. (fotokopilerini müdüre vermenin sebebi budur). buradan gerekli soruşturmalar yapılır ve gerekli görülen şeyler işleme konur. imzaların fotokopilerini müdüre verirken orjinallerinin nerede olduğunu soracaktır. "eğer sistemin değişmesi için gerekli olumlu cevabı alamassak arkadaşları tekrar imza toplamakla yormak istemiyorum o durumda orjinalleri MEB'e yollayacağını belirt. Bunun ardından buda yeterli olmaz ise tanıdık bir avukat bulup hem MEB'i hemde okulu mahkemeye ver. yanlış hatırlamıyorsam insan hakları beyannemesinde "herkezin kendi dilinde eğitim görmeye hakkı vardır" diye bir madde olması lazım. bütün makkemelerden dönsen bile insan hakları mahkemesinde kazanman büyük olasılık. (olay bu kadar uzarsa tabi çocukların artık türkçe okur o okulda ). unutma konuşabildiğin kadar hocayla konuş ve yanına çek yukarıdan ne kadar çok destek alırsan o kadar rahat çalışırsın. bu arada okul amerikan okulu filan değil dimi? eğer öyleyse bişey yapılması zor. neyse vesselam bence izlemen gereken yol bu gerçekten ciddiysen bişeyler yapmaya bunları biraz düşün. belki daha başka fikirleri olanlarda vardır. (genelde olaylar buraya kadar gelmez arkanda güçlü bir grup olduğunda okul yöneticileri genelde ikinci bir defa yaptıklarını dşüneceklerdir.)
|KRONDOR| İletim - 27/10/2005 : 21:17:58
Günümüz şartları İngilizce öğrenmeyi gerektiriyor; ancak Turgay'ın da dediği gibi artık bu kültür emperyalizmine döndü. Dilimize geçen onlarca yabancı kelime var; sokakta gördüğümüz tabelaların çoğunluğu yabancı dilde; gazetecilerimiz "planet, komputer" gibi ya İngilizce, ya da İngilizce'den bozma kelimeler kullanıyor, keza tartışma programlarında da Türkçe terimler yerine İngilizceleri tercih ediliyor... Sanki dinleyen herkesin İngilizce bilgisi var da... Bir de insanları bilgilendirmek için tartışıyorlar... Halkımız da bunları direkt kabul ediyor. Ne yazık ki milletimiz Avrupalılaşmayı, Avrupa'nın kültürünü, dilini vs. benimsemek sanıyor. Tren, kalkmadan önceki uyarı düdüğünü çalıyor; ama biz duymamazlıktan geliyoruz...

0.05 Snitz Forums 2000