AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Kitap kötü birşey mi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 24/04/2006 :  19:51:08  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar tabiki olayın sadece ekonomiyle bir alakası yok ben olayın sosyo ekonomik boyutu derken o insanların kafa yapısı olarak da buna hazır oldugunu insanların en alt gelir seviyesinde olanları bile kendi için kitap alıyor sinemaya gidiyor kültürel bir faliyette bulunuyor bizde asgari ücret alan insanlardan kaçtanesi bu önceliği kiaba ayırıyor demek istemiştim
Avrupalıların büyük bir çoğunlugunun elinde 600 milyonluk telefon görmezsiniz yada marka takıntıları yoktur. bizde ise durum farklı yani genelleme yapmak gibi olmasın önceliklerimiz farklı

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 24/04/2006 :  22:51:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Son bölüme kesinlikle katılıyorum. Tek kelimeyle teknoloji manyağıyız (İki kelime oldu :)).

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 25/04/2006 :  10:00:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kitap gerçektende kötü birşey... Kötülükleri saymakla bitmez.
Öncelikle kitap okumak beyini geliştirir. Beyinde tüm işlemler sinir otobanları diye adlandırılan (kim verdiyse bu ismi?) sinir ağları yoluyla yapılır. İleri yaşlarda unutkanlık ve bunamaya karşı bu yolların genç yaşlarda kuvvetlendirilmesi gerekir. Ve bunu gerçekleştirmenin tek yolu okumaktan geçer.

Ayrıca okumak kişinin toplum içerisindeki hareketlerinde daha rahat olmasını sağlar.

Okuyan insan daha hızlı düşünür (1. maddeden dolayı)

Okuyan insanın hayal gücü daha fazla gelişeceğimden yaratıcı tarafı daha aktif olur.

vs vs.....

Ha bu arada bi faydası var. Okuyan insanın gözlerinin bozulma şansı diğerlerine göre daha fazladır (:

Güzel ülkemde neden kitap okunmuyorum bana göre tek bir cevabı var. Yanlış arkadaş çevresi ve bilinçsiz ebeveynler. Kitap okuma alışkanlığı genç yaşlarda edinilebilecek bir alışkanlıktır. Bu durumda o yaş grubundaki insanlar için örnek teşkil eden arkadaş grubu ve aile kitap okumuyorsa o gencin kitap okuma alışkanlığı kazanma şansı fazla yüksek değildir.

Kitap okuyanları aşağılama olayına gelince bu tamamen bir reflekstir. İnsan genel olarak başarısız olduğu konulara hep olumsuz yaklaşırlar. Bu konu kitap ise kitap okuyan kişilerin okudukları şeyler ya saçmadır yada gereksiz. Mesela benim okuduğum fantastik kurgu tarzındaki kitaplar arkadaş çevrem tarafından hep saçma ve gereksiz bulunmuştur.

Bana bu şekilde yaklaşan kişiye sorduğum soru hep sabittir ve sorunu çözmede bire bir çözüm sağlar. BEN BU SAÇMALIKLARI OKUYORU, PEKİ AMA SEN NE OKUYORSUN....

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. Forumda kimlerin kitap okuyup kimlerin okumadığını anlamak için o kişinin attığı mesajın içeriğine ve boyutuna bakmak yeterde artar bile. Size şunu diyebilirim genel olarak kısa mesaj yazan kişilerin %95'i kitap okumuyordur (:
Sayfanın En Üstüne Git

comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314

İletim - 26/04/2006 :  06:15:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ne kişiye ne ekonomik soruna nede eğitim düzeyine tek başına bağlı bu kitap sorunu.her mesajda bunları tek başına ele almayıp birlikte incelesek konuyu çoktan çözmüştük.veya çözülmüştürde ben kuruntu yapıyorumdur neyse. hepsinin ucundan kıyısından var bi etkisi.
bide önemli olan yaznın uzunluğu değil işlevi

what is done is done...The king is king
Sayfanın En Üstüne Git

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 26/04/2006 :  10:51:41  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Rappier ya kardeşim nekadar çok kötü yönleri varmış bu kitabın bırakıyorum okumayı yaw :)

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000