AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Zindandaki Kral (LOTR'un Devamı Niteliğinde)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 52

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 08/11/2006 :  21:18:24  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
BÖLÜM-21 (karışıklıklar)

Golin yorgundu. Saatlerdir uyumamış ve geniş salondan çıkmamıştı. Yeryüzünün bu karanlığı ona acı veriyordu. Yıllardır yaşamış, yaşlanmış orta dünyanın en köklü ırkının hükümdarıydı. Şu anda ise bu karanlık ırkını yok edebilirdi. Kendi soyunun devamına bırakacak bir varisi yoktu ve güveneceği bu taştan madenler eriyip kaybolmalıydı artık. Arkasına bakmadan savaş meydanına koşmalıydı. Fakat cücelerinin ölmesine kendini hazırlayabilmiş miydi? Bu yüce görevde yok olabileceği gerçeği kafasını yiyip bitiriyordu. Sadece bunları düşünmekle geçirilmiş 2 günün ardından hiçbir karar verememişti hala. Hizmetkarlarından biri içeri girdi;
“- Beyim Moria kapılarında 8 elf ve 2 buçuklukla karşılaştık, size bir mesajları varmış Orta Dünya adına.” Biraz duraksadı odanın yüksek tavanına baktı, tamamen mithrilden oyulmuş duvarlar bembeyaz parlıyordu, bu şatafatlı saray salonu onu büyülemişti adeta ki Golin’ in ona doğru yürüdüğünü fark etmedi. Golin salonda yankı yapan kalın sesiyle konuştu;

“-İçeri gelsinler” sonra arkasını dönüp gururuyla ilgili bir şeyler mırıldandı fakat hizmetkar onu işitemedi.
“-Derhal Beyim.” Geri geri yürüyerek hükümdarını selamladı ve salonun hemen karşısında olan Moria kapılarındaki 10 yabancıya doğru yürümeye başladı. Kapıya vardığında Elfler biraz irkildi. Cüce kısa boyu ve çatlak sesiyle;
“- Hükümdar Golin sizi görmek istiyor. Mesajınızı iletebilirsiniz.”
Hobbitler biraz tereddütlü kapıya yaklaştılar fakat Elfler çoktan girmişlerdi bile. Yolu Golin’ in hizmetkarı gösteriyordu. Doğruca taş avludan Salona vardılar. Moria çok soğuk ve karanlık gelmişti onlara. Cüce onlara beklemeleri için işaret etti ve salona girdi;
-“Efendim kolcular geldi.” dedi ve çıkıp uzaklaştı.
Halbarath başı çekiyordu her zamanki gibi. Salona ilk o girdi ve onu takip ettiler. Golin arkası dönük bir şekilde düşünceli düşünceli mırıldanıyordu. Tiras hafifçe bilerek öksürdü. Golin arkasını telaşlı bir şekilde döndü ve;
-“ He? Haa.. Hoş geldiniz kolcular.” Dedi.
Halbarath;
-“Hoş bulduk cüce hükümdarı Golin.” dedi. Kaşlarını çatarak “Kafanız karışık gibi?”
-“ Evet efendi elf. Kafam son derece karışık. Bir an önce mesajınızı dinlemek isterim.” Meseleyi uzatmak istemiyordu, hemen karar vermeliydi ırkı hakkında –doğru- kararlar vermeliydi.
Halbarath istifini bozmadan;
-“ Efendi Elrond’ dan haber getirdim. Ak Gandalf ve o bir divan toplamaya karar verdiler. 3 gün sonra yapılacak bu divana sizi de çağırdı. Orta Dünya’ nın tüm beylerine haber salıncak. Son durumda yapılacaklar konuşulup tartışılacak.” Golin’ in ona bomboş gözlerle baktığını görünce hafifçe omuzlarını eğdi ve sesini alçaltarak devam etti; “yeryüzündeki karanlıktan bahsediyorum”
Golin hafifçe silkindi; -“Ha evet karanlık… Tamam divanda bulunmak beni biraz rahatlatabilir. Orada olacağım. Yorgun musunuz?”
Elfler birbirlerine baktı ve sanki bakışmalarıyla uzun uzun tartışmış ve bir karara varmışlar gibi Halbarath hepsi yerine konuştu;
-“ Teşekkürler. Fakat yola çıkmalıyız fazla vaktimiz yok.”
Golin onlara ufak bir baş selamı verdi. “Teşekkürler kolcular iyi yolculuklar dilerim”
Akşamyıldızı Golin’ in selamına karşılık verdi ve geriye dönüp Moria dışına çıktılar.

Dağlar simsiyah, orman alaca yeşil, hava ise kapkaranlıktı. Madenlerin dışı içinden daha korkutucu ve zalimdi bu sessizlikte. Sessizliği ak saçlı ve ak sakallı bir Hobbit bozdu;
-“Bakın bir kuzgun!”
Kuzgun onlara doğru alçalıyordu. Kanat çırpışı şu anda gecedeki tek sesti. Her ne kadar her şey bir şeyler anlatmak ister gibi kararıyorsa da kuzgunun sesi onları bastırıyordu sanki. Ufak bir ağacın tepesindeki oyuğuna oturdu kuzgun. Akşamyıldızı‘ na soru soran gözlerle bakıyordu. Calima beyaz saçlarını savuran rüzgarda ağaca tırmandı. O kadar soluk ve o kadar hissiz görünüyordu ki sadece varlığı bile üşütebilirdi sizi. Kuzguna bir şeyler fısıldadı ardından kuş uçarak Halbarath’ ın omzuna kondu. Halbarath kuşa bir şeyler söyledikten sonra kuş havalandı ve güney batıya doğru kanat çırpmaya başladı. Halbarath gruba döndü;
-“ Bu yaratığın karşımıza çıkması büyük şans. Onu minas Tirith’ e yolladım umarım bir problem çıkmaz. Oraya gidemeyiz.” Dedi ufka bakarak. “Yol kesilmiş” Burnunu çekti ve yolluğunu sırtlanıp Ayrıkvadi’ ye doğru döndü. Diğerleri de onun arkasından seyrettiler.

Düzlükler pusularla dolu. Her oyukta bir yaratık boy gösteriyordu. Havanın kontrolü ejderha süvarilerinin kara kanatları altında. Nehirler zaten neredeyse kurumuş ve siyah akıyordu. Orta Dünya karanlığa boğulmuş. Gece gündüz bulutlar hakimdi yeryüzüne. Yaşayan iyi şeyler pis korku kelepçesinin daralmasıyla hak etmedikleri sonu beklemekte. Tüm bunlar olurken gözden kaçmış minik bir kuzgun Minas Tirith yolundaydı.

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 10/11/2006 :  20:11:50  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
eee bu uzun aradan sonra yorum yok mu yani?

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git

Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591

İletim - 10/11/2006 :  23:16:57  Bilgileri Göster  Palad1n'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
yok tabi o kadar uzuuun bir zaman ki hikayeyi unuttuk bi aragorn oğlu ereth vardı :)) tekrar okuyacağım baştan eleştiriler gelecek

Deniz, kum, güneş <3

"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Sayfanın En Üstüne Git

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 10/11/2006 :  23:21:20  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
ben biile baştan okudum yazmaya başlamadan :D

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git

CRAYZZY
Seçkin Üye

Bermuda
İleti 680

İletim - 25/11/2006 :  22:03:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
PaLaD1N tarafından yazılan:

yok tabi o kadar uzuuun bir zaman ki hikayeyi unuttuk bi aragorn oğlu ereth vardı :)) tekrar okuyacağım baştan eleştiriler gelecek

uzun zaman önce okumuştum seriti tek hatırladığım ereth vardı.
ama baştan sona okudum bence bu hikayeler birleştirilip derlenip ve uzatılıp çok iyi bir kitap yapılabilir.

http://img296.imageshack.us/img296/5637/k1bw1.jpg

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 52 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000