|
| Yazar |
Konu  |
|
just_ne
Üye

Turkey
İleti 84 |
İletim - 29/12/2005 : 22:43:22
|
Arkadaşlar ben Lîse 1 yani hazırlık öğrencisiyim... bu sene sonunda da BÖLÜM seçecem. bilgisi olan varsa YABANCI DİL bölümü hakkında ayrıntılı bilgi istiyorum  
|
GenC MetallisT |
|
|
Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660 |
İletim - 30/12/2005 : 01:03:36
|
| Okuduğun okula bağlıydı önceden. Süper lise mezunları, anadolu lisesi mezunlarından fazla net yapsa bile daha düşük puan alıyorlardı. Yanlış bilmiyorsam süper liseler kaldırıldı ve hepsi anagolu lisesine dönüştürüldü. Tabii bu dönüşüm, liseye bu yıl başlayanlar için geçerli. Her taraf anadolu lisesi kaynıyor. Buna bağlı olarak dilden sınava giren öğrenci sayısı da artacak. Ne kadar şansınız olur açıkçası bilmiyorum. Ama geçen yıl dilden 95 net yapan bir öğrenci,(Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünü bie yazmıştı.) süper lisede okuduğu için açıkta kaldı. Ha bu seneden itibaren siz lise 1 öğrencileri bu ayrıma tabi değilsiniz; ancak dilden giren öğrenci sayısı artacak. MEB, İngilizce öğretmenine çok ihtiyaç olacağını belirtti. Sınıf öğretmenlerine de çok ihtiyaç olacağı söylenmişti daha önce. Ama aradan kısa bir zaman, birkaç atama dönemi geçtikten sonra mezun olanların yarısından fazlası açıkta bekliyor. Öğretmenlik mi düşünürsün bilmiyrum; ama düşünmüyorsan da diğer alanlarda (Tercümanlık, fen-edebiyat dil bölümleri, turizm) iş bulma olasılıklarını da düşünmelisin. Her taraf turizmci kaynıyor zaten. Tercumanlık için ise sizden iyi bir üniversite(Boğaziçi vb.) adı isteyecekler buna emin olun. Özel ders desen, formasyon isteyeceklerdir. Karşınıza birçok engel çıkacak kısacası. Tavsiye istemişsiniz, bence yabacı dilden başka bir alana yönelin. |
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde |
 |
|
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 30/12/2005 : 13:58:05
|
Merula_Alba, doğru söylüyor. Ben dil bölümü mezunuyum. Süper liseden mezun oldum(artık öyle birşey yok). Geçen sene 355 puan aldım ve zar zor Konya-Selçuk Üniversitesini tutturabildim ama girmedim. Çünkü 9 Eylül Üni. İng. Ögrt. istiyorum. Yani, bence iyi düşün çünkü dil bölümü çok zor, özellikle altyapın yoksa daha iyi düşünmeni tavsiye ederim..
|
Yunus YILMAZ (19/07/2005)
|
 |
|
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 30/12/2005 : 15:57:47
|
| just_ne aynı durumda bende varım bende lise 1'im yabancı dili düşünmüyorumda sayısal olacam gerçi mat. yerlerde de fen dersleri fena değil sana tavsiyem yabancı dili seçme kuzenim yabancı dili seçti anadolu lisesindeydi 4 sene sınava girdi en sonunda adana çağ üni.(o da paralı) olarak girebildi ve şimdi pişman bir durumda |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
|
arsat
Üye

İleti 192 |
İletim - 30/12/2005 : 18:11:07
|
| spr liselerin hepsi değil çoğu anadolu lisesi oldu ben de spr lisede okuyorum bizim okulda anadolu falan olmadı Ben fen i seçeceğim ingilizceden nefret ediyorum şu anda Öğretmenlerimin dediği kadarıyla dil de kelime çok ezberletiliyormuş Biz hazırlıkta ing-ing anlamlar ezberledik dilden soğudum açıkçası.... |
 |
|
|
just_ne
Üye

Turkey
İleti 84 |
İletim - 31/12/2005 : 20:23:26
|
| Peki ÖSS ve YDS'de dilcilere göre sınav sistemi nasıl olacak?Örneğin:Puanlama,bölüm(say,söz),üniversiteler vb. gibi |
GenC MetallisT |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|