Düşünecek bişi yok rap,orda kurallar çok katı burda biliyon işte.Orda acımazlar burda tanış varsa her türlü yırtarsın. Önemli olan insana saygıdır.Bizde gitgide azalanda odur.
Bir de görüp yaşamadan o saygıyı bizimkilerin öğrenmesi biraz zor.Ne yapmak lazım herkesi yurtdışına gönderemeyiz ya :) Bence insanın kendine saygılı olması da önemli.Eğer bu olursa diğerleri de otomatik olarak gelir.Tabi birde utanma duygusu olması lazım.Böylece birşey yaparken defalarca düşünmek gerekir.Bizdeki tek utanma duygusu "el alem ne der" takıntısından ileriye gidemiyor malesef :( En basitinden banka hortumlamak bile büyük marifet olarak algılanıyor.sıkı kuralların tek başına etkili olacağını sanmıyorum.Önce değişim birey bazında olmalı ki toplumsal olanı ikinci planda.Bizde adettir, yasaklar özellikle ihlal edilir...
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
yurtdışına gidilen yerlerle çok alakası var bunun sanırım. Yani yurtdışındaki yaşayan tanıdıklarımdan duyduğuma göre "yaw adamlar aşmış" demenin alemi yok.
örnek olarak belçika da bir kişi geçenlerde yabancı olduğu için biri türk 3 kişiyi tüfekle vurdu. Tüm belçikaya bunun için saygısız ırkçı diyemezsek gittiğimiz 2 3 yer iççin de bu avrupalılar insanüstü olmul diyemeyiz.
some are born to sweet delight; some are born to endless night
Belçika ırkçılık konusunda sabıkalı zaten. Yanlış bir örnek olmuş bence. Bir dönem orada yaşayan bir arkadaşımızın söylediğine göre, Türk kelimesi en büyük küfürlerden biri olarak kullanıyormuş orada. İlginç insanlar tabii...
Gelsinler saygı sevgi hoşgörü nasıl olurmuş örensinler arkadaşlar...tabi bu sadece yabancılara gösterdiğimiz bir meziyetimiz...ahhh birde birbirimize gösterebilsek bunları... saygılar...