|
| Yazar |
Konu  |
|
Psyboy
Üye

Turkey
İleti 8 |
İletim - 22/08/2003 : 12:53:24
|
merabalar arkadaslar ben araniza yeni katildim sizdenyardim isteyecegim. Ben kitapcilarda falan diablo falan gibi frp kitaplar gordum,bunlarin oyunun konusuyla alakasi varmi?bide bu kitaplari okumak istiyorum ama hangisinden baslamaliyim?bussuru war kafam karisti,kitapciya sordum hööö? diye bi efekt cikardi.lutfen bi yardim edin. |
[A.A.F]Psyboy |
|
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 22/08/2003 : 17:12:05
|
Öncelikle ilk soruna cevap vereyim Diabloda kitap ile konu arasında fazla bir bağlantı yok. Kitapta şavaşçı bir kardeş kazayla Bartuc'un zırhını giyiyor, zırh curse'lü olduğundan sahibini canlandırmak adına bir maceraya atılıyor. Bizim elemanda zırhın içinde ve olaylar bu konu üzerinde dönüp duruyor.
Kitap konusuna gelince sana öncelikli tavsiyen Lords of the Ring olur. Yok eğer filmini izledim bu saatten sonra açmaz diyorsan DragoonLAnce (Ejderha mızrahı) serisini tavsiye ederim. Diablo şu an için seni sıkar diye tahmin ediyorum. Neden dersen fastastik kitaplara yeni başlayan birçok arkadaşım dildeki ağırlığı ve konu dağınıklığı yüzünden bu seriden sıkıldı.
Ejderha mızrağı serisini okurkende kronoloji sırasına göre okumanı tavsiye ederim. Kronolojinin ilk kitabı RUHDÖVENİ'dir. Bu kitabı al başla, eğer beğenirsen serinin diğer kitaplarınıda yazarım, sırayla okursun ))
|
 |
|
|
ckose
Seçkin Üye

Turkey
İleti 350 |
İletim - 22/08/2003 : 20:07:52
|
Bence sen ilk olarak Dragonlance'in ilk üçlemesi "Dragonlance Chronicles"'ı oku.Sırası "Güz Alacakaranlığı Ejderhaları"-"Kış Gecesi Ejderhaları"-"İlkbahar Şafağı Ejderhaları".Böylece Raistlin'i de iyice merak etmiş olursun ve onu neyin böyle yaptığını öğrenmek için Ruhdöveni'ni büyük bir heyecanla okursun . |
Cem Köse-Yazar ckose@oyunsitesi.gen.tr
And we go...Our blooded trace; The Jester Race |
 |
|
|
Synx
Üye

Turkey
İleti 92 |
İletim - 22/08/2003 : 21:52:15
|
reklam olmaz herhalde ama dl(drangonlance- ejderha mızrağı) serisinin tam okunması sırasını anlatan bir resim var wizards sitesinde bir bakın derim ilk başlayan olarak tsr(şimdiki wizards of the coast) işin babasıdır -tolkienden sonra- ve onun sayfasına bakmanı tavsiye ederim www.wizards.com
kitapların sırasını belirten resim için ise:
http://www.wizards.com/default.asp?x=books/dl/novelguide
tabii sayfa ingilizce ama bu işlerle ilgili olmak için bence ingilizce şart çünkü bu işin tüm literatürü ingilizce yani ilerde oyun oynamak istersen türkçe içerikle(arkabahçe yayıncılık - www.arkabahce.gen.tr - ) kalmak olmuyor mutlaka ingilizce bir kitabın oluyor
ayrıca türkçe listeyi istersen buraya bir mesaj at ben veya başka bir arkadaş buraya yazar niye yazmasın ki?(değil mi?)
ayrıca bu işlerin biraz karışık olduğunu belirtmeden edemeyeceğim başlarda çok karıştırmıştım ama yavaş yavaş öğrendim hala öğreniyorum yılmamamak gerek yani.... |
 |
|
|
wizardraistlin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 457 |
İletim - 22/08/2003 : 23:38:06
|
Bak sana güzel bir öneri yapayım.Eğer Fantastik kurgu kitapalrının en iyilerini okuyup hayran aklmak istiyorsan Kara Elf serisinden başla.Neden diye sorarsanız Anayurt derim.Şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaptı.Ama ondan sonra diğer kitaplar(hepsi değil ama bazıları)sığ gelmeye başlar(mesela karaelf serisinin devamı olan Buz Yeli Vadisi Serisi)Çünkü Kara elf serisinin ilk kitabı-ve ilki kadar olmasada diğer iki kitabı-bir psikolojik çözümleme türüne girer.Hayat üzerinde yerini arayan bir varlığın yaşadıklarıdır.Ama diğer kitapalrda genelde karakterler yerlerini bulmuştur.Süper kahraman gibi birşey olurlar.Bu yüzden DragonLance(Ejderha Mızrağı :)) serisi Kara elf serisi kadar iyidir.İlk kitaplarda(Ejderha Mızrağı Destanı)karakterler şans eseri işe bulaşmış insanalrdır.İstemedikleri bir maceraya çıakrlar ve...Sturm'un hikayesini öğrenip etkilenmeyen kimse yoktur tanıdığım...Neyse gene uçtum gittim.Bari basitçe önerilerimi yapıp çekileyim. Başlangıç için en iyi kitapalr Ejderhamızrağı serisinin ilki olan Güz Alaca Karanlığın Ejderhaları ve Kara Elf Serisinin ilk kitabı olan Anayurt sayılabilir.Rappier'in dediği gibi Ruhdöveni'ni okursan ilk kitaptan yeterince zevk almazsın.Çükü bilinmeyenlerin çoğu açıklanmış olur.Bence sen önce DragonLance serisini kitapalrın çıkış sırasıan göre oku.Sonra Forgotten Realms kitapalrına geç.Kara Elf serisinden sonra diğerleri sarmazsa Ravenloft kitapalrını oku(Vampir Kurtadam türü şeyler seviyorsan ve birazda duygusal şeylerden hoşlanıyorsan Sislerin Vampiri ve Ben Strahd:Bir Vampirin Anıları kaçırılmayacak eserlerdir)Sonrası çorap söküğü gibi devam eder zaten.Önemli olan başlamak :) Bana güven ayrılmak çok zor |
Saçlarımı dikince aynı bu adamın saçları gibi oluyor.Arkadaşlardan biri fotoğrafımı görünce abi angel fotoğrafı üzerinde oynamışsın dedi yaa bu kadar olur :D |
 |
|
|
whiteraistlin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 330 |
İletim - 25/08/2003 : 18:01:13
|
| Artık çoğu kitabevi, "FRP" kitaplarına daha büyük bir ilgi gösteriyor. Forgotten Realms sevenler, Kara Elf Üçlemesi ile başlayıp, Buzyeli Vadisi üçlemesi ile devam edebilirler. Forgotten Realms'ta karakteri olan çoğu kişinin merak ettiği Büyücüler Cenneti Halruaa'yı konu alan Krallar ve Danışmanlar serisinin birinci ve ikinci kitapları şu anda piyasada (Büyücüavcısı ve Selgeçidi). Forgotten Realms'ın yaratıcısı Ed Greenwood'un Elminster-Bir Büyücü Yaratmak isimli kitabı (562 sayfa, Ed Greenwood'un Türkiye'deki okuyucuları için yazdığı özel önsöz ile) da satılıyor, tavsiye ederim. |
For there is no pain greater than thine. For there is no gain, but the fury inside.
Yunus Emre Bakiler Oyunsitesi-Yazar yebakiler@oyunsitesi.gen.tr |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|