|
| Yazar |
Konu  |
|
burak21
Üye

Turkey
İleti 13 |
İletim - 12/01/2006 : 21:38:32
|
beyler orta dünya ile ilgili hangi kitaplarını okudunuz anlatım gücünü nasıl buluyosunuz cevaplarınızı bekliom
|
Annon edhellen edro hi ammen fennas nogothrim lasto beth lammen |
|
|
DeMoN_HuNtEr
Üye

Turkey
İleti 356 |
İletim - 13/01/2006 : 12:28:05
|
| Tolkien'in kitapları zaten birer başyapıt. Yüzüklerin Efendisi serisini okudum. Silmarillion'u okumaya çalışıyorum şu sıralar ama çevirisi resmen berbat. |
Yıllatılmış senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağini ben kestim. Katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete...
|
 |
|
|
burak21
Üye

Turkey
İleti 13 |
İletim - 13/01/2006 : 13:52:36
|
past perfect tense yazmış adam kitapları bu yüzden çeviri zor oluyomuş ama hakkaten bazı kitapların çevirileri berbat
|
Annon edhellen edro hi ammen fennas nogothrim lasto beth lammen |
 |
|
|
EmmaFan
Üye

İleti 394 |
İletim - 13/01/2006 : 17:35:24
|
| :D lord of the rings i okudum..orta dünyaya fazla bulaşmak istemiyom...olmayan yerler konuunda yeterince şey okudum:D peron 9 3/4 ve hogwarts gibi:D |
Forever EmmA DueRRe CHaRLoTTe WaTSoN |
 |
|
|
Ragnarok
Üye

Turkey
İleti 5 |
İletim - 14/01/2006 : 03:44:02
|
Yüzüklerin Efendisi, Silmarillion, Hobbit, Güç Yüzüklerine Dair ve Kayıp Öyküler'i okudum. Aslına bakarsanız, fantastik edebiyatın kralının yazdıkları içerisinde en çok beğendiğim Slmarillion olmuştur. Varoluşun temeline inen, aydınlığı ve karanlığı temsil eden güçlerin birbirleri arasındaki çatışmaları anlatan, hüzünlü, sürükleyici ve elbette onur dolu, sonucunu zafere bağlayan bir mücadelenin kurgusudur... Ve hep aklımın baş köşesinde kalan klişedir; Gün geldi, Gece bitiyor... (Hepimizin hayatımızda söylemek istediğimiz zaferin görkemini yansıtan bir söz...) Veya; Ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir. (Ölümü aklımızdan çıkarmadan, yaşamın ne kadar ciddiye alınması gerektiğini hatırlatan bir başucu kaynağıdır bence...) |
 |
|
|
Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693 |
İletim - 14/01/2006 : 12:09:07
|
| Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi(1-2-3), gerçekten severek okumuştum. |
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Gazi M. Kemal ATATÜRK |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|