Not: Bir yanıt gönderebilmek için kayıtlı olmalısınız. Kayıt olmak için, burayı tıklayın!
|
K O N U ı N C E L E M E |
scorpionfa |
İletim - 26/05/2005 : 20:22:21 Biraz nostalji yapayım dedim; her ne kadar, son günlerde forumda açılan başlıkların büyük bir kısmı, lise yıllarında hatıra defterlerimize doldurduğumuz "Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne oldurdu?" tipinde olmaya başlasa da... (Cümleye bak! ) Oyunlarda ki "İlkleri" ve kısa yorumlarını yazalım. Belki aynı şeyleri yaşamışşızdır. İlk oynadığım elektronik oyun: Cibilik cibilik: (Bu nasıl isim demeyin. Adını bilmiyorum valla. Arkadaşla aramızda bu ismi takmıştık. Böyle sesler çıkardığı için olsa gerek.) Küçük el oyun konsoluydu. Minicik bir şeydi. Yukardan koyunlar yayıyordu. Bizde bir kaplumbağayı yönetip sağ sol yaparak suya düşmelerini önlüyorduk. Tetris: Satışlarında patlama yaşandığı bir dönemdi. İlk arcade oyunu(Halk dilinde atari): Caddillac and dinasours (halk dilinde mustafa) , Out Road, Doulble Dragon, Shadow Dancer: Hangisi ilkti hatırlamıyorum. Ama Doulble Dragon olsa gerek. Ama oynamış sayılmam. Çünkü makina demo gösteriyordu, bizde oynuyor sanıyorduk.  İlk konsol oyunu: Mario: 8 bitlik makinalardan biriydi. sanırım pek çoğumuz oynamışşızdır. Twisted Metal: Unutmak mümkün mü? Playstation da oynadığım ilklerden biri. İlk pc oyunu: adını hatırlamıyorum çoğunun. Zaten oyun oynayalım diye oynuyorduk. Yani amaçsızca oynanan şeylerdi. Snake ti sanırım biri, hani cep telefonundakinden. Duvarları kemirip taşları düşürdüğümüz bir şey daha vardı. Birde Motor yarışı vardı. İlk severek oynadığım pc oyunu: Prince of Persia: O güne kadar hiç bir oyunu bu kadar sevmemiştim ve bitirmek için bu kadar kasmamıştım. Ama bir türlü bitmedi. Hile yapmadan tabi. Hala da bitirmiş değilim. Lotus: Böyle bir yarış oyunu daha yoktu piyasada. Doom: Yalan söylemeyim, o dönemde bir türlü oynayamadım. Beş diketlik devasa(!) bir oyundu. Ama ben bir türlü lanet dos ortamında oyunu kurmayı beceremedim. İlk oynadığım multiplayer oyun: Duke nukem 3D: O güne kadar "Versus" lardan başka çok oyunculuk tadını tatmamıştım. Müthiş bi deneyimdi. Carmageddon: Multiplayer tadı daha da bir başkalaştı bu oyunla. Üstelik çeşitli oyun seçenekleride harikaydı.
Daha bir sürü ilkler sıralanabilir. Ama önce mesajlar gelmeye başlasın, aklıma gelmeyenler sizlerin "ilkleriyle" canlanacaktır. |
5 S O N Y A N I T L A R (En Son İleti ılk Sırada) |
wolfsvadisi |
İletim - 13/06/2005 : 18:09:01 benim ilk oynadığım oyun fifa99 du ama şimdi oynadığım oyunlar sayamıyorum.ne kadar hoşuma gitmişti o zaman ama simdi hoşuma gideceğini sanmıyorum fifa2005 dururken gidipte onu oynamam |
thakki1 |
İletim - 13/06/2005 : 14:50:58 ilk oynadığım oyun atari 2600 deki pacmandı(dinazoruz ya), ozamanlar futbol filan hakgetire top kareydi , insanlarda ya kare kafalı yada cin ali, sonra c64 aldık aman allahım ne oyunlar varmış meğer, river raid, 1942, green berets, platoon, tha last ninja, int. karate, bruce lee, bazılarını hala emüle edilmiş şekliyle oynuyorum, ilk baba futbol oyunu emilyn hughes soccer dı, kornerden müthiş goller atardım , sonra unutulmazların unutulmazı pirates varki karayiplerin altını üstüne getirirdim(yeni versiyonu çıktı 3d destekli oynamadıysanız yazık, incelemesini yaptım ve buzamana kadar en keyif alarak yazdığım oyundur, hala almadıysanız incelemeyi okuyun ve gidin alın, oynamamışsanızda sakın oyun oynuyorum demeyin), amigaya terfi edince hançer diye Türklerin yaptığı bir turn base strateji çıkmıştı, ondada osmanlıyla epeyce bir kelle aldık, neyse benim gibi adventure manyağı biri için broken sword 2 bulunmaz bir nimetti hala arada bir yükleyip oynarın ve hala biryerlerde takılırım , daha sonra broken sword 1'i playstationda buldum, önce oyunu aldım atrdından playstation'ı , playsation hakkaten zamanın mucizesiydi resident evil 1,2,3 silent hill, parasite eve1,2, galerians ve fifadan nefret edenlerin ilk adresi winning eleven, zaman nekadarda çabuk geçmiş... |
dark_knight |
İletim - 10/06/2005 : 20:48:43 Oynadığım ilk PC oyunu GTA 1'di yanlış hatırlamıyorsam. Tabi haliyle başından kalkamıyordum. Diğer oyunlarımı hatırlamıyorum... |
HASSOOO |
İletim - 10/06/2005 : 20:32:41 cibli ciblik'i tekrar okuyunca aklıma geldi, ben de ufak tetrise benzeyen bir konsolum (uhahaha ne konsol ama) olduğunu hatırlıyorum. Karşıdan arabalar geliyordu, allta başka bir arabayı onlardan kaçırıyordun. Tetris'ten önceydi bunlar, o zamanlar tek oyun olurdu alette; o da dijital saatler gibi. Mesela arabalar önce üst satırda olurdu, sonra alt satırda, sonra bir alt satırda... Bir tane daha vardı ama onda ne oyunu vardı hatırlamıyorum. İlkokul 1-2 anılarım bunlar.
Bu arada yaşlanmışız yaw... Yeni nesil counter'dan, nfs'den bahsediyor :S |
scorpionfa |
İletim - 10/06/2005 : 19:11:52 Ha aklıma gelmişken... ilk oynadığım 3d oyun:Ken diye bir şeydi. Yani en azından bu isimle çalıştırıyordum. Hani ekran koruyucu labirent var. Onun kadar iğrenç bir şeydi, ama bir o kadarda farklı bir deneyimdi. |
|
|
|