|
| Yazar |
Konu  |
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 26/10/2005 : 19:41:37
|
Tüm oyunsitesi ahalisi bu konuyu şu anda sinirden ellerim titrerken yazıyorum lütfen çeşitli imla hataları ve üslübuma laf etmeyin... Şu anda İ.S.T.E.K Acıbadem lisesinde lise 1. sınıftayım(geçen sene hazırlıktaydım)Bugün fizik sınavımız vardı daha ilk sınav kendimce iyi çalıştığımı düşünüyordum ve iyi bir not bekliyordum çünkü çalışmıştım ama ne oldu biliyor musunuz.Sınavndan 2 alırsam halay çekeceğim çünkü sınavda hemen hiçbir soruyu anlamadan şekillere bakarak mantığımı kullanarak çözmeye çalıştım peki ya grafiksiz sorular?Boş Sonuçta rezil bir gün ve bu halde bir tek ben değilim.Fizik,kimya,biyoloji,matematik bunlar gelecekte Fen-Matematik bölümünü seçecek(benim gibi)insanlar için hayati dersler ve olaya bakın daha sonra sorulara baktığımda sokaktan çevirdiğim bir adamın bile rahatçaçözebildiği sorular olduğunu gördüm.Lütfen bana uygulana mantığın nedenini anlatın.Mesela Biyoloji orada şekil falanda yok telaffuzu bile zor sözcüklerden imla hatası yüzünden puan kuruluyor.(Bumda kesinlikle öğretmenlerin bir suçu yok).Ki şu anda benim ve genelde diğer arkadaşlarımın ingilizce seviyeleri öğretmenlerden daha iyi.Bazen sözcüklerin ingilizce karşılıklarınu bize sordukları bile oluyor.Şimdi esas konuya gelelim hoca Türk,öğrenci Türk,Ülke Türkiye Cumhuriyeti ama ben sınıfımda dersleri dünyanın öbür ucundaki bir milletin diliyle öğrenmek zorundayım.Sonuçta bu dersi bir şeklde verip geçicez ama ezberleyerek mantığını kavrayamadan peki ileride ÖSS'de ben ne yapacağım?Bu dersleri Türkçe'de bile öğrenmek zorken başka bir dille öğrenmek zorunda kalıyoruz ha bir dil bilim ve fene çok yatkın olurda hadi dersin ama buradan herkese sesleniyorum ingilizcenin bilim dili olduğu koca bir yalandır ileride hazırlık okuyacak olanlar görecekler biyoloji ve fen'deki terimlerin hepsi direk latince'den alınma.Bir dil düşünün daha kendi fen,matematik terimlerini bulamamış ama başka bir ülkede bilim dili diye okutulabiliyor.Şimdi neden diyeceksiniz?Ben size söyliyim... Amaç bu ülkeyi bölmek.Şimdi nasıl diye soracaksınız.Bir ülke düşünün öz dilinde bile öğrenirken zorlık çekilen dersler ingilizce öğretiliyor öğrencilerde ezberleyerek bu dersleri geçiyor peki mantık var mı? -Hayır Araştırma ruhu var mı? -Hayır İleride biz bundan yararlanabilecekmiyiz? -HAYIR!!! Bu bilinen bir olgudur bir millete dilini unutturusanız yaklaşık 1,5 nesil sonra o millette kopmalar başlar.Size soruyorum bizi bir arada tutan değerler nelerdir? Bayrağımız,dilimiz,dinimiz,örfümüz,adetlerimiz. Peki bunlar olmadan tam bağımsızlık olabilir mi?Asla Sonuçta Türk milleti olarak ikinci Kurtuluş Savaşımızı veriyoruz ama bundan galip çıkan gene biz olacağız.BU MİLLETİ HİÇBİR KUVVET BÖLEMEDİ VE BÖLEMEYECEKTİR.EĞER BUNA KALKIŞIRLARSA KANIMIN SON DAMLASINA KADAR ONLARLA SAVAŞACAĞIM! Bu sitedeki herkesi kardeşim olarak gördüğüm için bunları yazıyorum lütfen fikirlerinizi belirtin neler yapılabilir?Bunun siyasetle veya başka bir şeyle ilgisi yok.Damarlarında Asil Türk kanı dolaşan herkes bu meseleye gerekli hassasiyeti göstermelidir İyi geceler... |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
|
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 26/10/2005 : 20:48:25
|
| Ya benim bildiğim kadarıyla ingilizce eğitim kalkmıştı yani tüm derslerin ingilizce verilme olayı ama belki bazı liselerde devam ediyordur bunu bilmiyorum ama böyle birşey varsa ben başından beri bunun saçmalık olduğunu düşünüyorum yani düşünsene en basit örneği Öss de sen bu sınavı türkçe olucaksın ama ingilizce öğreniyorsun. Belki yararları da vardır ama ben bizim eğitim sistemimizden hoşlanmıyorum zaten. Çok ağır ve gereksiz şeylerle dolu. Öğrendiğin, sınavda çıkacak diye sabah akşam çalıştığın dersler gerçek hayatında senin yüzüne bile bakmayacak. Bence insana hayatını sürdürmesi için yeterli olacak kadar eğitim verilmeli. Herşey eğitim önce eğitimden başlanmalı. |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 26/10/2005 : 21:12:51
|
Biz de bir süre İngilizce biyoloji, kimya falan işledik; ancak bu daha sonra kalktı. Yine mecburu olduğu dönemde, matematik hocamız İngilizce bilmediği için Türkçe ders anlatmıştı. Hala devam etmesi açıkçası şaşırttı beni. Dediğiniz gibi ÖSS gibi sınavlarda kimseye terimlerin İngilizceleri sorulmuyor. İleride büyük sorunlar çekebilirsiniz bu konuda.
Öğrendiğimiz şeylerin ileride karşımıza çıkmayacak olması, zamanında bizim de sinirimizi bozan bir durumdu. Ama gerçek bu değil. Özellikle kendi dalından meslek seçmek isteyenler için tüm konular gerekiyor. Seçmeyecek olanlara da "Ne işiniz var o zaman orada?" diye sorarım :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 26/10/2005 : 21:32:12
|
| Yani ama gün gelir bu lazım olur,dur bi dakka ben bunu okulda öğrenmiştim dersin. Ayrıca ezber niye yapaıyorsun mantığını kavra. Ben bu yılki deneme sınavlarında biyolojiden full getiriyorum çünkü genelde bilgi fazla gerekmiyor biraz bil,yorumla. Ayrıca duyduğum(liseye gitmeyince duymakta kalıyor)kadarıyla kalktı |
 |
|
|
Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660 |
İletim - 26/10/2005 : 23:17:56
|
| Neyin mantığını kavrayacak? Anlamadığı kelimelerin mantığını mı? Matemetik ve fen derslerim hep bu yabancı dille yüzünden kötüydü. Devlet okullarında yabancı dille eğitim yapılmıyor. En azından ben öyle biliyorum. İlköğretimde öğretmenim... Açıkçası özel okullarda hala bu saçmalığa devam edildiğini bilmiyordum. Yazık oluyor bu insanlara... |
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde |
 |
|
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 27/10/2005 : 00:32:58
|
| ingilizce yahut başka bir dil muhakkak öğrenilmeli ve okullarda öğretilmeli, bu günümüzde bir gereklilik fakat müfredatın yabancı dilde olması çok yanlış, bunun sebeplerini yazsam 10-15 forum sayfası tutar herhalde, ama öğretmenlik yapan biri olarak fikrimi yazmak istedim... |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|