|
|
Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
| K O N U ı N C E L E M E |
| ceberruh |
İletim - 18/03/2005 : 11:12:25 sizce half-life ın konusu nedir. açıkçası ben oyunun konusunu tam anlayamadım ama bir deney sonucunda bir reaksiyon sonucunda ortaya değişik yaratıklar çıkıyor. ben bu şekilde anladım. ayrıca yarı insan olarak oynamak daha bi enteresan. 2 yi henüz oynayamadım. bu oyunun konusu ve "amacı" gerçekten nedir? yani oyunda ulaşmamız gereken sahne ne???? varsa yorumlarınızı da yazın lütfen.... |
| 5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
| scorpionfa |
İletim - 03/04/2005 : 12:23:07 Dedim ya G-man yüksek teknoloji kullanıyor. Dilediği zaman kendine bi kapı açıp geçebiliyor. "Men in Black" filmini seyrettiysen bu adamında böyle biri olduğunu anlarsın. Ha birde olaya askerlerin müdahalesi var tabi. Bu da bambaşka bir olay. Adamlar Black Mesa 'yı çember altına alıyorlar. Kısa sürede tank, uçak ve diğer donanımlarla yaratık istilasını bastırmaya çalışıyorlar. Fakat Half Life 2 de gördüğümüz gibi pek başarılı deiller. Askerleri bu yerde tek görevi var, kimse sağ çıkmamalı. E tabi zamanla Freeman 'i tanıyorlar. Çetin ceviz olduğunu görüyorlar. Duvarlara "Die Freeman" gibi şeyler yazıyorlar falan... Hatta bi yerde poli bize bişey anlatmaya çalışırken vuruluyor. Geri dön gibi bir şey söylemeye çalışıyor. Ardından da tuzağa düşürülüyoruz. yeniden oynayınca, bu bölümü yeni fark ettim. G-man tahmin edebileceğin gibi iki taraflı çalışıyor. Hem yaratıklara, hem de insanlara yardım ediyor. Opposing force 'da bi ara askerlerle birlikte helikoptere binip gidiyordu. |
| ceberruh |
İletim - 28/03/2005 : 17:36:59 teşekkür ederim scorpionfa gerçekten oyunun ne olduğunu şimdi anladım saol arkadaşım.(oyunu daha yeni oynamaya başladım) . bazı oyunları zamanında oynayamıyorsunuz(benim gibi) işte ne yaprsınız. ancak şu sıralar fırsat bulabildim. oyun gerçekten çok güzel. konusu da öyle. artık half-life2 yi ne zaman oynarım Allah bilir... :)
Not: ben ilk başlarda g-man i kötü birisi olarak görüyordum, hatta bana arkadaşlarım yaratıkları getirenin g-man olduğuınu söylüyorlardı. ben de gıcık kaptım o adama nereye gitsem bi kapı veya pencereden karşıma çıkıyor ve nedense hep benden önde gidiyor ve yartıklar ona bişey yapmıyor. işin en ilginç yanı ise nasıl oluyorda onca yaratıklardan geçip benim önümden gidebiliyor hiç anlamıyorum. yani onca zor yerleri nasıl geçiyor bu adam??? |
| scorpionfa |
İletim - 26/03/2005 : 13:40:41 Aslında benimde heveslendiren bir başlık. :) Konuyu anlatmış olsamda tartışmak hoşuma gider. Black Mesa dev bir araştırma labaratuarı. Aslında pek çok kunuda üretim araştırma vs. yapan bir fabrikayı anımsatıyor. Çeşitli silahlar, bilimsel deneyler ve nükleer araştırmalar yapılıyor burada. Half Life boyunca bölümleri incelerseniz, ofis, atık imha bölgeleri, taşıma trenleri vs. gibi pek çok yer yapmışlar. En önemli araştırma konusu da ışınlanma... Adamlar bu konuda neredeyse başarmak üzere idiler. Hatta Freeman 'in yaptığı son deneyle birlikte bu yeni icadı bulmuş olacaklardı. (Half Life 2'de bu mükemmel buluş kullanılıyor.) Fakat ne var ki bir şeyler ters gitti. Ters giden elektronik aksamda ki bazı problemlerdi. Ancak deneyi ertelemediler. Hatta şöyle desem daha iyi olur. G-man deney yapılmadan önce de oradaydı. Olacakları biliyordu ve deneyi iptal edilmesi için uğraşıyordu. Fakat olanlar oldu. O elektrik ışınına kristali sürdüğümüz anda heryer havaya uçtu. (Eğer Half Life 2 'de dikkat ederseniz Dr. Eli 'nin labaratuarında aynı kristalin başarılı bir şekilde ışına tutulduğunu göreceksiniz.) Ve başka gezenene kapılar açıldı. Bu gezedende ki yaratıklar her yere saçıldı. Ve çoğuda ister istemez insanlara saldırma içgüdüsünde idi. Daha önce hiç görmediğiniz bir canlı üstünüze gelse sizde saldırganlaşırdınız. Aslında yaratıkların bir kısmı saldırgan değildi. Mesela Half Life 'da Xen gezeninde arı silahlı dev yaratıkların üretim yerine gidince göreceksiniz. Burda ki Vortuguan'lar (ellerinden elektrik saçanlar) sizi görmüyor bile. Sadece işlerine bakıyorlar. Bunlar zaten bu gezenede köle olarak çalıştırılıyorlar. (HL2 'de insanlara hizmet ediyorlar.) Olaylar böyle gelişirken Freeman'in tek amacı buradan kurtulmaktı. Fakat geri dönmeye çalıştığınızda buraya geldiği teleferiğin yok olduğunu göreceksiniz. Böylece uzun yoldan, tüm fabrikayı yaya geçmeyi tercih ediyoruz.Freeman buradan çıkmaya çalışırkenden de önündeki engelleri kaldırıyor. G-man ise olayları takip eden ve üstün teknolojiye sahip gizemli biri. Freeman kurtulmaya çalışırken farkında olmadan pek çok işide yapmış oluyor. Half Life 'da G-man'i sık sık görmemizin nedeni de bu. O tam işini yapmaya çalışırken bizi görüyor ve yapılması gereken şeyleri yaptığımıza şahit oluyor. Sonra da hemen gidiyor. En sonunda ise Freeman 'i tebrik ediyor. Ve ona seçenek sunuyor. Ya bana katıl ya da öl! Olayın özü bu. Half Life 2 ise sandığımızdan daha karışık. G-man kendi işlerini bize yaptırmaya alışık olduğu için yine bizi kullanıyor. Fakat ne var ki işin ucunda dünyanın yok olması olunca ister istemez bu işleri yapmak zorundayız. Fakat oyunun sonunda dünyayı kurtarırken de kendimiz yok etmenin eşiğine geliyoruz. Neyse ki G-man, seçme hakkımızı bizim yerimize kullanıp bizi kurtarıyor. :) Farkında olmasamda oyunun sonu hakkında ipucu vermiş oldum. :D İşte hikaye burada bitiyor. Half Life 3 Geldiğinde de nasıl gelişecek bilemiyorum. |
| ceberruh |
İletim - 22/03/2005 : 19:11:32 hele bi eklensin evelallah okuruz scorpionfa :) |
| |KRONDOR| |
İletim - 21/03/2005 : 22:21:59 Eee... yakında ekleyeceğiz umarım :) Zaman bulalım yeter ki. |
|
|
|