Aslında sanırsam bakkal da arapcadan girmiş dilimize yanlıs hatırlamıyorsam???Yanlışım warsa ozur dılıyorum sımdıden...Aslında insanların ıkı tercıhlerı olsa hıc bılmeseler bu yerlerı bır cafe olsa bırı kafe olsa bence bızım genc kızlar cafe yazana giderler...Ama hıc mı ıng almayalım alalım onlar bızden alıyorlar mesela doner kebab, ayran gibi bizde işte türkçesi olmayanları alalım...
Ya arkadaşlar onu gectım bızım okulda bır gezı vardı...Özellikleri okudum (bunu bir öğretmen yamıs kı o duzenlıor)Lux otobusler yazıyordu...Düşünüyorumda acaba türkçesimi yok diye lüks yazıp bır harf fazla kullansak???Batıyomu yaa???Gıcık oldum bu olaya daha neler neler war boyle dılımızde???Arkadaslar bız cafenın turkcesını kullanamazmıyız kafe dıye yada showroom yerıne ne bıleyım gosterısubesı gıbı terımler kullanabilirmiyiz...Biz turkler hep etkılenmısızdır baska dıllerden ozellıkle de arapcadan dılımıze gıren cok sozcuk war ve dabi bunu ıng ızlıor...
Eh önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırmalısın. Bir "lux" kelimesini eleştirirken yazdığın mesajda dilbilgisi kurallarının kaçına uydun acaba?
alıntı:by ozoney tarafından yazılan:
Ayrıca msn den bahsedıorsunuz bence kullanılması o kdr etkılemıor cunku ınsanlar v yerıne "w" yu kolaylık olsun dıye kullanıyorlar mesela "i" taaaa anasının dibinde klavyede yaw!??:)=(
Napalım alısdırdılar bızı msn de yaza yaza anca deftere adam gıbı yazıyorum o da işime gelirse ama kendime söz verıyorum adam gıbı yazacam...(İŞALLAH) uyardıgın ıcın saol altug abiiii...
ya yazı font larında ne alaka! internet değişiosa hızınada yetişmek lazım. ne olcak K' yerine Q yazdıysa? önemli olan insanın içindeki vatan millet sevgisi! (bence! her görüşe saygılıyım! )