merhabalar Tabi ki taktikler farklı olabilir ama elçiler benim için çok önemli. Haritanın her yerinde elçi bulundurmaya özen gösteriyorum. Kendi sınırlarım içinde ise yabancı devletlerin elçilerini ise imkanı yok yaşatmıyorum. Mesela bir ülkeye savaş açmak istiyorum. Ordumdan önce elçilerimi gönderiyorum. Ticari anlaşmalar imzalıyorum hatta koparabilirsem 'map information' bilgisini alıyorum. Bu sayede kaç şehri var , nerelerde bütün bilgileri elde etmiş oluyorum. Daha sonra ülkesindeki orduları rüşvet karşılığı dağıtıyorum, 'family member' larını kendi tarafıma geçiriyorum. Ordum gelip şehirlerine saldırdığı zaman karşıma güçlü bir ordu çıkaramıyor. Böylece hem daha kolay ülkeyi ele geçiriyorum hemde ülkeye yerleştireceğim 'family member'lar hazır oluyor. Tek dikkat edilmesi gereken nokta düşmanın diplomatları. Eğer onları ülkenizde barındırmazsanız doğal olarak komutanlarınız tarafından hiçbir ihanete uğramıyorsunuz.
Evet farkındayım. Ben cevabımı verirken o soruyu soran kişiye değil sonradan foruma üye olan(benim gibi) ve RTW hakkında birşeyler öğrenmek isteyenlere(yine benim gibi) dikkate alarak yazıyorum. Zaten yazdığım konulara dikkat edersen kişilere cevap vermekten çok bilgimi paylaşma amacı güdüyorum