AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Konsol
 konsollar mı yada pcler mi???

Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız.
Kayıt olmak için, burayı tıklayın!

Ekran boyutu:
Kullanıcı Adı:
şifre:
Biçem Modu:
Biçem: KoyuıtalikAltı ÇiziliÜstü Çizili Sola YaslaOrtalaSağa Yasla Yatay Çızgi Bağlantı EkleE-Posta EkleResim Ekle Kod EkleAlıntı EkleListe Ekle

HTML KAPALI
Forum Kodu AÇIK
Smiley'ler (Yüz ifadeleri)
Gülümseme [:)] Büyük Gülümseme [:D] Karizmatik [8D] Utanmış [:I]
Dil [:P] Kötü [):] Göz Kırpma [;)] Palyaço [:o)]
Korsan [B)] 8 Nolu Top [8] Üzüntülü [:(] Utangaç [8)]
şaşırmış [:0] Kızgın [:(!] Ölmüş [xx(] Uykulu [|)]
Öpücük [:X] Onaylayan [^] Onaylamayan [V] Soru [?]

İmzanızın eklenmesi için seçiniz.
Bu konuya abone ol.

K O N U      ı N C E L E M E
dwarf-old İletim - 26/08/2005 : 14:02:26
Sizce hangisi gelecekte piyasaya sahip olacak.Ben geçmişte pclerdi.Gelecektede pcler olacak yeni nesil konsollar ağızları açık bırksada bizde boş değiliz.
5   S O N      Y A N I T L A R    (En Son İleti ılk Sırada)
scorpionfa İletim - 26/08/2005 : 17:20:38
Her konu ve yazıyı eleştirmek, üstüne "uzun tartışmalar" haline getirmek forum üyelerinin son zamanlar da sıklıkla yaptığı bir şey haline geldi. Bu durumdan rahatsız olduğumu belirtmek isterim.
Ha konuya gelince... "Konsol mu, PC mi?" sorusu her zaman sorulan klişe sorulardan biridir. Aslınca cevap çok basit. Konsolda bir pc'dir. Ama sadece oyun oynamak için yapılmıştır. Bunun yanında son günlerde daha fazla aktivite eklenmiş makineler haline geldiklerini söylemek lazım. Konsollar genelde, birkaç sene idare edebilsin diye yüksek donanımlı makineler halinde üretilir.Kaba bir kıyaslama... Yani ortalama bir bilgisayar, bir yıl öncesine ait bir konsola ancak yetişebilir. Ancak bilgisayarlar sadece oyun için yapılmadıklarından çok daha üstüne makinelerdir.
Gelecekte ne olur bilemeyiz. Ama geçmişte durum budur. Gelecekte de farklı olmayacağını tahmin ediyorum.
Farklı kullanım alanlarına sahip cihazlar aslında bu ikisi. Mesela adam, oyun meraklısı oğluna bir makine almak ister. Ancak kurulum, işletim sistemi, sanal tehlikeler vs. ile uğraşmak istemez. Konsol alır ve işin içinden sıyrılır. Konsolların güzel yanıda bu zaten. Alır oynarsın.
Ama son zamanlarda konsollara olan ilginin azalması bu işten para kazananları üzüyor. Bu durumda "online oyun oynayabilme", "sabit disk", "internet", "DVD-RW" vs. gibi eklentilerle konsollar geniş sistemler haline getirilmeye çalışılıyor. Bu da Pc ye karşı "sanal" bir rekabet oluşturuyor. Bir bakıma bunun başka amaçları da var. Yine ticari amaçlı... Adam konsolla ek cihaz çıkartıyor ve harici bir satışla fazladan kar elde ediyor.
Yukarıda da söyledim, benim tercihim her zaman PC olmuştur. Ancak PC nin gidemediği yerlere basit bir konsol götürmekte apayrı bir tad doğrusu. Bu lezzeti tatmamış olsam bile, taşınabilir konsollar bambaşka bir olay. Gelecekte daha da uçuk makineler haline gelecek bu küçük aletler.
ozzzy İletim - 26/08/2005 : 16:38:41
alıntı:
ceberruh tarafından yazılan:

Bu kadar uyarmanın yanında cevap da verseydin güzel olurdu bence, en azından mesajın konuyla ilgili olurdu.

Bana kalırsa bu biraz zevk meselesi gibi geliyor bana, çünkü bilgisayarda oyun oynamak daha zevkli bana göre, tabi kimsenin zevkine de karışmamak gerek.

Sizin de önünüze her gün yüzlerce dilekçe gelseydi (işim gereği) yazım kuralları hakkında benim kadar hassas olurdunuz. Ama artık önemli değil.
Konuya cevap vermeye gelince ben de seninle aynı fikirdeyim.
dwarf-old İletim - 26/08/2005 : 14:19:31
Tamam dikkat ederim yazıma ama birde ceberruh arkımızın görüşüne katılıyorum
Goquay İletim - 26/08/2005 : 14:11:50
konsollarmı yada pclermi =) konsollarmı yoksa pclermi amaaan takma kafana anlasılsında nasıl istiyorsan oyle yaz

Ama pc ler gelecektede ii olacak bence
ceberruh İletim - 26/08/2005 : 14:10:59
Bu kadar uyarmanın yanında cevap da verseydin güzel olurdu bence, en azından mesajın konuyla ilgili olurdu.

Bana kalırsa bu biraz zevk meselesi gibi geliyor bana, çünkü bilgisayarda oyun oynamak daha zevkli bana göre, tabi kimsenin zevkine de karışmamak gerek.

0.03 Snitz Forums 2000