|
| Yazar |
Konu  |
|
ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 06/02/2006 : 11:05:36
|
| Ne yazık ki tatil açıklanırken yaz tatiline 19 Haziran'da girileceği açıklandı. Ama fark etmez bize sınav var,öğrenciler zaten son haftalarda okula gitmiyor. |
 |
|
|
Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660 |
İletim - 06/02/2006 : 14:01:36
|
Şu sitelerin haber sayfalarında, özellikle tatil edilen okullar hakkında yapılan "Bu ne tatili, öğrencilerin eğitimi aksıyor, ne kadar çok tatil var, vay be ne İstanbul, doğudakilerin neden tatil olmuyor, öğretmenlerin işine yaradı." vb. yorumlara o kadar çok sinirleniyorum ki! Öğrencilerin eğitimin aksadığı falan yok. Eğitim almak isteyen öğrenci son haftalarda da derslere geliyor. Derslere gelmeyenler sınavlara girecek olan son sınıf öğrenciler. Onlar da zaten kurum değiştirecekler. Zaten okulların ilk haftası da bazı öğrenciler okula gelmiyor. Değişen bir şey yok. Eğitim almak isteyen öğrenci okula ilk hafta da olsa son hafta da olsa gelir. Çünkü öğrenci sınıfta olduğu sürece ders işlenir. Bu nedenle verilen tatiller yıl sonna eklendi, eğitim, gün sayısı bakımından eksik kalmayacak. Vay be ne İstanbul konusuna gelince... Kabaca 10 milyon insanın yaşadığı bir şehirde ortalama 500 bin öğrenci (abarttım mı?)servislere binip yollara dökülüyor. Yolların ve trafiğin durumu normal hava koşullarında bile berbatken kötü hava şartlarında ne hâle gelebileceğini düşünemeyen insanlarımız, konuşup duruyorlar. Ayrıca okullarda her daim ders yapılmıyor. Tenefüslerde hava şartlarından dolayı bahçelerde kazalar yaşanabiliyor. 3000 tane öğrenciyi tenefüse bahçeye mi çıkarmayalım? Geçen senelerde 2003 idi galiba, yağan kara rağmen okullar tatil edilmemişti. Okulda bir gün içinde yaşanan kırık çıkık vakasını size anlatamam. Hadi bunu da geçtik. Öğretmenlerin ne işine yaradığını da anlamadım. Tatil edilen her gün ek ders ücretinin kesilmesine neden oluyor. Günde 3 saat x 3 ytl = 12 ytl çok gibi görünmeyebilir. Ama tatil edlen gün saysısı arttıkça miktar da artıyor. Bu da öğretmenlerin zararda olduğunu gösteriyor. Gelelim doğuya ya da kış şartlarını çetin yaşayan bölgelere. Tatil etsinler. Bu tatillere valiler karar vermiyor mu? Ayrıca daha çok İstanbul gündemde olan bir şehir olduğu için hep göz önünde. Siz şu an salı günü İstanbul'da okulların tatil edildiğini biliyorsunuz. Peki Hakkari'de 3 gün tatil edldiğini biliyor musunuz? Ayrıca İstanbul'daki sokaklara dökülen öğrenci sayısı ile diğer bölgelerdeki öğrenci sayısı bir değil. Türkiye nüfusunun 1/7 si İstanbul'da ise ortalama bir hesapla 1/7 oranında öğrenci sayısı var. Öyle uzaktan ahkam kesmek kolay. Ha bu demek olmuyor ki diğer bölgelerde tatil edilmesin okullar. Ya da onlar bu havalara alışık. İş valilerde bitiyor. Güneşli geçen bir haftalık tatilin sebebinin de kar olduğunu sanmıyorum. İlk başta kar ile başlamış olabilir tatil. Ancak yaşanan doğalgaz kesintileri bunda büyük etken diye düşünüyorum. Ne yapacaklardı? O soğukta o kadar çocuk buz gibi 3 hafta boyunca kapalı kalmış okullarda donacaklar mıydı?
Ne kadar da kızmışım...DarthSelo dökün içinizi, demiş. Döktüm işte. Ohh rahatladım :) |
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde |
 |
|
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 06/02/2006 : 14:21:49
|
| Valla haklısın hocam, ne diyelim ağzı olan konuşuyo işte :) |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
Artist
Üye

Turkey
İleti 338 |
|
|
-eL_Niño-
Seçkin Üye